vzduch vs. olej

O športe...
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vzduch vs. olej

Príspevok od používateľa bEnG »

chcel som sa ešte opýtat či je lepšia vzduchová alebo olejová vidla ja mam vzduchovu a jazdi sa na nej super ale všetci kamoši maju olejove a skusal som si na nich zajazdit ale je to jakesi divne oproti tej vzduchovej :?
ake mate vy ? čo je lepšie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Coze??? Hadam vzduch/olej je rozna kombinacia ako elastomer/pruzina, pruzina/olej a podobne. Prve je pruzenie, cize elastomer, pruzina, vzduch a ine... a druhe je tlmetie, teda spatneho odskoku vidlice. Mne sa vzduch/olej velmi pozdava, z tych celkom znamych vidlic je to Psylo od RS.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. vzduchovky sú lepšie. Na XC je v súčasnosti asi to najlepšie Reba od RockShoxu alebo upravený Epicon od Suntour.. :)

Inak som menil pružinového Relica od Manitou za spomínanú Rebu s DualAir a Motion Control a neviem čo všetko.. a oproti Relicu je to nádherná žehlička.. pekne rovná nerovnosti.. doporučujem! :)
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Za hriech stojí určite aj Marzocchi Marathon, alebo RS Tora. :)
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

No ja mam olejovu a bike som si kupil asi pred dvoma mesiacmi urobil som chybu vzduchova je urcite lepsia ale aj drahsia.
brm
Darca
Darca

jj.. vzduchová RS Tora sa po funkčnej stránke dá, ale jedna nevýhoda.. je to strašne ťažké hovado (2-2,5kg).. :)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

jak tak kukam ,tvojepripsevky asi si skladas bike ze?:)ja som mal pruzina/olej a bol som celkom spokojny no chcel som si kupit stance flow 07 od jedneho chalana ,tak som predal tu pruzina/olej a ze si idem kupit stance flow... a on ju predal! :evil: to ma strasne nasralo a som si povedal a sak co, a teraz jazdim na rst gila plus t6:D
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bEnG »

rixo napísal:jak tak kukam ,tvojepripsevky asi si skladas bike ze?:)ja som mal pruzina/olej a bol som celkom spokojny no chcel som si kupit stance flow 07 od jedneho chalana ,tak som predal tu pruzina/olej a ze si idem kupit stance flow... a on ju predal! :evil: to ma strasne nasralo a som si povedal a sak co, a teraz jazdim na rst gila plus t6:D
nie neskladam mam bike celkom slušný ale rozmýšlam že by som možno pár vecí vymenil na niečo lepšie
by majso
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa by majso »

brm napísal:jj.. vzduchová RS Tora sa po funkčnej stránke dá, ale jedna nevýhoda.. je to strašne ťažké hovado (2-2,5kg).. :)
hm vzduchova?? .. vzduch tam sluzi ako pruzina, a ako tlmic tam je co? elastomer?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

brm napísal:jj.. vzduchovky sú lepšie. Na XC je v súčasnosti asi to najlepšie Reba od RockShoxu alebo upravený Epicon od Suntour.. :)
a práve kvôli hmotnosti je podľa mňa najlepší RS SID :)
brm
Darca
Darca

by_majso.. na tlmenie je: Motion Control - otev. olej. lázeň

Steju.. njn, cca 200g oproti Rebe.. ale akú výdrž majú tie 28mm vnútorné nohy. :oops: Zase ani takéto extrémy podľa mňa nie sú najlepšie, pretože nie každý si môže dovoliť kupovať nového Sida raz ročne.. ;)
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

brm napísal:...na tlmenie je: Motion Control - otev. olej. lázeň
motion control nie je nahodou nieco ako spv u manitou?

mne osobne sa paci vidlica force kilo. http://www.yatego.com/zweirad-linss/p,4 ... 019fc1890f
Napísať odpoveď