Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

seth82 napísal:Skus si precitat diskusiu dozadu a pochopis o co mi ide...bavili sme sa totiz o umeleckej hodnote hophopu a ci sa vobec da zaradit do kategorie Hudba - ja tvrdim, ze nie, pretoze hophop je len o textoch (aj ked z 90tich % primitivnych)...A aj ja som clovek z ulice, a myslim, ze kazdy sa na nejakej narodil a predstav si, niektori z nas dokonca vysokoskolske vzdelanie maju. Napisat nejaky text vie aj Daniel Hevier a nie je uznavanym hophoperom (verim tomu, ze Hevjer pise 1000x inteligentnejsie texty ako napriklad kontrafuckt)...ci aj jeho mam pocitat za hudobnika? pretoze on pise texty a to iste predsa robia hophoperi....hudba je im dost cudzia...A este zopakujem, precitaj si dozadu a najdes, ze hophop som porovnaval s metalom, alebo hocijakym plnohodnotnym stylom, kde si kapely skladaju a pisu pesnicky a textu same (to, co spominas ty je tak 10% z celkovej svetovej produkcie a to ma absolutne nezaujima)...
omg seth82.. toto mi pripada jak kebyze ide sliepka poucovat kohuta jak tr*kat slepky..

seth82 tvoje prispevky su zbytocne.. zbytocne sa hadat ked mas svoj nazor nezmenis ho teda si nechces dat povedat..
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

seth82, si len další kritik čo kritizuje jednu skupinku ako je kontrafakt a hned odsudzuješ celý rap je to smiešne a povrchné odsudzovať par komerčne známych skupín resp. brať ich do jedného vreca. Mimochodom píšem to tu zase niekoľký krát > ty si pozri pár strán dozadu môj príspevok prečo ľudia ako ty nemajú radi rap...
A niesi ani prvý ani posledný, za týždeň príde zase niekto nový ;)
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

nErD. ' z napísal:seth82, si len další kritik čo kritizuje jednu skupinku ako je kontrafakt a hned odsudzuješ celý rap je to smiešne a povrchné odsudzovať par komerčne známych skupín resp. brať ich do jedného vreca. Mimochodom píšem to tu zase niekoľký krát > ty si pozri pár strán dozadu môj príspevok prečo ľudia ako ty nemajú radi rap...
A niesi ani prvý ani posledný, za týždeň príde zase niekto nový ;)
a ja pisem uz niekolky krat,ze mne ide o to vysvetlit, ze hophop by sa nemal radit medzi hudbu, preco a argumenty som uz uviedol a ty zasa zlyhavas nejake preukazat...to ze nemam rad hophop je absolutne irelevantne, nic nie je smiesne a povrchne, a ked uz sme pri odsudozvani, tak v par hophopovych skladbach som zacul, ako rozpravaci papuluju do inych stylov hudby a ten ich je ten naj...takze tak...

To MurphY: chalan, zato ty sa tvaris ako keby si mal patent na pravdu...mas aj nejake argumenty, alebo nie? v pripade ze nie, tvoj prispevok je asi tak milion krat zbytocnejsi ako tie moje...toto je hadam forum, kde vyjadruje kazdy svoj nazor a mal by ho podporovat argumentami...ak nechces, nezucastnuj sa, nikto ti nekaze aby si sem prispieval...
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

neviem aké argumenty ti mám na toto podložiť, proste hiphop je kultúra s odnožmi, rap (žiadny hophop, a prosím ťa neprovokuj s tým, ja tiež metal nenazývam fekal, alebo rock - cock alebo neviem čo) je len hudobná časť tejto kultúry. Prečo je to asi tak ? Proste je to hudobný štýl, má text ako každá iná pesnička z iného štýlu, podklad ku textu má zvyčajne melódiu, rytmus a tak dalej.
Hudba sa vo všeobecnosti definuje ako špecifická ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených tónov a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (hlavne estetickú) komunikáciu. Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba.
Wikipedia.org

To, že ty nejakým spôsobom neakceptuješ že Rap je hudba, v pohode - tvoj názor, nikto ti ho neberie, ale neotravuj tu s volovinami.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:neviem aké argumenty ti mám na toto podložiť, proste hiphop je kultúra s odnožmi, rap (žiadny hophop, a prosím ťa neprovokuj s tým, ja tiež metal nenazývam fekal, alebo rock - cock alebo neviem čo) je len hudobná časť tejto kultúry. Prečo je to asi tak ? Proste je to hudobný štýl, má text ako každá iná pesnička z iného štýlu, podklad ku textu má zvyčajne melódiu, rytmus a tak dalej.
Wikipedia.org

