Zdravim, dneska sa mi stala velmi neprijemna vec. Rozhodol som sa ze po dlhej dobe zreinstalujem a sformatujem HDD a nahodim nove widle. Tak samozrejme som vybral vsetky potrebne CD a zacal som instalaciu. Ako prve a aj posledne som mal vybrat ktory disk sa ma formatovat (kedze mam 2 disky, na ktorom mam windows a na druhom vsetky ostatne veci ako mp3, fotky a vsetko dvolezite) tak som oznacil ako vzdy ten vacsi, co bola najvacsia chyba za posledne obdobie pretoze v lete som upgradoval PC a disky som nemal ako byva zvycajne ze vacsi je systemovy a mensi je na zalohy ale presne opacne. Tym padom som svoju komplet CELU 5 rocnu zbierku mp3, fotiek, leteckych manualov/priruciek/fotiek/lietadiel/.../.../ prisiel.
Ked som to zistil, tak som tomu nechcel verit, hovoril som si nie, to nie, ved to sa predsa mne nemoze stat. A veru stalo sa... Okamzite som vytiahol instalacne CD od mainboardu, nainstaloval zakladne drivere (net, grafika, zvuk) a pustil som sa do vyhladavania firmy, ktora sa zaobera obnovou stratenych dat. Ked som operatorovi povedal co je vo veci tak mi povedal ze hlavne zachovat pokoj a nech to zajtra donesem. Suhlasil som , a spytal som sa aka je uspesnost zachrany dat. Odpovedal mi ze 90%, co ma aspon trosku potesilo, aj ked ostava este 10.
Takze preto vsetkym hrdinom, majistrom sveta, pc machrom ci nazvite sa ako len chcete: robte vsetko s chladnou hlavou a neklikajte bezhlavo na to, co sa objavi ako prve. Radsej obetujte chvilku viac, a uistite sa o spravnosti, lebo sa ani nenazdate a data su proste FUC.
Ako rychlo sa da prist o data :-(
Ešte povedz, že koľko si za tú obnovu naúčtovali, aby som bol v obraze. 
Inak mne včera Linux dodrbal jednu 121GB partíciu, pomohlo iba jej zrušenie a opätovné (rýchle) naformátovanie, ale program Runtime GetDataBack for NTFS 3.02 dokázal obnoviť všetky uložené súbory o celkovej veľkosti 71GB.
Nestalo sa mi to prvý krát, tak som už rovno vedel, ako mám ďalej postupovať. 
Inak mne včera Linux dodrbal jednu 121GB partíciu, pomohlo iba jej zrušenie a opätovné (rýchle) naformátovanie, ale program Runtime GetDataBack for NTFS 3.02 dokázal obnoviť všetky uložené súbory o celkovej veľkosti 71GB.
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
hehe... ja co mam CD od Dosky tak to som len tak skusal nabootovat...
no bohuzial potom uz mi neisiel windows.. PRECO ?
pretoze to CD mi komplet zmazalo particiu C:\ s Windowsom a to za par sekund... (mam to overene... potom som to skusal znova)
v tej dobe som mal vsetko na C:\.. dokonca zalohy, veci som si daval na C:\
no bohuzial potom uz mi neisiel windows.. PRECO ?
pretoze to CD mi komplet zmazalo particiu C:\ s Windowsom a to za par sekund... (mam to overene... potom som to skusal znova)
v tej dobe som mal vsetko na C:\.. dokonca zalohy, veci som si daval na C:\
Tak mozem pridat este svoju skusenost: raz za cas robim na disku velke upratovanie a casto to koncilo tak, ze som uz nepouzival iba delete, ale rovno shift+delete(teda veci sa rovno mazali, nesli do kosa) a raz som si tak zmazal image dvd Company of Heroes, takze som ho musel tahat znova 
Radim vam pouzivat radsej klasicke mazanie, je to pomalsie, ale mate istotu, ze svojou chybou nepridete o udaje.
Radim vam pouzivat radsej klasicke mazanie, je to pomalsie, ale mate istotu, ze svojou chybou nepridete o udaje.