Ako rychlo sa da prist o data :-(

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dudinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako rychlo sa da prist o data :-(

Príspevok od používateľa dudinko »

Zdravim, dneska sa mi stala velmi neprijemna vec. Rozhodol som sa ze po dlhej dobe zreinstalujem a sformatujem HDD a nahodim nove widle. Tak samozrejme som vybral vsetky potrebne CD a zacal som instalaciu. Ako prve a aj posledne som mal vybrat ktory disk sa ma formatovat (kedze mam 2 disky, na ktorom mam windows a na druhom vsetky ostatne veci ako mp3, fotky a vsetko dvolezite) tak som oznacil ako vzdy ten vacsi, co bola najvacsia chyba za posledne obdobie pretoze v lete som upgradoval PC a disky som nemal ako byva zvycajne ze vacsi je systemovy a mensi je na zalohy ale presne opacne. Tym padom som svoju komplet CELU 5 rocnu zbierku mp3, fotiek, leteckych manualov/priruciek/fotiek/lietadiel/.../.../ prisiel.

Ked som to zistil, tak som tomu nechcel verit, hovoril som si nie, to nie, ved to sa predsa mne nemoze stat. A veru stalo sa... Okamzite som vytiahol instalacne CD od mainboardu, nainstaloval zakladne drivere (net, grafika, zvuk) a pustil som sa do vyhladavania firmy, ktora sa zaobera obnovou stratenych dat. Ked som operatorovi povedal co je vo veci tak mi povedal ze hlavne zachovat pokoj a nech to zajtra donesem. Suhlasil som , a spytal som sa aka je uspesnost zachrany dat. Odpovedal mi ze 90%, co ma aspon trosku potesilo, aj ked ostava este 10.

Takze preto vsetkym hrdinom, majistrom sveta, pc machrom ci nazvite sa ako len chcete: robte vsetko s chladnou hlavou a neklikajte bezhlavo na to, co sa objavi ako prve. Radsej obetujte chvilku viac, a uistite sa o spravnosti, lebo sa ani nenazdate a data su proste FUC.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

hej stalo sa mi nieco podobne(windows mi preznacil disky inymi pismenami), nejak som si stym nelamal hlavu, zacal som odznova :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte povedz, že koľko si za tú obnovu naúčtovali, aby som bol v obraze. ;)

Inak mne včera Linux dodrbal jednu 121GB partíciu, pomohlo iba jej zrušenie a opätovné (rýchle) naformátovanie, ale program Runtime GetDataBack for NTFS 3.02 dokázal obnoviť všetky uložené súbory o celkovej veľkosti 71GB. :) Nestalo sa mi to prvý krát, tak som už rovno vedel, ako mám ďalej postupovať. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hehe... ja co mam CD od Dosky tak to som len tak skusal nabootovat...
no bohuzial potom uz mi neisiel windows.. PRECO ?
pretoze to CD mi komplet zmazalo particiu C:\ s Windowsom a to za par sekund... (mam to overene... potom som to skusal znova)
v tej dobe som mal vsetko na C:\.. dokonca zalohy, veci som si daval na C:\ :slap:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak mozem pridat este svoju skusenost: raz za cas robim na disku velke upratovanie a casto to koncilo tak, ze som uz nepouzival iba delete, ale rovno shift+delete(teda veci sa rovno mazali, nesli do kosa) a raz som si tak zmazal image dvd Company of Heroes, takze som ho musel tahat znova :)
Radim vam pouzivat radsej klasicke mazanie, je to pomalsie, ale mate istotu, ze svojou chybou nepridete o udaje.
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Napísať odpoveď