To, že ty nejakým spôsobom neakceptuješ že Rap je hudba, v pohode - tvoj názor, nikto ti ho neberie, ale neotravuj tu s volovinami.
Mne je uprimne jedno ako si budes nazyvat spominane styly, mna to neprovokuje...ak teba provokuje hophop, to je len a len tvoj problem. Ako to moze byt hudobny styl, resp. hudba, ked z tohoto:Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba. - splna az jedno - rytmus...esteticka komunikacia??? prosimta, ako uz moze byt vytvor, ktoreho text je zo 40tich % presiaknuty vulgarizmami a nadavkami pokus o esteticku komunikaciu??? Kde je v produktoch kontrafaktu melodia? farba? tie loopy? nedaj sa vysmiat,tou definiciuo z wiki si si sam vykopal hrob...
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a sme doma :)) zase kontrafakt ... nemam chuť s tebou diskutovať dovidenia...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

nErD. ' z napísal:a sme doma :)) zase kontrafakt ... nemam chuť s tebou diskutovať dovidenia...
Tak mozes sem hodit aspon 5-10 interpretov, ktori maju vo svojich skladbach vsetko z tej definicie hudby?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:a sme doma :)) zase kontrafakt ... nemam chuť s tebou diskutovať dovidenia...
chces povedat ze ostatni hophoperi to nerobia? vies dobre ze ano a fuckovania tam je pozehnane...je jedno ci je to iba kontrafakt alebo nie. na vsetkych plati rovnaka rovnica - ta ktoru som spomenul.
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nie, presná definícia nie predsa je to len hudba kde nieje prevažne živá kapela, a vulgarizmi tiež nie, aj ked tento štýl sa vyznačuje tým, že sa tam môžu vyskytovať vulgarizmy. Ale myslím, že ked sú v textoch tie vulgarizmy trefné a vystihujú nejakú vec > politici, polícia a podobne tak mi to neprekáža. To že vám vadí, že nadávajú na sociálne pomery vulgarizmami je čisto vaša vec... Samozrejme aj mne prekážajú texty typu Chodte do .. materéé a potom si to vyspevujú decká po uliciach ...

Tí interpreti (skupiny) Zvuk Ulice 1,2, Názov Stavby (obidva albumy), Lúza (Lúza Vs. Polícia), Čierna Éra (resp. stanica projekt), Ujo Marky, 2h+, Drvivá Menšina, fúúú čojaviem ak nestačí polovím v PC nejakých interpretov...
Zahraničných interpretov moc nepočúvam, ale určite nemôžem nespomenúť Wu Tang (starý), Onyx, Lil Jon & Eastside boys, Beastieboy, Coolio, Grandmaster Flash a tak dalej... ako ste si všimli prevažne stará škola...

nordkapp_pb//
môžeš im zaplatiť vzdelanie v umeleckých školách a možno sa dožijeme aj toho, že každí bude mať v skupine živú kapelu ;)
... to iste aj pre seth82
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

seth82 napísal:chces povedat ze ostatni hophoperi to nerobia? vies dobre ze ano a fuckovania tam je pozehnane...je jedno ci je to iba kontrafakt alebo nie. na vsetkych plati rovnaka rovnica - ta ktoru som spomenul.
neviem je to zbytocne, lebo ked ty spomenies kontraftak, tak ti stejne daju jeden dva texty v ktorych niesu vulgarizmy, ale su prehnane infantilne a prasknute po lebeni ... tak ci tak to nikdy nebude kompletne umenie ... lebo umenie sa neda robit pri pocitaci ! ! ! to si uz prosim hiphaphoperi uvedomte, umeniu treba nieco aj obetovat, nie si len sadnut k PC a vyjadrit to smerom k najvacsiemu zisku a nie tomu co citim :-) ...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:nie, presná definícia nie, a vulgarizmi tiež nie, aj ked tento štýl sa vyznačuje tým, že sa tam môžu vyskytovať vulgarizmy. Ale myslím, že tie ked sú v textoch tie vulgarizmy trefné a vystihujú nejakú vec > politici, polícia a podobne tak mi to neprekáža. To že vám vadí, že nadávajú na sociálne pomery vulgarizmami je čisto vaša vec... Samozrejme aj mne prekážajú texty typu Chodte do .. materéé a potom si to vyspevujú decká po uliciach ...
Tí interpreti (skupiny) Zvuk Ulice 1,2, Názov Stavby (obidva albumy), Lúza (Lúza Vs. Polícia), Čierna Éra (resp. stanica projekt), Ujo Marky, 2h+, Drvivá Menšina, fúúú čojaviem ak nestačí polovím v PC nejakých interpretov...
Zahraničných interpretov moc nepočúvam, ale určite nemôžem nespomenúť Wu Tang (starý), Onyx, Lil Jon & Eastside boys, Beastieboy, Coolio, Grandmaster Flash a tak dalej... ako ste si všimli prevažne stará škola...
ta prva polovica -slovenski interpreti aj tak nesplnaju vsetky tie kvoty z definicie hudby...ani zdaleka nie...z tej dalsej som si niekedy vypocul 2 z nich ale aj tak - wutang tiez nesplna spominane kriterium...o to ide.//idem spat, takze uz sa vyjadrovat nebudem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

