Verite na to,ze ak by ste zmenili jednu vec zmenite vsetko ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: for J.O.S.E.

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

ProfionQQ napísal:J.O.S.E. vymyslime stroj casu??? myslim ze by sme mali na to 8)

a keby stroj casu existuje nechcel by som ho asi ani vyskusat...aj kvoli uz spominanym problemom zo zdravim /krvacanie do mozgu/ ale voci ostatnym ludom by sa mi to zdalo ako podvádzanie.......ze niekto ma tu druhu sancu a niekto nie...
nemyslím, žeby ten stroj času bol na príťaz mnohe by sa dalo zachrániť pomocou neho heh, ale to je prílišne sci-fi si myslím a dalej sa baviť o tomto stroji času si myslím, že nemá zmysel a ani význam :)

btw. zostanme pri tom osude a pod. :D
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

J.O.S.E napísal:nemyslím, žeby ten stroj času bol na príťaz mnohe by sa dalo zachrániť pomocou neho heh, ale to je prílišne sci-fi si myslím a dalej sa baviť o tomto stroji času si myslím, že nemá zmysel a ani význam :)

btw. zostanme pri tom osude a pod. :D
na temu osud som sa uz vyjadril...inymy slovami : tato tema je pre mna uzavreta...

ak nahodite rec na nieco nove rad sa pridam :wink:
J.O.S.E
King
King

ProfionQQ napísal:na temu osud som sa uz vyjadril...inymy slovami : tato tema je pre mna uzavreta...

ak nahodite rec na nieco nove rad sa pridam :wink:
ok :) súhlasím s tebou, ale ak náhodou vytvoríš stroj času ozvi sa mi ja to risknem :wink:
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Takze ty J.O.S.E na osud veris hej ? takze podla teba vsetko sa deje presne tak ako ma ..... mozno mas i pravdu vzdy nas nieco prinuti rozhodnut sa aku cestu si vyberieme len nechcem uplne verit tomu ze to tak uz davno bolo dane ... tym padom i to ze tu pisem bolo uz davno dane :D ....... lenze ak je to tak kto rozhoduje o tom kto bude mat aky zivot , koho zrazi auto , kto si najde zivotnu lasku , kto vymysli napr. i ten stroj casu :D ..
J.O.S.E
King
King

správa

slavo120 napísal:Takze ty J.O.S.E na osud veris hej ? takze podla teba vsetko sa deje presne tak ako ma ..... mozno mas i pravdu vzdy nas nieco prinuti rozhodnut sa aku cestu si vyberieme len nechcem uplne verit tomu ze to tak uz davno bolo dane ... tym padom i to ze tu pisem bolo uz davno dane :D ....... lenze ak je to tak kto rozhoduje o tom kto bude mat aky zivot , koho zrazi auto , kto si najde zivotnu lasku , kto vymysli napr. i ten stroj casu :D ..
ano ja na osud plne verím, a každého jedného z nas je život daný a podľa mna je život ako kniha /to je len prirovnanie, ktorým sa snažím vysvetliť svoje chápanie :) / aáno si myslím, že bolo dane aj to že si tu teraz píšeme
o tom kto bude mať aký život, životnú lásku rozhodujú z časti vlastnosti človeka, ktoré mu pomahajú prebíjať sa životom /ale tie mu podľa mna boli vopred dane a každý ich ma iné, ved nie sme roboti ktorí by sa na seba podobali výrorom a vlastnostiami/ a z časti to kde sa narodil a to kde sa človek narodil si sam nevybral napr. zober si dieťa v Afrike a seba kto ma lepšiu perspektívu do života ty či dieťa z Afriky, ktoré nemá čo do ust dať :?: hmm :?: porozmýšľaj to je vopred dane
slavo120
Professional
Professional

Re: správa

J.O.S.E napísal:napr. zober si dieťa v Afrike a seba kto ma lepšiu perspektívu do života ty či dieťa z Afriky, ktoré nemá čo do ust dať :?: hmm :?: porozmýšľaj to je vopred dane
veru je ... ale tym padom sa dostaveme k tomu ,ze to vsetko niekto riadi nie :D jasne ze ja mam lepsie prespektivy ako dieta v afrike ale cim som si to zasluzil akurat ja ci ty ci ktokolvek iny ? to znamena ze kazdy tu mame svoj diel a je to ako skladacka ktora postupne do seba zapada , kazdy vlastne za svoj zivot urobi to co mu bolo vo pred dane ..ale kto to potom riadi ? UFO ? Boh ? :D ..kto rozhodol o tom kto bude mat aky zivot kto sa kde a do akych podmienok narodi ....... zas otazky na ktore neni odpoved :D
J.O.S.E
King
King

