Mam doma isty problem so sietov. Potrebujem UTP kabel v cross zapojeni predlzit priblizne o 10 metrov tiez pomocou UTP s pouzitim spojky. A chcem sa opytat ci taketo predlzenie a hlavne ta spojka nebude robit problemy, alebo spomalovat siet. Pouzivam klasicku spojku na RJ45 konektory pre 2 kable. A nechcem pouzit STP.
Vopred dakujem za odpovede
Tak ten cross ma len nieco kolo metra a ta predlzovacka ktoru urobim nebude mat urcite viac ako 10m. A spojka mi problemy nerobila zatial co sa funkcnosti tyka, len ci nahodou nebude spomalovat siet alebo nebudu dajake datove straty koli zmene odporu.
spojka je mechanicke prepojenie 2 koncov kábla čo ti tam môže spomalovať? (ja netušim, čiže žiadne spomalenie)
ked sa jedna že každy spoji a odizoluje tak to tiež je v poho ved tie kabliky su farebne a slepy snad niesi aby si dal farbu na farbu či hej? (cez spojku som kamošovi nadpajal kabel 25m + zo strechy 10 poschodaka na 7 posch a fiči úplne vpoho aj sieť)
//t0m4s3 : jj na intrakoch to tak fiči ... dokonca aj dotýkať sa môže ale iba GND datove by už boli problem
Ja som kedysi potreboval spravit z priameho kabla krizeny. Rozstrihol som ho a zuvackou spojil kazdy z osmich kablov, tak aby tvorili krizeny kabel. Ten fungoval 2roky na 100mbit sieti uplne bez problemov. A funguje dodnes.
Neviem ake spojky mas, ale tie co mame my, su uplne na shit, radsej uz davame kablik po kabliku a izolacka decentne. Spojky stoja za hovno, ci lacne, ci drahe, nic moc... To spojenie kablika na kabel trva v podstate aj menej casu, nez nakrimplujes dve koncovky...
t0m4s3 napísal:Ja som kedysi potreboval spravit z priameho kabla krizeny. Rozstrihol som ho a zuvackou spojil kazdy z osmich kablov, tak aby tvorili krizeny kabel. Ten fungoval 2roky na 100mbit sieti uplne bez problemov. A funguje dodnes.
No podobne som aj ja riešil krížový kábel. Až na tú žuvačku použil som lepiacu pasku a tuším ho ešte mám niekde v zásuvke
-Kábel je kábel, na tom sa nemá čo pokaziť.
vladino001 napísal:spojka je mechanicke prepojenie 2 koncov kábla čo ti tam môže spomalovať? (ja netušim, čiže žiadne spomalenie)
Zily v UTP su tocene kvoli vzajomnemu sa neruseniu frekvencii,takze teoreticky sa nedokonaly spoj moze prejavovat...Ale pri beznych rychlostiach je to pohoda...Kros mam aj ja spraveny sposobom-"strihni a spoj".A no problem
Kebyze som mohol tak jasne ze natiahnem jeden kabel, ale nemozem. To riesenie spojkou je zalozne v pripade poruchy, potom mozem obist to zariadenie priamym spojenim hlavneho privodu s predlzovackou.