Prosim Vas kto mi poradi od koho vziat najlepsi dsl v pomere cena/vykon?
Dalej by som potreboval niekoho kto by vedel nastavit router tak aby som dsl linku rozdelil medzi susedovcov.Najlepsie niekto z okolia Po pripadne kolko by si za to vzala nejaka firma?
BTW ak to niekto vie spravit za piwec nex sa ozve
este nemam kupeny a ani nemam predstavu aky by som vzait mal potrebujem 4porty, wifi nepotrebujem a ci sa to da dohodnut s poskytovatelom dsl.Este by som potreboval aky ISP by bol naj...A mozete hodit aj nejake linky na konkretne routre
Zober kludne Zyxela, ale Wckoveho, teraz vyjde tak 2400 aj s DPH (1xWAN, 4xLAN, WiFi).
A ISP si vyber podla cien, podla mna je teraz v klidku aj T-Com.
No dobre tak si to zhrniem,vezmem si net od T-Comu napriklad 4G Turbo2 za cca 600SK mesacne(bez obmedzenia).Vezmem si od nich modem a kupim si vlastny router.Do routera pixnem kabel od dsl a potom dalsie 3kable aby som to pustil susedovcom...Ryxlost netu sa mi tak predeli 3...Este by ma zaujimalo ako nahodit IP adresy...
juicy51 napísal:No dobre tak si to zhrniem,vezmem si net od T-Comu napriklad 4G Turbo2 za cca 600SK mesacne(bez obmedzenia).Vezmem si od nich modem a kupim si vlastny router.Do routera pixnem kabel od dsl a potom dalsie 3kable aby som to pustil susedovcom...Ryxlost netu sa mi tak predeli 3...Este by ma zaujimalo ako nahodit IP adresy...
rychlost sa ti nepredeli,,rychlost budete zdielat zober ten najlacnejsi modem od t-comu (glitel)-ten uz dokaze routrovat a teda zan mozes pichnut uplne najlacnejsi switch alebo hub v bridge rezime
ak naozaj chceš internet od t-comu, tak ti potom odporúčam ADSL2+ router Vigor 2700VGST. je to router so zabudovaným modemom, wifi, 4x LAN .....
t.j. nepotrebuješ modem (odrátaj si z ceny). ak naozaj nechceš wifi tak si kúp vigor 2700 bez wifi.
IP nastavíš tak, že aktivuješ DHCP server (pridelí IP automaticky). ak chceš statické IP, DHCP deaktivuješ a nastavíš všetky adresy manuálne. ako sa to nastavuje, to je kapitola sama o sebe. nemýľ si statickú IP svojej siete LAN a providera....