Skoda Octavia combi tour - 1,8T L&K

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Ktory motor Vam pride lepsi 1,9TDi alebo 1,8T? (ohladom na vykon, spotrebu, hlucnost atd.)

1,8T (benzin)
18
32%
1,9TDi
38
68%

Celkom hlasov: 56

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To ze ty a tvoj otec neviete jazdit este nic neznamena :-D Presnejsie radenie neznamena nizsiu spotrebu. A nepoznam taky automat, ktory dokaze rozoznat bliziaci sa kopec apod.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tak si sadni a soferuj Chrysler 300C a potom o tom hovor.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

p4ra napísal:Tak si sadni a soferuj Chrysler 300C a potom o tom hovor.
to nie je soferovanie, to zvladne aj cvicena opica
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:to nie je soferovanie, to zvladne aj cvicena opica
Hehe. Ja mam rad pohodlie, cize na automat nedam dopustit, i ked v sucasnom aute mam manual. Aj ten som zobral len preto, lebo som potreboval auto ASAP a nemohol som cakat na automat 3 mesiace.

Inak som na cestach vela, cize mam najazdenych dost kilometrov a celkom ma uz omrzel manual. Cize, ak by som mohol tak vsade len automat.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Kibo napísal:ochtafka mala 4stupnovy automat??? som asi prespal dake obdobie zivota, ja registrujem len 5stupnove od VW :roll:
Vcera som mal pozicany stary Pasat 2.0 s automatom, ale veru ten mal len 4 rychlosti, tak ja neviem. Tiez mi to bolo divne.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

vsetci tu vravite o pohodli a pisete ako keby ste soferovali nalozenu tatru 148 hore pezinskou babou a radite kazdych 20s :roll:
jasne ze je tam rozdiel, ale keby ste robili taxikara, sedeli v aute 6 hod denne tak pochopim, ja saltujem uz niekolko rokov a vobec ma to neobtazuje alebo sa mi to nezda nepohodlne, automata by som dokonca ani nechcel ako vlastne auto a odjazdil som nejeden (a dlhsie ako pol hodinu a trasu z domu do teska). uznavam ze to je pohodlnejsie, da sa vyblaznit, ale ako pisal kinje, automat si ide a neni vela automatov co mi vyhovovalo v kopcoch alebo na rovinke, tieto nove 6stupnove uz su lepsie, ale furt to neni to prave orechove, ja si urcim kedy zaradim, automat v porovnani so mnou radi o tresnem blbost 24% viac, cize spotreba musi ist zakonite hore

neviem, stvorstupnovy VW som nezazil tie od 5 vyssie, iba japonca
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

4 rychlosti na automat??? To je dost malo, ako standard mi pripada 6-stupnovy automat, v pripade novych BMW a podobne sa montuje dokonca 7 stupnov. BMW rady 7, ktore by sa malo objavit teraz na jesen ma mat v ponuke az 8-stupnovy automat, takze je to asi mierny rozdiel oproti tej Octavii.

Pre porovnanie napriklad take Porsche 911 ma zrychlenie rychlejsie o dve desatiny sekundy na automate ako na manualnej prevodovke.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Veru tych Porsche 911 tu chodi po cestach viac ako Fobii. Inak aj Veyron ma urcite strasne dobru prevodovku. A co taky Mc LarenF1, alebo Hennesey Venom, ze?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

bohuzial boli fakt 4st AT (len na tej koktafke to neregistrujem), donedavna dlho bolo 5st standard a teraz zacal boom 6st v strednom segmente, mercedes uz par rokov ponuka 7st vo vrcholnej triede
co sa tyka toho zrychlenia, to sa ani nedivim pri takych parametroch, tam uz je to o tom, ze stroj je presnejsi ako clovek, ale stale su to len tabulkove hodnoty
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

martinrozok napísal:niekde vyssie som spominal ze ma najazdene 65tisic tak ak Ti to pride vela...
Ty asi zartujes... 65tis. km za 7 rokov? Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ? Ja najazdim za rok okolo 50tis. mil... Ak veris tym km tak si dost naivny. Precitaj si tento clanok

http://auto.idnes.cz/zpoved-mechanika-s ... jetiny_fdv
t0m4s3 napísal:Automat ti spravi spotrebu min. liter hore, o tom ziadna. Pohodlne to je mozno na dlhe cesty, po meste niet nad stary dobry manual. A k teme ;-) http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Rekordmanka.htm
Na blbcov obvykle nereagujem, ale tentoraz urobim vynimku.

To co pises, je poriadna volovina, je vidiet, ze nemas dostatok skusenosti... Ale to sa ani necudujem. Na mojej byvalej Mazde 6 som mal spotrebu okolo 8 az 10l, samozrejme s automatom. Na moje odporucanie si ho zaobstaral moj znamy zo Slovenska s 2.0 t.j. mensim motorom obsahovo aj vykonovo. S manualom, spotrebu ma 10-12l. Dalsi priklad, porovnaj si spotrebu Yarisa s manualnou a automatickou prev. a uvidis malinky rozdiel v prospech automatu...

