Klasicke ako Flasa a Vadi Nevadi mozme vynechat ale pozna niekdo nejake dalsie?
Alebo nejake vlastne napady? Necham na vas
Poznam to ale ked si uz z toho riadne ozraty tak vies jak to vyzerai-cube napísal:"BUM"...
pocita sa od 1 do kolko vydrzite(idete poporadi, ale to je hadam jasne)
BUM sa povie pri kazdom tretom cisle, alebo cisle kt. obsahuje trojku
for example: 1, 2, bum, 4, 5, bum, 7, 8, bum, 10, 11, bum, bum,...
najzaujimavejsie je to ak sa dostanete po 30, 31, ...![]()
kto to zabudne povedat/pokazi, musi sa napit.
odveci hra, ale ak ste v nalade tak je to haluz
Ja to poznam tak, ze ten co hodil pije iba v pripade, ze hodil menej ako ten pred nim, preto sa mu oplati klamat ak hodil menej, z otho tvojho som to tak nepochopilStando napísal:no asi podobne ako vadi nevadi. hadzu sa dve kocky. jeden hadzajuci a jeden hadajuci sucet na kockack resp. ci veri alebo nie. samozrejme ludia sa striedaju. priklad:
5 ludi. hadze prvy a druhy hada. prvy hodi kocky tak aby to ten co sa snazi uhadnut nevidel. padne sucet napr. 11. teraz sa ten co hadzal rozhodne ci povie druhemu pravdu o sucte alebo nie. mozne situacie:
padne 11,hadzajuci povie ze padlo 11. spyta sa druheho ci veri alebo nie. druhy ak odpoveda ze veri (ze padlo 11), tak pije ten co hadzal. ak druhy odpoveda ze neveri (ze padlo 11)tak pije on.
padne 11,hadzajuci povie ze padlo 13. spyta sa druheho ci veri alebo nie. druhy ak odpoveda ze veri (ze padlo 13), tak pije on. ak druhy odpoveda ze neveri (ze padlo 13)tak pije hadzajuci.
dalej hadze druhy (bez ohladu na to ci v predoslom kole pil alebo nie)a hada treti atd. dokola
Hm tak my sme to hrali tak ako som napisal... neslo tam o to ze kto hodi menej, aspon tak som to videl ja... a nazov to malo nejak ze "indiani" ci coGothaR napísal:Ja to poznam tak, ze ten co hodil pije iba v pripade, ze hodil menej ako ten pred nim, preto sa mu oplati klamat ak hodil menej, z otho tvojho som to tak nepochopil
Jednoducho hadzu za sebou, ak nasledujuci hodi menej, tak musi vypit, ak mu ten co ide po nom neveri a myli sa, tak musi vypit
ades napísal:v staroveku sa hraval kottabos: mas drevenu tyc zapichnutu v zemi a na nej maly tanierik (podsalka). do malej salky si nalejes vodu (v originali vino) a skusas trafit tym vinom podsalku aby spadla. tiez ked bola nalada uz fakt rozbehnuta sa miesto podsalky postavila prostitutka a triafalo sa jej medzi nohy. ked si trafil, mohol si s nou ist do psotele