Ako zničiť kovovú guľu ? =)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

to ano, ale ide o jej znicenie, nebolo povedane ze to musi byt do 5 min. ja ale aj tak nechapem, ako nemohol vraj skuseny clovek s karboskou znicit tu gulu? :roll:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Racius napísal:Vodná rezačka. :smt009
Videl som to na Discovery Channel, ako v OCC (Orange County Choppers) vodnou rezačkou vyrábali disky na kolesá. Sila a to doslova.

To s tou flexkou robil skúsený človek, ale veď aj tá guľa je vyrobená z kvalitnej ocele.

A ako to môže zničiť pieskovanie ? Tvrdosť piesku mi prijde o dosť nižšia ako tvrdosť ocele.
Pieskove zrnko pouzivane pri pieskovani ma urcite ma vacsiu tvrdost,ako ocel.Maloktora(mozno ziadna)ocel nie je tvdsia ako bezne pieskove zrnka(napr,z pieskoviska).
SRneC napísal:lenze by to trvalo velmi dlho imho nie?
Pieskovanim,by to az tak dlho netrvalo-pieskovanim sa da dokonca rezat.Je to podobne ako ta vodna rezacka.Max. min a gula je fuc :wink: :) .
A k tej flexe-pri pouzity vhodneho nastroja(kotuca) je znicenie hocijakej kovovej gule pre skuseneho rezaca hracka...Ak neberieme do uvahy gulu titanovu,diamantovu atd... :D
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

eMPiko napísal:tak to si riadny silak
tak preco ked ma poridny zverak do ktoreho tu gulu das a este aj dobr flexu tak by to malo ist...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Okej, vedel som čo je pieskovanie,nevedel som ale že sa robí takým tvrdým piesokm. :?

Guľa nie je z titanu, ani diamantu, ale naozaj velmi kvalitnej ocele, bola stavaná na niekolko rokov točenia sa v ložisku elektrárenskeho uholného mlynu.

S tou flexkou teda fakt neviem, otec pred pár dňami zničil dva kotúče pri pílení nerezových trubiek. (Nebol som pri tom.)
To je tá flexka tak mocný nástroj ? :?

Tak velmi som dúfal, že nik nenájde spôsob jak ju zničiť za takmer domácich podmienok, ale bohužial... :cry: Je to velmi pekná guľa totiž. :oops:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

v podstate ta flexa je genialny nastroj, rezal som s nou hocico, a to som nemal ani kotuc na rezanie ale len na brusenie. :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no gulky z loziska.. je to svinstvo, ocel pevna, pruzna, tvrda jak svina, zlozenie je rovnake ako v strede tak aj na povrchu.. daj do zveraku a flexa, trocha ju nacni.. a potom staci prasknut parkrat perlikom poriadne a bude z nej prasok.

k tomu vykolajeniu vlaku.. ocelova tyc, stvorcoveho prierezu krizom cez kolajnice robi svoje...alebo zopar drevenych dosiek, tak 2 cm hrubych je este ucinnejsie.. s tym vykolajis barsco

/edit.. upnut do sustruhu, frezy, nastroj na dajake rychlorezne ocele.. a ides, nemas ziaden problem... z gule bude razdva valec, kocka :D :D
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Racius napísal:Vodná rezačka. :smt009
Videl som to na Discovery Channel, ako v OCC (Orange County Choppers) vodnou rezačkou vyrábali disky na kolesá. Sila a to doslova.
vodna rezacka? co to je?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

poriadne by som ju uchytil napr. do zveraka, ak sa tam vojde a prevrtal ju co mozno tak aby vrty boli kolme na seba a potom by som rozbil nejakym zavazim...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Theking napísal:vodna rezacka? co to je?
Princip spociva vo vodnom luci,ktory je pod vysokym tlakom vytlacovany,cez nejaku trysku.Na takom principe funguje aj pieskovac,ale sa tam vytlaca zmes vody a piesku.U pieskovaca som videl trysku-ruru o priemere cca.15cm :twisted: .Lebo co tu niekto hodil link,tak to je len taky maly pieskovac,na vyrobu ozdobnych predmetov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V severskych krajinach ako Finsko, Svedsko a podobne sa pouziva na pilenie stromov voda, pili sa uz spominanym sposob, navyse pri pileni silnym prudom vody vznika minimalny odpad a znecistenie.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