Re: správa

slavo120 napísal:veru je ... ale tym padom sa dostaveme k tomu ,ze to vsetko niekto riadi nie :D jasne ze ja mam lepsie prespektivy ako dieta v afrike ale cim som si to zasluzil akurat ja ci ty ci ktokolvek iny ? to znamena ze kazdy tu mame svoj diel a je to ako skladacka ktora postupne do seba zapada , kazdy vlastne za svoj zivot urobi to co mu bolo vo pred dane ..ale kto to potom riadi ? UFO ? Boh ? :D ..kto rozhodol o tom kto bude mat aky zivot kto sa kde a do akych podmienok narodi ....... zas otazky na ktore neni odpoved :D
ja som ateista a verím na to, že som už niekedy v minulosti žil - prosím ťa nesmej sa mi za môj názor :wink:
ja si to proste takto vysvetľujem a otázku kto to všetko riadi je opäť ťažko odpovedať, pretože možno si katolík, moslim, budhista a každý z nich ma iný pohľad na svet
už sumeri vytvorili rozsiahlu náboženský system a mytologiu pomocou ktorej si to všetko vysvetľovali čiže ani nie sme prví a ani poslední čo nad takýmto niečim uvažujeme :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Takze este raz, ak by som zmenil minulost sposobil by som si spominane krvacanie do mozgu ale zmenil by som urcite aj zivoty mnohych inych ludi, oni by si pamatali na staru verziu ich zivota alebo to len cestovatel v case?
J.O.S.E
King
King

správa

mi-chau napísal:Takze este raz, ak by som zmenil minulost sposobil by som si spominane krvacanie do mozgu ale zmenil by som urcite aj zivoty mnohych inych ludi, oni by si pamatali na staru verziu ich zivota alebo to len cestovatel v case?
čo som mal možnost vidieť nejaké filmy s takýmto motívom tak si to pametal iba jednotlivec, ktorý cestoval v čase :)
slavo120
Professional
Professional

mi-chau napísal:Takze este raz, ak by som zmenil minulost sposobil by som si spominane krvacanie do mozgu ale zmenil by som urcite aj zivoty mnohych inych ludi, oni by si pamatali na staru verziu ich zivota alebo to len cestovatel v case?
ked sa vratim potom ti poviem :D ..... ale nie no zaujimava otazka , ale zas akosi niet odpovede a i ked sa najde neda sa potvrdit ci to tak skutocne je .....a verite teda ze raz sa vynajde stroj casu ? a ako to vlastne je s tym casom ? som nieco pocul ze vesmir je niejak zakriveny ci co :D , ale niejak v tom nemam jasno
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

slavo120 napísal:ked sa vratim potom ti poviem :D ..... ale nie no zaujimava otazka , ale zas akosi niet odpovede a i ked sa najde neda sa potvrdit ci to tak skutocne je .....a verite teda ze raz sa vynajde stroj casu ? a ako to vlastne je s tym casom ? som nieco pocul ze vesmir je niejak zakriveny ci co :D , ale niejak v tom nemam jasno
ad to ci to niekto riadi, imho nie, vezmi si to tak, po celom svete sa rodia ludia to ze ty si sa narodil tu a co stoho per teba vypliva, teda vsetky sance resp. vsetky nastrahy, je len zhoda mnohych okolnosti, ktore zabezpecili, ze si sa narodil tu, to co stmy spravis je tvoja vec, nemas to predurcene...

co sa tyka cestovania v case myslim, ze jedneho dna to bude mozne, uz len preto, ze dnes nam to pride take obsurdne, ked si vezmes co sa zdalo ludom nemozne pred dve sto rokmy, preco by sme my nemohli o 300-400 rokov cestovat v case
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

TIME UP

povedal som ze uz sem nenapisem...ale dnes som pozeral serial Heroes...a ak to niekto poznate tak potom viete o panovy s menom Hiro Nakamura....pri tomto chlapikovy som zase musel rozmyslat ako je to s tym casom....ja viem ze je to iba serial ale aj tak...nevem si to celkom dobre vysvetlit....ja budem akoze cestovat v case odidem do minulosti a co sa bude diat za ten cas co ja budem v minulosti, co sa bude diat zatial v pritomnosti /teda v case z ktoreho som odisiel/??? aj tam pojde cas normalne dalej??? ako by to asi mohlo byt??? hm?
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

manici do strojov casu mi asi daju za pravdu, ze v kazdej sekunde prebieha kazdy cas (napr. teraz zaroven co citate hojko, hitler vydava svoje nechutne zakony a v azii bol prave objaveny caj :D)
mi-chau
Darca
Darca

