Travian

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

ak planujes multicrop povysit na hlavnu dedinu tak v terajsej hlavnej ti je zbytocne tahat polia na viac ako lvl 10 lebo ked spravis hlavnu inde vsetky ti v tej predoslej klesnu na lvl 10 co sa rovna strate surovin vlastne

co sa tyka toho rozdelenia, no neviem nezda sa mi to, vies s tym vojskom sice manevrovat v ramci obrany seba ale co ked zautocia na vsetky tvoje dediny? ako vies kazda jednotka ma def voci pechote a jazde a vzajomne sa v tomto doplnaju ja osobne a na zaklade rady od veduceho ali mam mesta defenzivne, ofenzivne a zmiesane,

zmiesane je v hlavnej dedine nakolko sa polia daju tahat do aleluja cize tam mas vsetko mozne a hlavne vela
defenzivne mesto: tam je 2000 legionarov, 2000 pretorianov (samozrejme def lvl20) a 200 scoutov
ofenzivne mesto. tam je 4000 imperianov samozrejme s off lvl20 a 200 scoutov

ja by som sa skor orientoval touto cestou
Waldo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Waldo »

Jeden druh v kazdej dedine je hlupost. Ako gal si jednoznacne stavaj druidov + heaudanov. Myslim si ze so styrmi dedinami nemas uz problem so surovinami. A v multicrope/megacrope samozrejme buduj aj katapulty a sermiarov. Sermiarov kvoli geramnskym osteparom ... aby ti neprepichovali konikov :) No a samozrejme vsade maj spehov.

Ak mas predsa len problem so surovinami tak combo druid + headudan dobre nahradi aj horda phalang. Ale co sa tyka upkeepu tak druid + heaudan su v neskorsej faze hry vyhodnejsi.

Co sa tyka hrdinu vsade by som dal heaudana. V hlavnej dedine by som investoval do +% utok alebo +% obrana. Zalezi na tvojej taktike. Neviem ci si ofenzivny alebo defenzivny typ. A vo vedlajsich dedinach by som opat mal hrdinov heaudanov a investoval by som do +utok + obrana.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

no ale dediny okrem hlavnej su obmedzene na pocet vojakov kvoli produkcii obilia, tak som si povedal, ze do jednej dam 450 haeduanov a do druhej 600 druidov. Z tej jednej sa potom efektivnejsie utoci, ked ide vacsia army.Lepsie ako mat tam pol haeduanov a pol druidov
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

na utok pol napol hej ale brani sa blbo, a celkovo tie kone su prilis drahe a vela zeru, ja preferujem pechotu
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

potrebujem poradit ludia :)
kamarat zalozil alianciu a ked chce ist normalne cez ambasadu na forum tak mu vyhodi prazdnu url stranku a nic....viete mu vyhodi toto:
Not Found

The requested URL /Nazov trustu aliancii was not found on this server.

neviete co ma s tym zrobit aby to slo?
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

darujem ucet na S4.CZ nechce sa mi tam hrat lebo zacala skola a uplne mi staci S1.SK
zaujemca nech sa ozve do SS
inak mam tam 3 dediny a vyse 800 obyvatelov...
je mi to luto len tak zrusit

// je tam, teraz 886 obyvatelov...

//
kachnakovo (Hlavní vesnice) 602 (-31|-207)
kachnalandia 253 (-32|-207)
Nová vesnice 31 (-32|-209)
//

jednotky v hlavnej vesnici:
1 Hrdina
670 Phalanxy
68 Šermíři
80 Slídiči
22 Druidi jezdci

//-- darovane klasikovi :)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Ked sa do mojho ukrytu schova 1000 surovin znamena to ze 1000 od kazdej suroviny ? Alebo napr 250 dreva, 250 zeleza .... Som Riman ak na tom zalezi ..
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

*****HERO***** napísal:Ked sa do mojho ukrytu schova 1000 surovin znamena to ze 1000 od kazdej suroviny ? Alebo napr 250 dreva, 250 zeleza .... Som Riman ak na tom zalezi ..
1000 od kazdej suroviny ... tak by to malo fungovať...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

hehe prave som dal postavit 1000 vojakov :) (a to mam vo vojenskej dedine uz nejakych 4500 ;) )
zajtra ideme rusit jednu aly ;)
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frederick123 »

dair napísal:hehe prave som dal postavit 1000 vojakov :) (a to mam vo vojenskej dedine uz nejakych 4500 ;) )
zajtra ideme rusit jednu aly ;)
tak tych 1000 sa ti za noc nevyrobi :)

+zalezi od servera, napr na s2 je 4500 nic moc
surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

Ja mam otazku.Uz sa tu o tom pisalo, ale nazory boli rozne.
Mam tri dediny, z toho jedna ta prva hlavna, tam mam vsetky polia na 10. V druhej mam uz tiez vsetky skoro na 10 a v tretej mam tak na 7, idem na 8.
No a zobral som ako 4tu multicrop.

A otazka:
Kym prestahujem hlavnu na ten multicrop, mam v hlavnej dat polia na vyse ako 10, alebo to mam tahat z toho, co mam s tym, ze aj v druhej a tretej dam priebezne polia na 10???
Co myslis tym muliticrop ?? Niesom newbie ale to som este nepocul....

