Ako to je z SPZ a tp na skuterr ???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Ako to je z SPZ a tp na skuterr ???

Príspevok od používateľa hatamrc »

cawte nie je to o pc ale o moto....chcem sa spytat ako to je ci mozem jazdit na scootri 50ccm so zahranicnymi papiermi a poistkou alebo musim mat slov. technicak a spz ,neviem sa z toho vysomarit..v inzeratoch jeden pise ze netreba spz a druhy inak...ak je tu nejaky odbornik nech mi to prosim vysvetli ..dakujem
den333
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

mne sa zda ze SPZ musis mat aj poistku aj papiere o povode.....niekedy moj brat nemal ani jedno a v pohode si jazdil a nikdy ho nechytili ale teraz to ej uz ine asi nato davaju vacsi pozor...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pokial ta nechytia alebo nebudes ucastnikom dopravnej nehody tak nepotrebujes nic len skuter a prilbu, nepotrebujes spz, tp, stk, poistku NIC .. ale ked uz raz uvidis cerveny tercik ako sa ladne spusta z vyse dvojmetrovej vysky a potom ladnym pohybom vo vyske pasu naznaci aby si zastavil na krajnici, tak je zle :-) ... ja by som do toho bez papierov a vsetkeho nesiel, ja osobne by som nechcel mat ten blby pocit, vzdy ked uvidim policajne auto :-) ...
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

ak mas novy skuter potrebujes aj TP, SPZ aj poistku, STKaz po 4rokoch,
ale ak mas skuter rok vyroby 1996 a nizsie staci ti len poistka a mozes jazdit aj zo zahranicnym TP a SPZ vtedy tusim netreba, ale nie som si 100% isty
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Pani, pisete tu trochu matuce odpovede, kedze sam teraz zhanam skutra tak som sa na to trochu zameral

Zakon hovori jasne, KAZDE motorove vozidlo, kt. sa zucastnuje premavky na pozemnych komunikaciach, musi byt vybavene TP, SPZ a takisto musi mat povinne poistenie,

polozme si otazku: Je skuter motorove vozidlo zucastnujuce sa na premavke na poz. komunikaciach?? Ano je.

Musi mat teda TP a SPZ? Ano musi...

Dalsia vec, co sa tyka zahranicnych TP, u nas ti plati jedine slovensky TP, pokial chces ziskat zo zahranicneho TP slovensky TP, musis si najprv vybavit tzv COC- certifikat konformity dovezeneho mot. vozidla, blizsie info na www.coc.sk

Takze a ked si niektori ludia myslia ze tp a spz netreba, som zvedavy co urobite v pripade nehody, ked sa vas na to policajt spyta...

:)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

ked s tym chces jazdit po meste a casto jazdit tak samozrejme potrebujes slovenske spz aj slovensky tp..a musis chodit aj na stk po 4 rokoch prveho prihlasenia..cize radsej daj tych 1500 za spz.. inac ked chces kupit skutra tak ti neco ponuknem :)lacno.. s spz aj s tp..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Plexxak napísal:...
no vidis objavil si ameriku, to iste som napisal aj ja :-D ...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

no ponukni mi teda niecoo,kludne.....dakujem,nemal som v tom jasno lebo niektori ludia pisu ze talianske papiere a poistka a mozes jazdit a nechcem robit blost ,lebo prepis na sr papiere stoji 12000sk a musis mat COC a vyradenie z evidencie a motorka musi byt novisa ako 1998 takze tak ...dakujem
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Na Slovensku platia papiere aj papiere ineho statu. Potom by po Slovensku vsetky zahranicne auta behali ilegalne. Staci ak mas ten scooter s PLATNYMI zhranicnymi papiermi, tech. kontroly daneho statu atd atd... A pripoistis si tento scooter na slovensku, ak je to mozne, to neviem ovsem :D Bezne ludia behaju na autach s ceskymi ECV, lebo sa na tom da usetrit, pokym neposobis nehodu. Napise sa splnomocnenie, ze mas pozicane auto a je to :wink:
hatamrc
Light Professional
Light Professional

tak som z toho jelen .....tak podla najnovsich zakonov ako???staci teda napr taliansky technicak a poistka na slovensku ,ved potom sa neda ist na STK ktore je povinne alebo nie???treba slovensky technicak a spz fakt teda neviem ,kazdy vravi nieco ine
hatamrc
Light Professional
Light Professional

tak co ako to je???
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

misok: sorry ale to co si napisal je uplna hlupost, tu mozes jazdit legalne len so slovenskym TP, dovezene vozidla musia mat vybavene COC na zaklade, ktorych dostanu slovenske TP, takze kazde auto ktore tu jazdi ma slovensky TP... Okrem toho ktora poistovna ti da povinnu poistku na vozidlo ktore nema slovensky TP?? blbost, nemyslis?

prosim nepis matuce informacie... Pravda je taka na skuter potrebujes slovenske TP a SPZ, netreba o tom sprosto spekulovat, jednoducho tot treba mat a tym to hasne...

hatamrc
Light Professional
Light Professional

dakujem
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

misokgb..to asi myslel tak ze auto dovezene napr z nemecka prihlasis na nejakeho znameno v cesku (tam mozu prihlasit hociake auto ne jak u nas 96) a dotycny ti napise splnomocnenie ze je jeho ale pozical ti ho ..
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Point: aj tak sa da, ale je to len zbytocne spekulovanie... aj tak podla zatial neoverenych informacii by uz aj u nas mali zrusit COC... tak snad sa podari :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Plexxak napísal:Point: aj tak sa da, ale je to len zbytocne spekulovanie... aj tak podla zatial neoverenych informacii by uz aj u nas mali zrusit COC... tak snad sa podari :roll:
preco by rusili certifikaty konformity? ... to by nahralo akurat tak zlodejom aut :-P ...
Napísať odpoveď