Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Asi pred rokom som tu na fore zalozil rovnaku temu, kde som sa pytal, aku banku by mi ludia odporucili, lebo som tiez potreboval ucet. Zvolil som SLSP, ale samozrejme bez euro26, lebo ja by som to nevyuzil. Internetbanking mam k uctu zadarmo, a jedine, co som platil, bolo 50 Sk za grid kartu. Aj bankomatovu karticku som mal zadara. Ked vlozis nejake prachy, tak mas disponibilny zostatok mensi o 200 Sk ako je celkova suma penazi na ucte.
Za vedenie uctu si strhavaju tusim 8Sk mesacne a potom este dan z uroku. I tak je to zanedbatelna ciastka, ale taka mala otazocka - nemali by to mat studaci uplne zadarmo? Ja som bol v tom, ze je to tak... a ak vam ostatnym nestrhavaju, tak im tam nalitnem a otrepem im to o hlavu :D no uvidim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek: V kazdej banke beru tych 200 korun alebo kolko ako za vedenie uctu, to potom strhnu ked chces zrusit ucet. Skoro v kazdej banke mas poplatok za vedenie uctu, pri studentskych uctoch to byva mala suma alebo dokonca zadarmo, horsie je to pri normalnych uctoch. Niekedy su tie poplatky az moc vysoke, este ked spravis par vyberov za mesiac z ineho bankomatu a pomaly sa to nahrabe.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

ja odporúčam Slovenskú Sporiteľňu :) Tam mám aj ja a som s ním nadmieru spokojný..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

2 hojko: OK, to s tymi 200 Sk mi je jasne, to ma nestve, len som sa pytal, ci aj inym ludom, ktori maju studentsky ucet v SLSP bez euro26 strhavaju mesacne 8 Sk za vedenie uctu :wink:
A keby aj ano, tak je to jasne, vsak dnes nic nie je zadarmo :hmm:
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Monako2 »

hojko napísal:Mek: V kazdej banke beru tych 200 korun alebo kolko ako za vedenie uctu, to potom strhnu ked chces zrusit ucet. Skoro v kazdej banke mas poplatok za vedenie uctu, pri studentskych uctoch to byva mala suma alebo dokonca zadarmo, horsie je to pri normalnych uctoch. Niekedy su tie poplatky az moc vysoke, este ked spravis par vyberov za mesiac z ineho bankomatu a pomaly sa to nahrabe.
v tatra banke som neplatil nic.
k tej csob pri platbe cez ebanking sa plati 100 sk co v inej banke je zadarmo!!!
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Slovenska Sporka - Ucet Vysokoskolak

Vedenie uctu 0,-
Ebanking 0,-
Vyber 0,-
Platba 0,-
Prevod 0,- (a ine bezhotovostne operacie)
Hotovostne operacie 12,-

Ked som mal VUB, platil som ako student za kazdu hlupost a poplatky som maval tak 50-90,- mesacne
V sporke mam poplatky poldla toho, kolko krat mesacne si vkladam hotovost. Cize zhruba 6,- mesacne ma to vyjde (moc hotovost nevkladam teda :) ) a aj to mi zhruba pokryva urok co mi naskakuje
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Carver11 »

osobne som za tatrabanku. ako student mam e-banking a b-mail zadara, medzinarodnu platobnu kartu a ine vyhody. ale ako sa zak pozeram, rozhodni sa podla seba. neodporucam CSOB a Postovu, ostatne su uz podla zaujmu a momentalnych okolnosti. ja som za Tatrabanku.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

jednoznacne slovensku sporitelnu ziadne poplatky do 26 rokov mam 3 rok a nestazujem sa vobec
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja mám VÚB Startkonto... Poplatky síce nie sú nulové, ale vybral som si ju z viacerých dôvodov:
- platobná karta VISA Electron mi platí zároveň aj ako EURO<26
- mám virtuálnu platobnú kartu VISA WebStudent pre platby cez internet (čo sa s neembosovanou kartou nedá)
- nepotrebujem mať na účte minimálny zostatok a môžem ho v prípade potreby prečerpať
viac info na http://www.startkonto.sk/start_konto.asp
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Tiež som mala StartKonto ale tie poplatky sa mi zdali zbytočné + keď som stratila PIN na tú virtuálnu VISA, nevedeli mi to ani zanič vystaviť nanovo, tak som sa naštvala a založila som si študentský účet v UniCredit Bank (v marci to bola ešte HVB Bank) ... Teraz som spokojná 8)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Sovietovic napísal:ja odporúčam Slovenskú Sporiteľňu :) Tam mám aj ja a som s ním nadmieru spokojný..
no ja ani veľmi nie ...
Z ničoho nič mi do môjho účtu pripočítali disponzibilný zostatok bez môjho vedomia a na drzovku mi ich ešte rátajú ako normálny zostatok na účte ...
Môže to dobre zmiasť človeka
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

