Zamena medzery za podtrznik, za toto _ :)

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Zamena medzery za podtrznik, za toto _ :)

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim linuxakov :), chcel by som sa spytat, ci je daky skript alebo ako na to. Pretoze v konzole sa s tym neda robit, mi vypisuje, ze dany subor neexistuje, ked ho napisem s medzerou do konzoly a taktiez este, aby mi z nazvov suborov zmizla diakritika.Ide len o jednu particiu, kde mam filmy, muziku a fotos. Dakujem. Cez google som hladal aj na roznych forach, no nic som nenasiel, tak otravujem tu :P
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

s tou medzerou
1) pokial pouzivas rozumny shell tak po TABe ti automaticky doplni escape znak tzn. "\ " -> Ghost\ in\ the\ shell
2) staci cely znak hodit do uvodzoviek -> cd "Ghost in the shell"
pato83
Addict
Addict

Diki tomase, ta dvojka funguje. to bude ok :) Tej jednotke sa snazim pochopit, no dako mi to nejde, aj sa za to hanbim, ale tak co narobim. Ale k tej diakritike, v konzele v uvodzovkach je to fajn, ale napriklad, ked si dam v xmms playlist a tam je daka skladba, ktorá má v názve makcen, tak to uz nezobrazi dobre.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

s tym makcenom neviem, ale k tej jednotke:

znak "\" znamena, aby dalsi znak, ktory za tym lomitkom nasleduje bol brani ako sucast textu, a teda nie ako dalsi prikaz, resp. parameter. To znamena, ze napr.

Kód: Vybrať všetko

cat Ghost\ in\ the\ shell
je totozne s

Kód: Vybrať všetko

cat  "Ghost in the shell"
pato83
Addict
Addict

Hej, diky za vysvetlenie, funguje to aj tak, ale to sa tam asi nepise rucne, ako vzdy dat za kazde slovo pred medzeru spatna lomitko, sak to je o krk :D
p.s.: Uz si viem predstavit, co si tu par ludi o mne mysli,lol
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

pato83 napísal:.... ked si dam v xmms playlist a tam je daka skladba, ktorá má v názve makcen, tak to uz nezobrazi dobre....
Pravdepodobne preto, lebo to bolo uložené vo Windows a kódovanie znakov je iné (v tom súbore). Neotvor playlist ale adresár s mp3 súbormi. :P Podobný problém je s titulkami, ale dá sa to nastaviť (alebo to zmeniť v súbore):

http://wiki.ubuntu.cz/K%C3%B3dov%C3%A1n ... znak%C5%AF
Příkazem iconv

Otevřete si Terminál a přepněte se do adresáře s požadovaným souborem. Kódování souboru potom převedete příkazem:

iconv -f windows-1250 -t utf8 <soubor.txt >nový_soubor.txt
pato83
Addict
Addict

S tymi titulkami som to davnejsie riesil a podarilo sa, sam dokonca :P . Ok, diky vsem, tak dalsi problem vyriesený :)
Napísať odpoveď