Re: TIME UP

ProfionQQ napísal:povedal som ze uz sem nenapisem...ale dnes som pozeral serial Heroes...a ak to niekto poznate tak potom viete o panovy s menom Hiro Nakamura....pri tomto chlapikovy som zase musel rozmyslat ako je to s tym casom....ja viem ze je to iba serial ale aj tak...nevem si to celkom dobre vysvetlit....ja budem akoze cestovat v case odidem do minulosti a co sa bude diat za ten cas co ja budem v minulosti, co sa bude diat zatial v pritomnosti /teda v case z ktoreho som odisiel/??? aj tam pojde cas normalne dalej??? ako by to asi mohlo byt??? hm?
Ja si skor myslim ze ak budes cestovat v case, po navrate sa vratis do toho isteho okamihu ako si odysiel, resp tej istej sekundy ale zmenej vzhladom na tvoju zmenu v minulosti, napr. ako vo filme contact, ak by vsak cas plynul dalej bez teba, potom by si v minulosti nebol ty sam sebou ale by ste boli dvaja (maly a velky mi-chau). myslim
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:Ja si skor myslim ze ak budes cestovat v case, po navrate sa vratis do toho isteho okamihu ako si odysiel, resp tej istej sekundy ale zmenej vzhladom na tvoju zmenu v minulosti, napr. ako vo filme contact, ak by vsak cas plynul dalej bez teba, potom by si v minulosti nebol ty sam sebou ale by ste boli dvaja (maly a velky mi-chau). myslim
mm naozaj nevem ako by to mohlo byt...budem musiet vyskusat..inak to nevidim
J.O.S.E
King
King

ProfionQQ napísal:povedal som ze uz sem nenapisem...ale dnes som pozeral serial Heroes...a ak to niekto poznate tak potom viete o panovy s menom Hiro Nakamura....pri tomto chlapikovy som zase musel rozmyslat ako je to s tym casom....ja viem ze je to iba serial ale aj tak...nevem si to celkom dobre vysvetlit....ja budem akoze cestovat v case odidem do minulosti a co sa bude diat za ten cas co ja budem v minulosti, co sa bude diat zatial v pritomnosti /teda v case z ktoreho som odisiel/??? aj tam pojde cas normalne dalej??? ako by to asi mohlo byt??? hm?
pozri sa ak by si išiel do minulosti, tak ja si myslím, že čas v prítomnosti sa uričite nezastaví, pretože ak by si išiel do minulosti tak ta minulosť by tiež bežala s časom a rovnomerne rýchlo ako pritomnosť teda len o niekoľko rokov dozadu :)

zase je logické že ak by si nebol v prítomnosti ale v minulosti tak určite by si mohol uviaznuť v čase a nemusel by si sa vrátiť, mohol by si v minulosti umrieť, ale zase by sa ti nič nestalo v prítomnoti prežote by si v nej nebol prave vtedy

za ten čas čo budeš v minulosti sa osudy všetkých ľudi na tejto planete budu vyvíjať rovnako ako by sa vyvíjali, keby si tu bol aj ty (ale žiaľ bez teba/ ale ak by si mal stretnuť ženu svojho života /napríklad/ tak by si ju nestretol - ona by na tom mieste /kde by si ju mal stretnuť / bola ale ty kedže by si chýbal by si ju nikdy nestretol :wink:
mi-chau
Darca
Darca

J.O.S.E napísal:...v prítomnosti sa uričite nezastaví, pretože ....
zase je logické že ak by si nebol ...
Pocuj ty o tom hovoris ako by si 5 krat cestoval v case, nikto nevie ako to je tak sa tu nehrajme na vedcov, a s tym nazorom na konci... je to blbost lebo fakt ze existujes ovplyvnuje kvantum veci ako napr. ze autobus meska 15 sekund koli tomu ze nastupujes (cca 30 ludi), ludia sa zdrzia pri pokladni o 3 min dlhsie lebo nakupujes (cca 10 ludi) alebo v ordinacii, to znamena ze ich zivoty sa posunu o dany cas a moze to zmenit vela veci, "staci nepatrne mavnutie kridlami motyla, a na druhej pologuli zeme to moze sposobit hurikan.."
J.O.S.E
King
King