Je to v principe uplne jedno...u vsetkych bank su tie ucty velmi podobne a v podstate ta to vyjde orvnako...vyber si tu banku ktoru mas najblizsie k domu a ktora ma vela bankomatov :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

To Eritrocit : Zajtra bezim do sporitelne po SPOROziro Vysokoskolak, vidim to asi najvyhodnejsie. Vyhodnejsie by bol uz len keby mi platili :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mam csob, najskor deklarovali nulove poplatky blabla.. a nakoniec pozrem a -6 korun stiahnutych tak neviem :)..samozrejme ze je to nic ale ked sa raz povie nulove tak nulove.. ale spokojnost.. paypal sa na electron zriadit da.. bankomat celkom blizko ties..
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

erytrocyt : ĎAKUJEM !!!

Ešte otázočka: sú tam aj nejaké kreditné úroky?
mi-chau
Darca
Darca

Tak som si vtedy nakoniec vybral dexia - vyhoda, dva roky vsetko zadara a po dvoch rokoch budem platit 24Sk/mes za vedenie uctu, vyber z cudzich bankomatov bez poplatkov
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Už dvaja či traja sem napísali že neodporúčajú ČSOB. Smiem vedieť prečo ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Paul:Mne osobne sa ČSOB ako banka veľmi pozdáva, no nemám tam účet hlavnez dôvodu, že bankomaty nemá skoro nikde. Na druhu stranu, máš tam vedenie účtu zadara, zadarmo visa kartu s vlastnym obrazkom, jedneho času dávali ku každemu novemu študentskému účtu USB kľúč (nejaka 256tka) zadara.

-Ja osobne mám tatrabanku. Bankomaty uplne všade, pobočky detto, špičková telefonická podpora - zavolám si na dialog a hneď mi všetko vybavia, zariadia, povedia. Internet banking zadara, sms notifikacie zadara, grid karta zadarmo, embosovana visa zadara, výber z TB bankomatov zadara. Za výber z cudzích sa platí, ale ako problém to nepociťujem, keďže TB má dosť vlastných. Potom tam máš take prkontinky, že visa s obrazkom a spol.
- Mesačne sa plati zavedenie účtu 16sk, ak máš na učte nad určitú sumu, tak to máš bez poplatku. Tú sumu teraz presne neviem..

// ešte som zabudol, že v TB nemusíš mať počiatočný vklad. Proste založíš účet a hoci aj mesiac tam nič nemáš a nič sa nedeje. Naopak pri zrušení si ztrhávajú 200sk. :?

-Poštová banka je totalne pass, to že ma bankomat na každej pošte mi prd dá. Po dedách na pošty nechodievam a tvária sa, že v mestách máš poštu na každom kroku.
mi-chau
Darca
Darca

Mam taky dojem ze vsetko co opisal frikso ako "zadarmo" je vsade samozrejmostou, ja napriklad mam este aj tie vybery z cudzich bankomatov zadara, akurat ze nemam Visa ale maestro (velky rozdiel v tom nevidim) a nemam ziadne obrazky na karte a myslim ze to rozdycham.
//vystihol si to
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

mi-chau:Ani ja nemam tie obrazky :lol: a žily mi to nerve. V podstate máš pravdu, všade je to to iste, len v ružovom. Občas nejaka banka spravi akciu, tak spusti masivnu kampaň o 2 mesiace zas ďalšia.
-Treba si hlave vyberať podla toho, či je banka pristupna pri dome, škole či miestach, kde by sa hodila, ak niekto využíva bankomaty, tak treba spoliehať na ich sieť. Ak je niekto z dediny a treba mu banku tam, na mieste je poštova banka, pripadne ina banka, ktora tam otvorila pobočku.
Napísať odpoveď