pomoc s wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
noe21
Amateur
Amateur

pomoc s wifi

Príspevok od používateľa noe21 »

mam doma router a teraz som kupil new notebook a je tam vista ked dam vyhladat siet tak mi ju najde pripoji ale ked spustim prehliadac tak nejde nic.wifi je tam Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Ide ti to na elektrike? Mal som podobny problem wifi sa pripojilo ale net isiel iba ak bol notebook na elektrike. Problem bol v tom ze wifi bolo nastavene aby setrilo baterku.
noe21
Amateur
Amateur

hm

Príspevok od používateľa noe21 »

robi to aj tak uz neviem co mam robit
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladino001 »

Aký Browser použivaš? maš ho dobre nastaveny? cez metaliku si to neskušal pripojiť?
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

mne to tiez tak robi na NB s vistou . najde mi siet a dokonca ma nehce ani pripojit. len obcas sa stane ze to ide. potom dlho zase nic. uz fakt envem co mam robit. ci mam kvoli tomu dat XP ale to vie niekto vyriesit
vladino001
Light Professional
Light Professional

Tomcat10 napísal:najde mi siet a dokonca ma nehce ani pripojit. len obcas sa stane ze to ide.
mne to robilo a jednoznačne som vymenil origoš ovladače k wifi za nove. No Fear 8)
//brm : uprednostnil by som origoš ovladače na vistu ak su pred vistou
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chlapci.. ste ma potešili.. akurát zajtra idem známemu napájať dva notebooky s Vistou na wifi router od Dryteku. Aspoň budem vedieť, čo je vo veci.. :D
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

vladino001 napísal:mne to robilo a jednoznačne som vymenil origoš ovladače k wifi za nove. No Fear 8)
//brm : uprednostnil by som origoš ovladače na vistu ak su pred vistou
ja mám podobný problém...mám windows XP, origoš ovládače nainštalované, sieť mi nájde, ale vôbec sa mi nepodarí pripojiť... čo mám robiť? :(
Prílohy
tak takto mi najde wifi siet a nevie sa na nu pripojit
tak takto mi najde wifi siet a nevie sa na nu pripojit
vladino001
Light Professional
Light Professional

Preetro : a určite sa by ti malo pripojiť na tu sieť? podobnu alebo istu ma jeden provider aj tu a na nu sa nepripojim (ochrana) kde sa nachádza taka sieť? (mesto)
Preetro
Light Star
Light Star

vladino001: v okrese senica.. ono je to tak, ze ja mam antenu aj vsetko a pripajam sa na net z pc, ale chcel som sa pripojit na nu aj bezdrotovo s notebookom
vladino001
Light Professional
Light Professional

Preetro napísal:vladino001: v okrese senica.. ono je to tak, ze ja mam antenu aj vsetko a pripajam sa na net z pc, ale chcel som sa pripojit na nu aj bezdrotovo s notebookom
Poskytovatel je metrum? ani sa to nepokusi pripojiť či sa to len nedokaže.
//nedokažem to odskušať ked som mimo tej siete potom by som vedel viac ja tu chytim iba Futurenet a svoju sieť + neakeho týpka
Preetro
Light Star
Light Star

vladino001 napísal:Poskytovatel je metrum? ani sa to nepokusi pripojiť či sa to len nedokaže.
//nedokažem to odskušať ked som mimo tej siete potom by som vedel viac ja tu chytim iba Futurenet a svoju sieť + neakeho týpka
hej metrum... akoze ja dam , ze pripojit a ono mi ukazuje, ze cakam na siet a nic viac
vladino001
Light Professional
Light Professional

Preetro napísal:hej metrum... akoze ja dam , ze pripojit a ono mi ukazuje, ze cakam na siet a nic viac
Len tak preistotu IP-čky na booku maš rovnako nastevene ako na PC?
Preetro
Light Star
Light Star

vladino001 napísal:Len tak preistotu IP-čky na booku maš rovnako nastevene ako na PC?
hej ip, brana, dns , .. vsetko mam nastavene ako na pc...a aj tak nejde... :?
vladino001
Light Professional
Light Professional

Preetro napísal:hej ip, brana, dns , .. vsetko mam nastavene ako na pc...a aj tak nejde... :?
Skus sa pripojiť na neaku inu volnu sieť ak maš kde a ak sa pripojiš tak nevidim problem ale ak nie tak wifina alebo ovladač je problem :?
Preetro
Light Star
Light Star

vladino001 napísal:Skus sa pripojiť na neaku inu volnu sieť ak maš kde a ak sa pripojiš tak nevidim problem ale ak nie tak wifina alebo ovladač je problem :?
no dostupna je len tato siet...ale asi mi nic ine nezostava, len i spravit vlastnu domacu wifi siet, ale asi najskor odskusam ten ovladac v skole
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

takyto problem mam aj ja... chytam nezabezpecenu siet,na ktorej pravdepodobne nie je nahodene DHCP,a nejde mi na nu pripojit da sa to nejak spozjazdnit?
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

ludia povie mi niekdo o com je toto vsetkooo? :D :D ...aby si sa mohol pripojit na AP(cez web) musis mat rovnake rozhranie AP..cize si kuk do maualu a nast si take..najlepsie sa to robi cez ethernet nie po wifi(nastavenie AP) a nechapem ako chces aby ti siel net? mas to ap pripojene na dakej sieti cez ethernet? ak chces aby ti siel net..

odpoved na poslednu otazku...ak nemas DHCP tak jedine co ti ostava je triafat rozhrania IP co je blbost..a nepripoji sa preto ze mas slaby singal....skus to viac krat zasebou refreshnut a uvidis ze bude vypadavat...

...ja tu beham na najvacsom site od linksysu...mam na booku vistu..a slape to ako hodinky....mal som tu aj ACER kartu wifi volaku sracku... a slapalo to aj na nej len to malo velke pingy a bolo to nestale...co mate stale s tou vistou a sietou?

a pokial je siet nesifrovana..tak sa musis pripojit....
Preetro
Light Star
Light Star

midnight_man napísal:ludia povie mi niekdo o com je toto vsetkooo? :D :D ...aby si sa mohol pripojit na AP(cez web) musis mat rovnake rozhranie AP..cize si kuk do maualu a nast si take..najlepsie sa to robi cez ethernet nie po wifi(nastavenie AP) a nechapem ako chces aby ti siel net? mas to ap pripojene na dakej sieti cez ethernet? ak chces aby ti siel net..
ty trulko sak to je moj provider, AP je odomna asi 80 m, priama viditelnost a na sietovke mam nastavenu IP aj vsetko co treba ...myslel som, ze nebude problem sa pripojit aj z notebooka, ked mam IP, Gateway aj branu nastavenu...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Preetro napísal:ty trulko sak to je moj provider, AP je odomna asi 80 m, priama viditelnost a na sietovke mam nastavenu IP aj vsetko co treba ...myslel som, ze nebude problem sa pripojit aj z notebooka, ked mam IP, Gateway aj branu nastavenu...
nechapem situaciu...ty mas doma ap ktore je pripojenne na tvojho providera ano? a ty sa chces cez notebook tiez pripojit na toho providera?
Napísať odpoveď