Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

kj: no neviem, mne sa interier 737-700NG paci, aspon z fotiek co som videl to bolo dobre :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Moze byt, suhlasim. Nova 737 je z vnutra velmi pekna. Letel som s nou z Bangkoku do Singapuru a to este s "business class". :P Ale viacej sa mi paci interier Airbusov, neviem preco. Napr. A360-200.
Najhorsi interier - Fokker 100 (Austrian airlines) ... :/
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

pershing napísal:kj: no neviem, mne sa interier 737-700NG paci, aspon z fotiek co som videl to bolo dobre :)
Hej hej, ja som tiez z interierov NG-ciek na sracky :D
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

kinjeril napísal:Moze byt, suhlasim. Nova 737 je z vnutra velmi pekna. Letel som s nou z Bangkoku do Singapuru a to este s "business class". :P Ale viacej sa mi paci interier Airbusov, neviem preco. Napr. A360-200.
Najhorsi interier - Fokker 100 (Austrian airlines) ... :/
ehm 360 ? never heard... :) ale interiér sa mi veľmi páčil v Dash-8čke alebo A330, naopak v A310 :aasmile2:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Steju napísal:ehm 360 ? never heard... :) ale interiér sa mi veľmi páčil v Dash-8čke alebo A330, naopak v A310 :aasmile2:
Yape... myslel som A340-200. Mea culpa...
Mari
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mari »

Najradsej jazdim autom ale lietadlo je v pohode, len to cakanie na letisku....

*censored by mod*
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja som letela do skotska,a potom aj do irska...kedze obe letenky boli z tych polacnejsich tak pohodlie to az tak nebolo...a je tam zima:( a hladna som tam stale...a nepaci sa mi cestovat so slovakmi,pretoze stracaju zdravy rozum a tlacia sa pucia sa ako daka sedlac...poniektori:)
pershing
Guru
Guru

poharvody : no robia to vacsinou ti ktori nikdy neleteli resp su nevychovany a neskuseni, tiez si pametam jak sme leteli do bulgarie (ultra super low cost :D ) tak uz len pri starte- odlepeni od zeme zacalo lietadlo tlieskat (omg), neskor ako sme leteli s5 tak (auto?)pilot na par sekund pretiahol throttle (plynovu paku) na idle (tj 0) cize zvuk motorov bol taky ako kedy sa vypli....samozrejme lietadlo kusok rychlejsie zacalo klesat a ludia zacali vrieskat (omg :D), bol tam nejaky G- efekt ale ta zasa nemuseli to prehanat...
Steju
King
King

ak by mal niekto zájem počúvať ATC (Air Traffic Control) a máte winamp (neviem či to ide aj v niečom inom) tak http://www.liveatc.net/ :) enjoy :)

(od dnes kašlem na mp3ojky :D )
pershing
Guru
Guru

vcera som to objavil, presne tak mp3 su minulost :D odporucam, vcera som pocuval moskvu :D
Steju
King
King

pershing napísal:vcera som to objavil, presne tak mp3 su minulost :D odporucam, vcera som pocuval moskvu :D
ja JFK approach a potom JFK tower... keby tam ešte tak bolo niečo slovenské tak som naladený 24/7
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Noo, letel som uz barskde, do Kanady, v ramci europy do nemecka, spanielska, grecka, potom este do tunisu a tak dalej... :) Zazil som uz aj celkom slusne turbulencie, tvrdsie i maksie pristatia...

Najblizsie poletim buduci vikend, ked idem do Frankfurtu na autosalon... aaale, lietat ma bavi 8)
pershing
Guru
Guru

