Ako zničiť kovovú guľu ? =)
Pieskove zrnko pouzivane pri pieskovani ma urcite ma vacsiu tvrdost,ako ocel.Maloktora(mozno ziadna)ocel nie je tvdsia ako bezne pieskove zrnka(napr,z pieskoviska).Racius napísal:Vodná rezačka.![]()
Videl som to na Discovery Channel, ako v OCC (Orange County Choppers) vodnou rezačkou vyrábali disky na kolesá. Sila a to doslova.
To s tou flexkou robil skúsený človek, ale veď aj tá guľa je vyrobená z kvalitnej ocele.
A ako to môže zničiť pieskovanie ? Tvrdosť piesku mi prijde o dosť nižšia ako tvrdosť ocele.
Pieskovanim,by to az tak dlho netrvalo-pieskovanim sa da dokonca rezat.Je to podobne ako ta vodna rezacka.Max. min a gula je fucSRneC napísal:lenze by to trvalo velmi dlho imho nie?
A k tej flexe-pri pouzity vhodneho nastroja(kotuca) je znicenie hocijakej kovovej gule pre skuseneho rezaca hracka...Ak neberieme do uvahy gulu titanovu,diamantovu atd...
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Okej, vedel som čo je pieskovanie,nevedel som ale že sa robí takým tvrdým piesokm.
Guľa nie je z titanu, ani diamantu, ale naozaj velmi kvalitnej ocele, bola stavaná na niekolko rokov točenia sa v ložisku elektrárenskeho uholného mlynu.
S tou flexkou teda fakt neviem, otec pred pár dňami zničil dva kotúče pri pílení nerezových trubiek. (Nebol som pri tom.)
To je tá flexka tak mocný nástroj ?
Tak velmi som dúfal, že nik nenájde spôsob jak ju zničiť za takmer domácich podmienok, ale bohužial...
Je to velmi pekná guľa totiž. 
Guľa nie je z titanu, ani diamantu, ale naozaj velmi kvalitnej ocele, bola stavaná na niekolko rokov točenia sa v ložisku elektrárenskeho uholného mlynu.
S tou flexkou teda fakt neviem, otec pred pár dňami zničil dva kotúče pri pílení nerezových trubiek. (Nebol som pri tom.)
To je tá flexka tak mocný nástroj ?
Tak velmi som dúfal, že nik nenájde spôsob jak ju zničiť za takmer domácich podmienok, ale bohužial...
no gulky z loziska.. je to svinstvo, ocel pevna, pruzna, tvrda jak svina, zlozenie je rovnake ako v strede tak aj na povrchu.. daj do zveraku a flexa, trocha ju nacni.. a potom staci prasknut parkrat perlikom poriadne a bude z nej prasok.
k tomu vykolajeniu vlaku.. ocelova tyc, stvorcoveho prierezu krizom cez kolajnice robi svoje...alebo zopar drevenych dosiek, tak 2 cm hrubych je este ucinnejsie.. s tym vykolajis barsco
/edit.. upnut do sustruhu, frezy, nastroj na dajake rychlorezne ocele.. a ides, nemas ziaden problem... z gule bude razdva valec, kocka

k tomu vykolajeniu vlaku.. ocelova tyc, stvorcoveho prierezu krizom cez kolajnice robi svoje...alebo zopar drevenych dosiek, tak 2 cm hrubych je este ucinnejsie.. s tym vykolajis barsco
/edit.. upnut do sustruhu, frezy, nastroj na dajake rychlorezne ocele.. a ides, nemas ziaden problem... z gule bude razdva valec, kocka
Princip spociva vo vodnom luci,ktory je pod vysokym tlakom vytlacovany,cez nejaku trysku.Na takom principe funguje aj pieskovac,ale sa tam vytlaca zmes vody a piesku.U pieskovaca som videl trysku-ruru o priemere cca.15cmTheking napísal:vodna rezacka? co to je?
Tak tak. Dany vodny system rezania sa vola "Paser". Ako abrazivum sa v mnohych pripadoch vyuzivaju krystaly ladu (zmrznuta voda). Je to doposial najekologickejsi sposob. Taka pikoska - pri tomto sposobe delenia sa vyuziva stlacitelnost vody. Asi mnohi z vas nevedeli o tom, ze sa da voda stlacit, ale ide to, az do 20%. Tlak sa pohybuje radovo od 400 - 600 MPa. Preto sa pouzivaju rubinove trysky. Taky tlak uz urobi aj bibinku veru.dudo02 napísal:Princip spociva vo vodnom luci,ktory je pod vysokym tlakom vytlacovany,cez nejaku trysku.Na takom principe funguje aj pieskovac,ale sa tam vytlaca zmes vody a piesku.U pieskovaca som videl trysku-ruru o priemere cca.15cm.Lebo co tu niekto hodil link,tak to je len taky maly pieskovac,na vyrobu ozdobnych predmetov.
poznal som chalana co ho volali guliver - gulo a to preto, ze mal len jednu ale nie kovovu gulu
hadaj aku. no proste jemu by sa urcite hodila daka ta dalsia takze kludne mu ju daj a mas po probleme i ked on je trosku hnedsi a asi by ta gula skoncila v zberni
k tomu uplne OT (karma)... islo tu o to ako ju znicit on ju znici velmi rychlo neboj tak ako bolo povedane o zberni. takze to uplne ot nebolo az tak uplne ot kedze zbavit sa gule sa da aj takto.
cago belo magro 
k tomu uplne OT (karma)... islo tu o to ako ju znicit on ju znici velmi rychlo neboj tak ako bolo povedane o zberni. takze to uplne ot nebolo az tak uplne ot kedze zbavit sa gule sa da aj takto.
-
inkognitto
Star
na tej stranke pisu ze na pieskovanie pouzivaju korund. To je tak tvrdy kamen, ze pri jeho tazbe sa pouzivaju specialne stroje, ktore maju na plochach ktorymi sa toho kamena dotykaju zhrubnutu ocel, a aj to sa musia radlice a pasy menit (neviem ci kazdych par hodin abo dni). Keby si do korundoveho piesku len tak "ponoril" rukumas ju doskriabanu a dorezanu, ked som o tom pozeral na discovery channel tak som neveril vlastnym ociam.
no bibinku urobi aj obycajna wapka, kamaratovi zobrala kus z bruska prstukinjeril napísal:Tak tak. Dany vodny system rezania sa vola "Paser". Ako abrazivum sa v mnohych pripadoch vyuzivaju krystaly ladu (zmrznuta voda). Je to doposial najekologickejsi sposob. Taka pikoska - pri tomto sposobe delenia sa vyuziva stlacitelnost vody. Asi mnohi z vas nevedeli o tom, ze sa da voda stlacit, ale ide to, az do 20%. Tlak sa pohybuje radovo od 400 - 600 MPa. Preto sa pouzivaju rubinove trysky. Taky tlak uz urobi aj bibinku veru.Je to vsak velmi draha technologia, ale za to presna a ucinna.