Gaim, nacitanie kontaktov

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Gaim, nacitanie kontaktov

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, tak opat já :) Pouzivam Gaim, dako mi prirastol k srdcu. Mam tam 3 ucty, no s uctom mojej sestry su problemy ohladne pridania kontaktov. Ma ich tam len zopar, v skutocnosti ich ma okolo 30 ci 40. Aj to vyhadzovalo daku chybu, ze nemoze pridat do skupiny 1, ci tak nejak, uz jej to nevyhadzuje neviem z akeho dovody, no kontakty stale nie su. Potom mi to tu vzdy vypne a ide do winu. Nestretol sa niekto s tymto problemom? Diki moc.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skús novú verziu. V staršej boli (za istých okolností) nejaké problémy s kontaktami. Najnovšia verzia je Pidgin 2.1.1
pato83
Addict
Addict

Diki chrono, bola pekna podivana, ked sa to instalovalo zo source :) ale problem nevyriesený. Dva ucty funguju ako maju, treti ten sestrin zial nie. Kontaktov je tam rovnako ako predtym. Chybu to nehadze.
chrono
VIP
VIP

Vyskúšaj vymazať nastavenia (vlastne ich niekam presuň) a spusť Pidgin. Uvidíš, či sa potom tie kontakty načítajú.
cimo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pidgin

Príspevok od používateľa cimo »

ja som to tak vyriesil ze pustam 2 pidginy /na kazdy jeden ucet/ a nacita vsetky kontakty/ja ich mam 53 a segra okolo 30/
chrono
VIP
VIP

Ja mám v jednom 3 ICQ účty (2 XMPP a niekoľko IRC) a funguje to bez problémov.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ani s Kopete nezvykne byť problém viaceré MSN, ICQ-účty a aj IRC, funguje to dobre.
pato83
Addict
Addict

Takze pidgin. Najprv som si z home/.pidgin odstranil subory account.xml a accels. Ale ucty nacitalo aj tak. Tak som cez pidgin vsetko mazol. Pridal som vsetky ucty spat, nepomohlo. Tak som to este raz vymazal. Pridal som len ten sestrin nepodarený a zmena ziadna, taktiez je len asi 10 kontaktov nabehlo rovnako ako s gaim. Tak ja uz vazne neviem.

Edit: Pri Kopete je to rovnake, taktiez jej nenacita kontakty. Ale vo windoze v mirande, icq, je jedno aky klient ale ide to.
chrono
VIP
VIP

Kontakty sú uložené v súbore blist.xml (ale keď to nefunguje v Kopete, nebude to fungovať ani v Pidgin). V akom programe sa tie kontakty zobrazujú? Sú tie kontakty autorizované?
pato83
Addict
Addict

Pod linuxom v ziadnom, vo wine, ci je to miranda, ci oficialny icq klient, qip. Cez Icq2go to ide aj pod linuxom, no to nema docinenia so systemom nic, okrem nainstalovanej javy, ak sa nemylim. Kontakty su autorizovane samozrejme. Prave ma napadol taky napad, som si vsimol, ze pidgin je aj pre win. Ci by nebolo mozne pod winom spustit pidgin, alebo pod wine a nejakym sposobom exportovat kontakty. Len neviem ci tuto moznost pidgin v sebe ma.

Edit: Miranda nainstalovana pod wine /emulatorom :) , lebo to pisem jak tatar/ sa sprava rovnako, nenacita vsetky kontakty, iba to co pidgin.
havrann
Expert
Expert

Príspevok od používateľa havrann »

Pidgin aj Gaim su nedotazene aj mne toto robi a nie len toto
chrono
VIP
VIP

Mne Pidgin/Gaim funguje bez problémov už dlho. ;) Čo konkrétne je tam, podľa teba, nedotiahnuté?
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

mne to ide tiez v pohode ...
skus si ho sam skompilovat mozno sa nejake blbe nastavenie najde ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

chrono napísal:Mne Pidgin/Gaim funguje bez problémov už dlho. ;) Čo konkrétne je tam, podľa teba, nedotiahnuté?
napriklad aj posielanie suborov. ked posielam/prijimam subor vacsi ako +- 3MB, tak ma vo zvyku padnut. ale inak funguje pekne :)
chrono
VIP
VIP

Pri posielaní súboru mi nikdy nepadol. Neviem, aký Linux máš, ale tipujem, že máš nejaké ubuntu (ak áno, daj si niečo normálnejšie).
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

jj mam kubuntu. mozno bude chyba v tom :?
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neustale problemy

Príspevok od používateľa Deafboy »

Mam ubuntu 7.10 a pidgin stale s neznamych pricin pada... niekto pise, a ked pride sprava tak to padne...neda sa s tym nic robit a musim ho restartovat... kamos ma Fedoru 7 a pidgin mu robi to iste..
chrono
VIP
VIP

Akú verziu Pidgin máš? Skúšal si vypnúť všetky pluginy?
Napísať odpoveď