P.S. Viem, ze ti uz oci ziaria ako malemu decku, ako ma "napraskas" tak mi nedaj basu 1 den ale rovno tyzden. Good luck. :idea:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Les napísal:Ty asi zartujes... 65tis. km za 7 rokov? Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ? Ja najazdim za rok okolo 50tis. mil... Ak veris tym km tak si dost naivny. Precitaj si tento clanok

http://auto.idnes.cz/zpoved-mechanika-s ... jetiny_fdv
ak na aute nahanas v lese (hm prozaika :D ) vysoku lovnu zver tak sa tym km/rok necudujem, ale 65tis. km za 7 rokov na slovensku nie je nic divne, pri nasich cenach benzinu rodiny vyberu auto raz za mesiac ked idu na navstevu k babicke na dedinu
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Myslis si, ze ten, kto si kupi nove auto v plnej vybave s naftovym motorom a automatom nebude jazdit vela kvoli tomu, ze je vysoka cena benzinu? Nehovoriac uz o tom, ze taka octavia stala nova okolo miliona, to si asi student nemohol dovolit, ked nema na benzin... Na slovensku a v Cechach stacaju tachometre "o sto sest" a nikto s tym nic nerobi. To vam nevadi?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

t0m4s3: Chodi, kludne ti spravim fotku jedneho cez den ak ta to potesi, chces???

mirak2: Su ludia, ktori auto vyuzivaju sviatocne na vikendovu navstevu rodiny alebo velky nakup, ktory spravia raz za tyzden. Ale su aj ludia, ktori denne spravia v pohode aj 300km den co den a vobec to nevnimaju. Urcite to nema nic spolocne s cenou benzinu ci nafty, aj ked je mozno pravda, ze keby sme tankovali liter za 20 korun, tak sa tie auta vyuziju castejsie. Niektorym ludom staci ale v pohode jazda autobusom a v lete na bicykli, pripadne investuju do skutra a jazdia tak velmi lacno. Sam mam suseda, ktory auto vytiahne raz tyzdenne, aj to aby ho prevetral len na cistom vzduchu, aby v nom nemal smrad. Neda sa povedat, ze by nemal na to, aby na nom chodil pravidelne do prace a z prace, po zenu do prace a z prace, ale je spokojny s autobusom a chodenim pesi. Poznam vsak aj ludi, ktori idu do 200 metrov vzdialeneho obchodu autom, hoci idu kupit jednu mineralku alebo jedno maslo.

Les: Dobre pises.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Les napísal: Na slovensku a v Cechach stacaju tachometre "o sto sest" a nikto s tym nic nerobi. To vam nevadi?
A kto by mal ako? Urady? Policia? Dedo Jozef? Ved to je v zaujme kupujuceho, nie? Da sa to zistit, za par minut. Ale vacsina ludi si kupuje auto, lebo a im paci, nepozeraju na kilometre (az tak), takze im to je lautr-fuk.

Takze v konecnom dosledku je len na autorovi temy a jeho rodinnych prislusnikoch, ci si vyberie automat, alebo manual. :) Hadat sa o spotrbe, ci je o liter vyssia alebo nizsia nema zmysel.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:t0m4s3: Chodi, kludne ti spravim fotku jedneho cez den ak ta to potesi, chces???
Evidentne si to nepochopil. Kolko % aut tvoria drahe auta typu Porsche 911 s tak dobrou prevodovkou?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Evidentne si to nepochopil. Kolko % aut tvoria drahe auta typu Porsche 911 s tak dobrou prevodovkou?
Ale co to ma s tym, ze kolko % to tvori? Ved sa bavime o vyhodach/nevyhodach automatickych prevodoviek.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martinrozok »

Les napísal:Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ?
najprv si premysli co napises a potom pis...jasne je hore napisane je to je benzin 1,8T tak co splietas...a je to dost rozdiel pretoze dieslove octavky jazdili tam spat, tam spat vkuse.

chlapci ja neviem co vas napadlo sa tu bavit o stacani tachacov...jasne robi sa to, ale myslite, ze vsetci ludia na svete su take svine, ze stacaju tachometre? no ked chcete byt taky paranoidi tak myslite napriklad na to ze aj ta servisna knizka bude falosna, auto je urcite burane a kradnute a vlastne aj brzdove hadicky su preseknute...

ps:(otazka) myslite ze aj digi tachometre (na palub. pc) sa daju pretacat??
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

martinrozok napísal:ps:(otazka) myslite ze aj digi tachometre (na palub. pc) sa daju pretacat??
samozrejme
a nemyslis ze napr. absencia servisnej knizky uz nieco naznacuje?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

sundevil napísal:a nemyslis ze napr. absencia servisnej knizky uz nieco naznacuje?
Ved to...aj pred precitanim toho clanku od Lesa som sa divil, ako moze niekto kupit auto bez servisnej knizky, teraz vidim, ze moje obavy boli opodstatnene. Je to jednoducho bordel.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martinrozok »

no auto bez servisnej knizky by som tiez nikdy nekupil, ale 1. pretacanie sa tam i tak nezaznamenava, 2. myslim ze sfalsovat serv. knihu by pre cloveka, ktory si pretaca tachometer nebude hriech...v kazdom pripade taky ludia by mali dostat zasluzeny trest, pretoze ten kto na to doplati moze byt celkom obycajny clovek...
Napísať odpoveď