dudo02 napísal:Princip spociva vo vodnom luci,ktory je pod vysokym tlakom vytlacovany,cez nejaku trysku.Na takom principe funguje aj pieskovac,ale sa tam vytlaca zmes vody a piesku.U pieskovaca som videl trysku-ruru o priemere cca.15cm :twisted: .Lebo co tu niekto hodil link,tak to je len taky maly pieskovac,na vyrobu ozdobnych predmetov.
Tak tak. Dany vodny system rezania sa vola "Paser". Ako abrazivum sa v mnohych pripadoch vyuzivaju krystaly ladu (zmrznuta voda). Je to doposial najekologickejsi sposob. Taka pikoska - pri tomto sposobe delenia sa vyuziva stlacitelnost vody. Asi mnohi z vas nevedeli o tom, ze sa da voda stlacit, ale ide to, az do 20%. Tlak sa pohybuje radovo od 400 - 600 MPa. Preto sa pouzivaju rubinove trysky. Taky tlak uz urobi aj bibinku veru. :) Je to vsak velmi draha technologia, ale za to presna a ucinna.
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eXo »

poznal som chalana co ho volali guliver - gulo a to preto, ze mal len jednu ale nie kovovu gulu :P hadaj aku. no proste jemu by sa urcite hodila daka ta dalsia takze kludne mu ju daj a mas po probleme i ked on je trosku hnedsi a asi by ta gula skoncila v zberni

k tomu uplne OT (karma)... islo tu o to ako ju znicit on ju znici velmi rychlo neboj tak ako bolo povedane o zberni. takze to uplne ot nebolo az tak uplne ot kedze zbavit sa gule sa da aj takto. :wink: cago belo magro 8)
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

na tej stranke pisu ze na pieskovanie pouzivaju korund. To je tak tvrdy kamen, ze pri jeho tazbe sa pouzivaju specialne stroje, ktore maju na plochach ktorymi sa toho kamena dotykaju zhrubnutu ocel, a aj to sa musia radlice a pasy menit (neviem ci kazdych par hodin abo dni). Keby si do korundoveho piesku len tak "ponoril" rukumas ju doskriabanu a dorezanu, ked som o tom pozeral na discovery channel tak som neveril vlastnym ociam.
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

A Chucka Norrisa nikoho nenapadlo zavolať?
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Alofok napísal:A Chucka Norrisa nikoho nenapadlo zavolať?
ten akurat nasadzuje vykolajeny vlak :lol:
ja by som tu gulu smirgloval, az by som ju zosmirgloval :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja by som si tu gulu dal do vitrinky. nikdy nevies kedy sa ti bude hodit gula z loziska :)
k teme: no v beznych domacich garazovych podmienkach taku gulu asi neznicis ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

kinjeril napísal:Tak tak. Dany vodny system rezania sa vola "Paser". Ako abrazivum sa v mnohych pripadoch vyuzivaju krystaly ladu (zmrznuta voda). Je to doposial najekologickejsi sposob. Taka pikoska - pri tomto sposobe delenia sa vyuziva stlacitelnost vody. Asi mnohi z vas nevedeli o tom, ze sa da voda stlacit, ale ide to, az do 20%. Tlak sa pohybuje radovo od 400 - 600 MPa. Preto sa pouzivaju rubinove trysky. Taky tlak uz urobi aj bibinku veru. :) Je to vsak velmi draha technologia, ale za to presna a ucinna.
no bibinku urobi aj obycajna wapka, kamaratovi zobrala kus z bruska prstu
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

krista. kamarati mi chcu na narodeniny kupit kovadlinu, ze tu aspon nedojebem :D
Napísať odpoveď