Najlepšia ZOO v Strednej Európe

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Najlepšia ZOO v Strednej Európe

Príspevok od používateľa schw33k »

Uvažujem o výlete s frajerkou ...
Čo by ste mi poradili ?

Hľadal som kvalitu čo najbližšie , našiel som Bojnice , ale keď som pozrel ten biedny zoznam zverov , rýchlo som na ňu zabudol ...

Bratislava zatiaľ asi jediný nápad , čo na ňu poviete ?

Poprípade Viedeň ?

thx za rady

( btw ZOO Dvúr Králové som navštívil , môžem odporučiť )
n1^
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa n1^ »

Bol som v ZOO Bratislave, a ak ty mam povedať neoplatí sa isť tam... iba, že tam je ten DINOPARK ! A ak sa ti nepáči v Bojniciach tak skus Viedeň... :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

uf skus prahu, tam to je moc velke :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Jednoznacne Vieden (Tiergarten Schonbrunn). BTW. ide o najstarsiu- prvu- zologicku zahradu na svete.
schw33k
Guru
Guru

vo Viedni je ich viac ? Bol tam niekto ?

// dík za rady zatiaľ , prezriem to v google
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Tomasito napísal:Urcite by som odporucal pozriet si najstarsiu- prvu- zologicku zahradu na svete- Tiergarten Schonbrunn.
echeche tam sa da zajst aj do lesika :lol: pekne lavicky :smt055
da sa tam robit vselico

:wooow:
Tomasito
VIP
VIP

Vo Viedni su myslim 2 ZOO. Schonbrunn mas v centre, tu druhu niekde na okraji Viedne (neviem ako sa vola, nebol som). V Schonbrunne som bol 2x (raz ako decko, raz s EX), pricom ked si bol sklamany z Bojnic, s BA ZOO by si bol len tazko spokojny.
schw33k
Guru
Guru

No kúsok som to prezrel myslím, že ten Schonnbrunn by bol najväčší zážitok , keď k tomu pripočítam ešte výlet loďkou z BA
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

skus , v Usti nad Labem, tam je pekna zoo , ale to len tak keby si bol v tom regione :)
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

Keď sa niekedy vyberieš do Čiech, tak si kukni ZOO v Dvur Králové...veľmi pekná zologická záhrada, ktorá určite stojí za to :)

// Tomasito - precitaj si uvodny prispevok temy, najma poslednu vetu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A co Gansendorf v Rakusku? Ako decko som tam bol za vysvedcenie :-) Neviem ako su na tom ostatne, ale tu mali teda zvierat habadej - napr. sibirske tigre, ktore neviem ci len tak niekde uvidite.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja vrelo odporúčam Schonbrunn vo Viedni. Bol som tam tento rok v Júne a bolo tam uplne super. Navyše viedeň ako taká je veľmi pekné mesto, takže zo ZOO sa môžte ísť poprechádzať po meste.
-Ak nemáš k dispozícii auto, vpohode sa dostaneš vlakom na Wiensudbahnhof a odtial metrom až do ZOO. Vlaky chodia každú hodinu z BA hlavnej, je tiež možnosť si kúpiť turistický lístok, na ktorý môžeš cestovať v rámci viedenskej MHD (električka, autobus, metro) zdarma celý deň :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mna tak napadlo, ked som cital, ze najlepsia ZOO a do ZOO a ktora je naj a tak, ze preco prave ZOO? miest na rande je viacej. btw ked sme uz pri tom, tak ako sa povie cloveku zatazenemu na zoo (nemyslim teba samozrejme, ja len tak zo slovencinarskeho hladiska) ? zoofil to asi nebude :D hmm neverim ze by ma taketo veci trapili inokedy ako takto vecer..

//k teme: bojnice mozno nie su najlepsie, ale maju pekne prostredie aj mesto. na toto mestecko mam slabost :oops:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Frikso napísal:Ja vrelo odporúčam Schonbrunn vo Viedni. Bol som tam tento rok v Júne a bolo tam uplne super. Navyše viedeň ako taká je veľmi pekné mesto, takže zo ZOO sa môžte ísť poprechádzať po meste.
-Ak nemáš k dispozícii auto, vpohode sa dostaneš vlakom na Wiensudbahnhof a odtial metrom až do ZOO. Vlaky chodia každú hodinu z BA hlavnej, je tiež možnosť si kúpiť turistický lístok, na ktorý môžeš cestovať v rámci viedenskej MHD (električka, autobus, metro) zdarma celý deň :)
nechapem, ze si kupim turisticky listok a mozem zadarmo cestovat? ak by som mohol zadarmo cestovat tak ten listok by bol zadarmo ne? :?