mi-chau napísal:Pocuj ty o tom hovoris ako by si 5 krat cestoval v case, nikto nevie ako to je tak sa tu nehrajme na vedcov, a s tym nazorom na konci... je to blbost lebo fakt ze existujes ovplyvnuje kvantum veci ako napr. ze autobus meska 15 sekund koli tomu ze nastupujes (cca 30 ludi), ludia sa zdrzia pri pokladni o 3 min dlhsie lebo nakupujes (cca 10 ludi) alebo v ordinacii, to znamena ze ich zivoty sa posunu o dany cas a moze to zmenit vela veci, "staci nepatrne mavnutie kridlami motyla, a na druhej pologuli zeme to moze sposobit hurikan.."
sorry ak to tak vyznieva :wink: , faktom je že som nikdy strojom času necestoval, ale faktom je aj to, že táto tema je dosť zaujímava a ja som človek, ktorý sa rád nad takýmito vecami zaobera :wink:
ak by človek cestoval do minulosti tak ty si myslíš že by sa čas zastavil pre ostatných ľudí :?:

autobus mešká 15 minút, kvôli tomu že nastupuje 30 ľudi do neho, ľudia sa zdržia pri pokladni tri minúty, lebo nakupujú - ich životy sa podľa teba posunu kam :?: posunie sa priebeh ich činnosti ktoré by neskôr vykonávali a tým by možno zasahoali do osudu iných ľudi , napr. s tou ordináciou kvôli nákupu by som nestihol prísť k lekárke včas a ta by odišla - tak toto by do seba nezapadalo akosi, ale akoby som ja mohol vedieť, že lekárke príde niečo súrne dotoho :?: nijak, pretože to bol jej osud a ten spomínany zase môj osud :), a keby som vedel že tam v ten čas nebude tak zajdem k nej skôr a nakúpiť sa da aj neskôr, nie :?:
mi-chau
Darca
Darca

Cas ostatnych ludi by sa nezastavil ale tvoj vylet do minulosti by netrval ani sekundu, a faktom je ze pokial by ludia isli z obchodneho domu skor o 3 minuty ich zivoty by to zmenilo mozno menej alebo viac vyrazne, niekto by niekoho nestretol, niekto naopak ano, niekoho by zrazilo auto a niekto by stretol partnera svojich snov, ci chces alebo nie aj extremne male detaily mozu do velkej miery ovplyvnit smer zivota, napriklad keby som ja nestihol pred par rokmi zapis na jazykovku, dnes by to nebolo vyse roka s mojou priatelkou, a ona by namiesto nespocetne velkeho casu co stravila so mnou robila nieco uplne ine a ja by som bol bud predsedom dobrovolneho poziarneho zboru, alebo v nemocnici na detoxikacii po pokuse o samovrazdu.
J.O.S.E
King
King

mi-chau napísal:Cas ostatnych ludi by sa nezastavil ale tvoj vylet do minulosti by netrval ani sekundu, a faktom je ze pokial by ludia isli z obchodneho domu skor o 3 minuty ich zivoty by to zmenilo mozno menej alebo viac vyrazne, niekto by niekoho nestretol, niekto naopak ano, niekoho by zrazilo auto a niekto by stretol partnera svojich snov, ci chces alebo nie aj extremne male detaily mozu do velkej miery ovplyvnit smer zivota, napriklad keby som ja nestihol pred par rokmi zapis na jazykovku, dnes by to nebolo vyse roka s mojou priatelkou, a ona by namiesto nespocetne velkeho casu co stravila so mnou robila nieco uplne ine a ja by som bol bud predsedom dobrovolneho poziarneho zboru, alebo v nemocnici na detoxikacii po pokuse o samovrazdu.
s týmto súhlasim čo si tu napísal, niečo v tom zmysle som písal už v predchádzajúcich príspevkoch :) Prakticky ked som si to prečítal to čo si ty napísal a tak nejako to chápem aj ja tak môžme diskutovať, že vlastne tieto naše osudy sa v dôsledku časových výkyvov stretávajú s osudmi iných ľudí, ktorých by sme v normalnom živote nikdy nestretli si myslím, napr. čo si písal so svojou priateľkou by si sa nestretol v tom prípade ak by si nechodil na jazykovku, ale ty si to stihol a tak s nou chodíš
:wink:
s tým obchodným domom je to opäť dôkaz o tom, že existuje osud, pretože ak by ľudia nestihli trebarz na ten spomýnaný autobus, kvôli tomu že predavačke sa pokazila pokladna - akoby sme si mohli vysvetliť to, že práve pri tých ľudoch sa to stalo, prečo nie pri iných :?: pretože to bolo súdene na tu konkrétnu chvíľu a to pokazenie spôsobí posun činnosti ľudí o tie tri minuty a to ma za následok, že životy resp. osudy tých ľudí sa stihnu stretnúť s osudmi ľudí, ktorých by ak by ta pokladna fungovala nestretli :)

btw. to s tou detoxikaciou si nemyslel vážne, že :?:
Napísať odpoveď