DSL net

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

DSL net

Príspevok od používateľa Juicy »

Prosim Vas kto mi poradi od koho vziat najlepsi dsl v pomere cena/vykon?
Dalej by som potreboval niekoho kto by vedel nastavit router tak aby som dsl linku rozdelil medzi susedovcov.Najlepsie niekto z okolia Po pripadne kolko by si za to vzala nejaka firma?
BTW ak to niekto vie spravit za piwec nex sa ozve :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mas uz router kupeny? Na rozdelenie nepotrebujes nic specialne nastavovat. Do jedneho portu pichnes svoj komp, do druheho susedov a ono to pofrci.
Juicy
King
King

este nemam kupeny a ani nemam predstavu aky by som vzait mal potrebujem 4porty, wifi nepotrebujem a ci sa to da dohodnut s poskytovatelom dsl.Este by som potreboval aky ISP by bol naj...A mozete hodit aj nejake linky na konkretne routre
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vacsina ma uz aj wifi. Moze sa do buducna hodit a v cene tam velky rozdiel nie je

Zyxel Prestige 660H-T3 - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL02KBEU
ASUS AM200g - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL02KDNR
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Zober kludne Zyxela, ale Wckoveho, teraz vyjde tak 2400 aj s DPH (1xWAN, 4xLAN, WiFi).
A ISP si vyber podla cien, podla mna je teraz v klidku aj T-Com.
Juicy
King
King

No dobre tak si to zhrniem,vezmem si net od T-Comu napriklad 4G Turbo2 za cca 600SK mesacne(bez obmedzenia).Vezmem si od nich modem a kupim si vlastny router.Do routera pixnem kabel od dsl a potom dalsie 3kable aby som to pustil susedovcom...Ryxlost netu sa mi tak predeli 3...Este by ma zaujimalo ako nahodit IP adresy...
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

juicy51 napísal:No dobre tak si to zhrniem,vezmem si net od T-Comu napriklad 4G Turbo2 za cca 600SK mesacne(bez obmedzenia).Vezmem si od nich modem a kupim si vlastny router.Do routera pixnem kabel od dsl a potom dalsie 3kable aby som to pustil susedovcom...Ryxlost netu sa mi tak predeli 3...Este by ma zaujimalo ako nahodit IP adresy...
rychlost sa ti nepredeli,,rychlost budete zdielat :) zober ten najlacnejsi modem od t-comu (glitel)-ten uz dokaze routrovat a teda zan mozes pichnut uplne najlacnejsi switch alebo hub v bridge rezime
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

ak naozaj chceš internet od t-comu, tak ti potom odporúčam ADSL2+ router Vigor 2700VGST. je to router so zabudovaným modemom, wifi, 4x LAN .....
t.j. nepotrebuješ modem (odrátaj si z ceny). ak naozaj nechceš wifi tak si kúp vigor 2700 bez wifi.
IP nastavíš tak, že aktivuješ DHCP server (pridelí IP automaticky). ak chceš statické IP, DHCP deaktivuješ a nastavíš všetky adresy manuálne. ako sa to nastavuje, to je kapitola sama o sebe. nemýľ si statickú IP svojej siete LAN a providera....
Napísať odpoveď