LAN UTP kablove spojky

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

LAN UTP kablove spojky

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Mam doma isty problem so sietov. Potrebujem UTP kabel v cross zapojeni predlzit priblizne o 10 metrov tiez pomocou UTP s pouzitim spojky. A chcem sa opytat ci taketo predlzenie a hlavne ta spojka nebude robit problemy, alebo spomalovat siet. Pouzivam klasicku spojku na RJ45 konektory pre 2 kable. A nechcem pouzit STP.
Vopred dakujem za odpovede :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak bude spojka fungovat ako ma, tak pri takto kratkej vzdialenosti by to nemal byt problem. (Dufam, ze ten povodny kabel nema 100m :-) )
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Kludne, da sa spravit aj provizorium bez spojky, pekne kablik po kabliku a odizolovat od seba:)
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Tak ten cross ma len nieco kolo metra a ta predlzovacka ktoru urobim nebude mat urcite viac ako 10m. A spojka mi problemy nerobila zatial co sa funkcnosti tyka, len ci nahodou nebude spomalovat siet alebo nebudu dajake datove straty koli zmene odporu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Rovno si kup dlhsi kabel a mas po zbytocnych problemoch ;-)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

t0m4s3 napísal:Rovno si kup dlhsi kabel a mas po zbytocnych problemoch ;-)
asi tak budes do toho jebkat a poseries to
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

spojka je mechanicke prepojenie 2 koncov kábla čo ti tam môže spomalovať? (ja netušim, čiže žiadne spomalenie)
ked sa jedna že každy spoji a odizoluje tak to tiež je v poho ved tie kabliky su farebne a slepy snad niesi aby si dal farbu na farbu či hej? (cez spojku som kamošovi nadpajal kabel 25m + zo strechy 10 poschodaka na 7 posch a fiči úplne vpoho aj sieť)
//t0m4s3 : jj na intrakoch to tak fiči ... dokonca aj dotýkať sa môže ale iba GND datove by už boli problem
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som kedysi potreboval spravit z priameho kabla krizeny. Rozstrihol som ho a zuvackou spojil kazdy z osmich kablov, tak aby tvorili krizeny kabel. Ten fungoval 2roky na 100mbit sieti uplne bez problemov. A funguje dodnes.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Neviem ake spojky mas, ale tie co mame my, su uplne na shit, radsej uz davame kablik po kabliku a izolacka decentne. Spojky stoja za hovno, ci lacne, ci drahe, nic moc... To spojenie kablika na kabel trva v podstate aj menej casu, nez nakrimplujes dve koncovky... :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

t0m4s3 napísal:Ja som kedysi potreboval spravit z priameho kabla krizeny. Rozstrihol som ho a zuvackou spojil kazdy z osmich kablov, tak aby tvorili krizeny kabel. Ten fungoval 2roky na 100mbit sieti uplne bez problemov. A funguje dodnes.
No podobne som aj ja riešil krížový kábel. Až na tú žuvačku :lol: použil som lepiacu pasku a tuším ho ešte mám niekde v zásuvke :)
-Kábel je kábel, na tom sa nemá čo pokaziť.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

vladino001 napísal:spojka je mechanicke prepojenie 2 koncov kábla čo ti tam môže spomalovať? (ja netušim, čiže žiadne spomalenie)
Zily v UTP su tocene kvoli vzajomnemu sa neruseniu frekvencii,takze teoreticky sa nedokonaly spoj moze prejavovat...Ale pri beznych rychlostiach je to pohoda...Kros mam aj ja spraveny sposobom-"strihni a spoj".A no problem 8)
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Kebyze som mohol tak jasne ze natiahnem jeden kabel, ale nemozem. To riesenie spojkou je zalozne v pripade poruchy, potom mozem obist to zariadenie priamym spojenim hlavneho privodu s predlzovackou.
Napísať odpoveď