Steju napísal:ja JFK approach a potom JFK tower... keby tam ešte tak bolo niečo slovenské tak som naladený 24/7
po vacsine europy je to zakazane, tj streamovat ATC channely
Steju
King
King

pershing napísal:po vacsine europy je to zakazane, tj streamovat ATC channely
nj, nemôžu sa hromadne zverejnovať, ale sám ich počúvať môžeš... kde to žijeme :roll:
pershing
Guru
Guru

amerika krajina neobmedzenych moznosti...
sak si kup radioscanner a mozes sluchat kolko chces...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Keď už sme pri tých lietadlách - neviem si odpustiť, ale príde mi strašne neprofesionálne správanie niektorých letušiek na slovenských linkách. Letušky musia prejsť dosť dlhým školením, aby sa vedeli správať a vyjadrovať. O to viac ma prekvapilo, keď nedávno letuška zahlásila "Letíme vo výške 33000 fítov" alebo "Pane, povedala som, aby ste ostali sedieť až kým lietadlo úplne nezastane. Buď si sadnete alebo uvidíte...". :roll:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

zuzkazuzka napísal:Keď už sme pri tých lietadlách - neviem si odpustiť, ale príde mi strašne neprofesionálne správanie niektorých letušiek na slovenských linkách. Letušky musia prejsť dosť dlhým školením, aby sa vedeli správať a vyjadrovať. O to viac ma prekvapilo, keď nedávno letuška zahlásila "Letíme vo výške 33000 fítov" alebo "Pane, povedala som, aby ste ostali sedieť až kým lietadlo úplne nezastane. Buď si sadnete alebo uvidíte...". :roll:
to prve, hm nj preklep ale to je po anglicky tak feet... stôp by bolo predsa lepsie...

ale tak vies, je to dost aj na nervy kazdeho upozornovat nech si sadne... slovaci [co idu na dovolenky] su z casti sedlac. :?
Steju
King
King

Tomasko napísal:to prve, hm nj preklep ale to je po anglicky tak feet... stôp by bolo predsa lepsie...

ale tak vies, je to dost aj na nervy kazdeho upozornovat nech si sadne... slovaci [co idu na dovolenky] su z casti sedlac. :?
to nieje preklep to je len poslovenčené, inak nám pri poslednom lete s Travel Service-on (CZ) hlásili výšku aj v metrickej sústave, takže no problem , predtým ak sa dobre pamätám väčšinou len v metrickej sústave (okrem interamerických letov samozrejme :) ).
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

No tak myslim ze profesionalnejsie spravanie zo strany personalu sa da ocakavat najma na pravidelnych linkach... na charteroch vacsinou cestuju ludia, ktory lietadlom bud este nikdy neleteli, alebo leteli len malo...

Tiez vsak nechapem, ked sa povie ze sedte kym lietadlo uplne nezastavi, preco niektori ludia zacnu vstavat a odpasavat sa... :? to su tie veci co letusku nutia robit chyby, proste toto by vobec nemuselo byt...
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

zuzkazuzka napísal:Keď už sme pri tých lietadlách - neviem si odpustiť, ale príde mi strašne neprofesionálne správanie niektorých letušiek na slovenských linkách. Letušky musia prejsť dosť dlhým školením, aby sa vedeli správať a vyjadrovať. O to viac ma prekvapilo, keď nedávno letuška zahlásila "Letíme vo výške 33000 fítov" alebo "Pane, povedala som, aby ste ostali sedieť až kým lietadlo úplne nezastane. Buď si sadnete alebo uvidíte...". :roll:
S feets mas pravdu, ale s tym spravanim sa vobec nedivim. Skus denne 200x poucovat o tom ze mas byt priputany, ze pri vzlete a odlete maju byt tienidla na oknach otvorene atd a aj tak to musis opakovat jednotlivcom. Typ tichto cestujucich sa nazyvaju kupaci, alebo ako to cesi nazyvaju koupaci :D Spociva to v tom ze letia jeden krat za rok na dovolenku lietadlom a musia sa vsetkeho dotknut, zmacknut, skusit, vypit, najest sa a hlavne ZADARMO. Poznam jedneho stevarda a ten rozpraval ze ked raz vystupovali kupaci v HRG (hurghada) a jeden pan mal na krku zachranu vestu a "vtipne" dodal ze sa mu to bude hodit, stevard len dodal ze im urcite viac a rychlo mu ju dal dolu z krku.

Vies slovenske a ceske palubne personaly, sa tvaria prirodzene, nieje to o tom ako napr. Air France a v neakych americkych spolocnostiach ze je tam nadherny umely usmev, ale zase ani ako v Aeroflote kde chodia ako keby ziedli citron.
Napísať odpoveď