btw: ZOO KE je dobre tam ist skureny je cista pecka :D
Tomasito
VIP
VIP

Sheep napísal:nechapem, ze si kupim turisticky listok a mozem zadarmo cestovat? ak by som mohol zadarmo cestovat tak ten listok by bol zadarmo ne? :?
Frikso sa zrejme iba spatne vyjadril. Ide o priplatok k normalnemu listku (tento priplatok je nieco malo cez 3 €), pricom v ramci Viedenskej MHD plati pre 1. tarifnu zonu. Pokial tam ide clovek na vylet a chce mat pokoj, pohoda (inak zo zasady na cierno ; ). Viedenska MHD je lepsi sposob prepravy po meste ako autom, najma pocas spiciek, nehovoriac o parkovani a Parkschein_och.

BTW. zo Sudbahhofu, ci presnejsie z namestia kusok vedla- Sudtiroler Platzu- do Schonbrunnu to je metrom s jednym prestupom (U1/U4) za cca 20-25 min.
Frikso
Darca
Darca

Sheep napísal:nechapem, ze si kupim turisticky listok a mozem zadarmo cestovat? ak by som mohol zadarmo cestovat tak ten listok by bol zadarmo ne? :?
No jo.. Som sa nepresne vyjadril. On je to lístok na vlak, na ktorý cestuješ aj po Viedni na MHD "zdarma". Ako písal Tomasito, celkom zdarma to nie je, ej tam nejaký príplatok, ale určite sa to oplatí viac, ako si kupovať lístky priamo vo Viedni. :)
Tomasito napísal:Frikso sa zrejme iba spatne vyjadril. Ide o priplatok k normalnemu listku (tento priplatok je nieco malo cez 3 €), pricom v ramci Viedenskej MHD plati pre 1. tarifnu zonu. Pokial tam ide clovek na vylet a chce mat pokoj, pohoda (inak zo zasady na cierno ; ). Viedenska MHD je lepsi sposob prepravy po meste ako autom, najma pocas spiciek, nehovoriac o parkovani a Parkschein_och.
Ako je to tam s revizormi? Ja som tam dovedna žiadneho nestretol, ale napr. v takej prahe ma kontroloval, keď som vystúpil z metra. :shock: A hneď po prvej jazde :lol:
Tomasito
VIP
VIP

Frikso napísal:Ako je to tam s revizormi? Ja som tam dovedna žiadneho nestretol, ale napr. v takej prahe ma kontroloval, keď som vystúpil z metra. :shock: A hneď po prvej jazde :lol:
Po Viedni jazdim uz peknych par rokov a revizora som tam stretol len raz, aj to v buse (v metre nikdy). Jedine vtedy som mal tyzdenne listky, pretoze som tam bol cele prazdniny, t.j. 2 mes. a VOR som vyuzival prakticky denne. Revizori tam prirodzene su, no ak si trosicku obozretny, z busu ich spoznas na prvy pohlad, najma v lete (vzdy 2-3, velka buksa, zapisnik,... nemaju to kam schovat a ani sa nesnazili byt nenapadni). Urcite riziko tu teda je, aj ked len minimalne (neporovnatelne s BA, ci Prahou).
Frikso
Darca
Darca

Tomasito:Ja práveže v BA mám tých revizorov preklepnutých :lol: Keď som tam ešte býval, chodil som denno denne do a zo školy na čierno a tie xichty.. to sa nedalo prehliadnúť.
-Proste človek očividne najdôležitejší na zastávke, známa tvár, .. 3 roky som takto jazdil a nechytil ma nikdy.
-Ako som sa presťahoval, som jazdil ce mlynske nivy, občas s lístkom, občas bez (aj s kamošom - mali sme to ako šport) a boli to riadne nervy :lol: jáááj hrejivé spomienky :) ale to sme trocha odbočili ..

švík: Už si sa rozhodol, do ktorej to zoologickej pôjdete?
SEEDER
Amateur
Amateur

hmm

Príspevok od používateľa SEEDER »

Mne sa najviac lubi lešna v zline CZ...
schw33k
Guru
Guru

Frikso napísal:švík: Už si sa rozhodol, do ktorej to zoologickej pôjdete?
pravdepodobne to bude ten Schonbrunn ...
láka ma návšteva prvej Zoo na svete :)
Napísať odpoveď