nErD. ' z napísal:...
Tie slovenske skupiny, co si vymenoval vacsinou poznam a charakterizoval by som ich ako menej komercne, no stale to, co robia nie je hudba v pravom slova zmysle. Maju kvalitnejsie texty ako KF a vacsina novych domacich interpretov(to s trefnymi vulgarizmami beriem, vyskytuje sa to aj v inych styloch), ale stale su to vsetko len jednoduche podmazy, ktore sa daju spravit velmi jednoducho.
Z tych zahranicnych to tak nepoznam, ale tiez tam asi vela melodie ci farby nebude.
PiDi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa PiDi »

GothaR napísal:Tie slovenske skupiny, co si vymenoval vacsinou poznam a charakterizoval by som ich ako menej komercne, no stale to, co robia nie je hudba v pravom slova zmysle. Maju kvalitnejsie texty ako KF a vacsina novych domacich interpretov(to s trefnymi vulgarizmami beriem, vyskytuje sa to aj v inych styloch), ale stale su to vsetko len jednoduche podmazy, ktore sa daju spravit velmi jednoducho.
Z tych zahranicnych to tak nepoznam, ale tiez tam asi vela melodie ci farby nebude.
tak skus spravit nejaky taky podmaz?a nieco donho narepovat,som zvedavy ake to bude,podla mne je to dost velke umenie,posladat tony tak aby sa k sebe hodili a nebol to len nezmyselny sled tonov, a narepovat do toho podmazu tiez nie je lahke,presne si udrzat hlas,povedat to v presnej chvili a tak. A ste uz trapny s tym ako vsade len kontrafakt sem kontrafakt tam,kontrafakt nie je jedina hiphopova skupina na svete,je ovela viac kvalitnejsich skupin ktorym KF nesiaha ani po paty. Spomeniem zopar americkych, trochu starsich, ale velmi kvalitnych rapperov - Tupac,NAS,Gangstarr,Masta Ace,MEthodman,Pitch Black.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

seth82 napísal:ta prva polovica -slovenski interpreti aj tak nesplnaju vsetky tie kvoty z definicie hudby...ani zdaleka nie...z tej dalsej som si niekedy vypocul 2 z nich ale aj tak - wutang tiez nesplna spominane kriterium...o to ide.//idem spat, takze uz sa vyjadrovat nebudem.
Toto nema absolutne ziadny vyznam hadat sa tu o hlupostiach, lebo ty tu mozes napisat 100 rapperov ktori nemaju talent, texty ubohe atd. a my ti napiseme 100 ktori robia fakt kvalitnu hudbu.
Napr. co povies na toto?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

PiDi napísal:tak skus spravit nejaky taky podmaz?a nieco donho narepovat,som zvedavy ake to bude,podla mne je to dost velke umenie,posladat tony tak aby sa k sebe hodili a nebol to len nezmyselny sled tonov, a narepovat do toho podmazu tiez nie je lahke,presne si udrzat hlas,povedat to v presnej chvili a tak. A ste uz trapny s tym ako vsade len kontrafakt sem kontrafakt tam,kontrafakt nie je jedina hiphopova skupina na svete,je ovela viac kvalitnejsich skupin ktorym KF nesiaha ani po paty. Spomeniem zopar americkych, trochu starsich, ale velmi kvalitnych rapperov - Tupac,NAS,Gangstarr,Masta Ace,MEthodman,Pitch Black.
o akych tonoch to pises? DJ nema paru o tom co je to ton, to su zvuky dzungle do ktorych do ktorych sa niekto vyznava z toho aky tazky ma zivot a pod.
ja mam akurat napocuvany Fort Minor (+Styles Of Beyond) ale zeby Mike sa vyhybal vulgarizmom nemozem povedat
fugees a hiphop? hmmmmm, skor Soul
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

...vypocujte:
Prílohy
Iny_Pohlad feat. Badlike_Skutočna hudba_AMUN.mp3
(2.46 MiB) 574 stiahnutí
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Fugees je aj hip-hop, dokonca Hill aj rapuje.
Pantagruel
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantagruel »

sirmisoturbo napísal:...vypocujte:
SUPER TRACK !!! VYPOCUJTE !!!
Gothar
Moderátor
Moderátor

sirmisoturbo napísal:...vypocujte:
No v jednom maju pravdu - pre mna je ta ich hudba fobia :)
Podmaz mi trhal usi a celkovo to znelo tak trochu neprijemne. Textom sa snazili nieco povedat, ale mala by mu zodpovedat hudba. Aby som to zhrnul: nebolo to uplne zle, ale bolo to podpriemerne.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

súhlasím taka obyčajná podpriemerná undergroundová pesnička...nejak extra ma to nazaujalo :?
Napísať odpoveď