Zamena medzery za podtrznik, za toto _ :)
Zamena medzery za podtrznik, za toto _ :)
Zdravim linuxakov
, chcel by som sa spytat, ci je daky skript alebo ako na to. Pretoze v konzole sa s tym neda robit, mi vypisuje, ze dany subor neexistuje, ked ho napisem s medzerou do konzoly a taktiez este, aby mi z nazvov suborov zmizla diakritika.Ide len o jednu particiu, kde mam filmy, muziku a fotos. Dakujem. Cez google som hladal aj na roznych forach, no nic som nenasiel, tak otravujem tu 
Diki tomase, ta dvojka funguje. to bude ok
Tej jednotke sa snazim pochopit, no dako mi to nejde, aj sa za to hanbim, ale tak co narobim. Ale k tej diakritike, v konzele v uvodzovkach je to fajn, ale napriklad, ked si dam v xmms playlist a tam je daka skladba, ktorá má v názve makcen, tak to uz nezobrazi dobre.
s tym makcenom neviem, ale k tej jednotke:
znak "\" znamena, aby dalsi znak, ktory za tym lomitkom nasleduje bol brani ako sucast textu, a teda nie ako dalsi prikaz, resp. parameter. To znamena, ze napr.je totozne s
znak "\" znamena, aby dalsi znak, ktory za tym lomitkom nasleduje bol brani ako sucast textu, a teda nie ako dalsi prikaz, resp. parameter. To znamena, ze napr.
Kód: Vybrať všetko
cat Ghost\ in\ the\ shellKód: Vybrať všetko
cat "Ghost in the shell"Pravdepodobne preto, lebo to bolo uložené vo Windows a kódovanie znakov je iné (v tom súbore). Neotvor playlist ale adresár s mp3 súbormi.pato83 napísal:.... ked si dam v xmms playlist a tam je daka skladba, ktorá má v názve makcen, tak to uz nezobrazi dobre....
http://wiki.ubuntu.cz/K%C3%B3dov%C3%A1n ... znak%C5%AF
Příkazem iconv
Otevřete si Terminál a přepněte se do adresáře s požadovaným souborem. Kódování souboru potom převedete příkazem:
iconv -f windows-1250 -t utf8 <soubor.txt >nový_soubor.txt