Inak aj ja mam jednu otazku.
Mam tri dediny, chystam sa zabezpecit si 4, ale rozmyslal som, ze to urobim so senatorom. Uz ho Mozem vycvicit v akademii.

Myslite, ze je to vyhodne obetovat senatora na dedinu s 200 popkou ??

Potrebujem dat palac na 20 ked ju chcem dobyt ??
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Par veci ...

Multicrop = Dedina s 9imi alebo este lepsie s 15imi obylnimi polami.

Armada: Neoplati sa ist len nieco, ale ist sermirov a do toho jazdu. Bud ides HD a sermov a mas tam dost silnu obranu, hlavne proti jazde a vyrovnany utok, takze ta musia branit jednotkami na pechotu a jazdu. Ak mas len jedno, tak narves druidov a pretov proti tomu a si vysmiaty.

HD nieje az taky drahy. Ma to pomerne vyrovnane, hlavne je silny v obrane. Bleskovia sa oplatia, ak farmis vela a chces to mat rychle.

Preberanie: Ja by som 200 pop nepreberal, ale to som ja co pod 600 moc ist nechcem. Neoplati sa zakladat moc z hlavnej dediny (respektive ano, ale presunut ju potom). AK mas neskor 3och nacelnikov v hlavnej, 2och vo vedlajsej a toho tretieho vzdy v dakej vymyslis, tak si preberes dedinu na jeden utok. A to je poznat.

Presuvanie hlavnej: Podla mna sa oplati investovat suroviny do normalnej dediny s tym, ze to presunies na MC neskor. Ta produkcia sa proste hodi podla mna. Hlavne, cim neskor sa rozhodnes menit na MC, tym menej by si to mal ozeliet. Ja som bol ochotny asi pri 12tej dedine znicit aj lvl 15 polia, lebo sa ten pomer armady co som mohol mat v MC a co som mal v hlavnej nedal porovnat.
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ono ale aj zalezi, ako mas polozenu hlavnu, napr ja mam pri hlavnej 2*50% obilnu oazu a 25% obilnu, polia na 14-15 a zatial to staci, jasne ze dake obilie si posielam i z mc, ale tak staci zatial i ta hlavna
surfista
Expert
Expert

hmmm, diki
Mam este nejake otazocky...

Ked preberam dedinu s viacerimy senatormi tak mi po dobiti zmiznu vsetci alebo len jeden ??

Ak dobyjem dedinu tak ju normalne mozem pouzivat ako keby som si ju sam postavil a vojsko, s ktorym som ju dobil sa jej prideli ??

Ked vylepsujem vojakov napr. v kovarni tak sa mi vylepsia vsetci co uz mam alebo len vojaci, ktorych postavim po vylepseni ??

Ked mam plnu dedinu a chcem zburat nejaku budovu, ake to ma nevyhody ?? Myslim (obyvatelstvo, Kulturne body, a level budovy)....

To je asi vsetky co my lame hlavu v poslednych dnoch :P

Dakujem za odpovede :)
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

surfista napísal:hmmm, diki
Mam este nejake otazocky...

Ked preberam dedinu s viacerimy senatormi tak mi po dobiti zmiznu vsetci alebo len jeden ??

Ak dobyjem dedinu tak ju normalne mozem pouzivat ako keby som si ju sam postavil a vojsko, s ktorym som ju dobil sa jej prideli ??

Ked vylepsujem vojakov napr. v kovarni tak sa mi vylepsia vsetci co uz mam alebo len vojaci, ktorych postavim po vylepseni ??

Ked mam plnu dedinu a chcem zburat nejaku budovu, ake to ma nevyhody ?? Myslim (obyvatelstvo, Kulturne body, a level budovy)....

To je asi vsetky co my lame hlavu v poslednych dnoch :P

Dakujem za odpovede :)
len jeden, to mas ako ked zakladas osadnikmi a mas pritom este dalsich 3roch v inej dedine, tak ti proste ostanu

ak dobijes dedinu, vojsko sa neprideli, len ostane v tej dedine na podpore

upg v kovarni alebo vo zbrojnici ti vylepsi vsetkych tvojich vojakov, ktorych mas v dedine (resp ktory partia pod danu dedinu)

no tak ak nemusis burat neburaj, vyuziva sa to len v pripadoch, ked potrebujes napr 2sypky 2-3 sklady a to mas max v hlavnej, takze do pohody
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Bura sa hlavne, ked potrebujes budovu a nemas miesto a namiesto toho teda zburas nieco ine.

Napriklad: Bural som vsetky ukryty v istej fazi hry, kedze mi boli na nic a potreboval som turnajak, zbrojnice a co ja viem ake dolezite budovy.

To iste s pascami.

V hlavnej si ludia neskor buraju aj akademiu, cihelnu, pilu, atd (Ak to je mc a maju to), obchodnu kancelariu a miestami aj trziste ... Vsetko co ta dedina nevyhnutne nepotrebuje.
surfista
Expert
Expert

hmm, no ja by som chcel postavit obchodnu kacelariu....cize ked zburam cihelnu a mam ju uz na patke tak stratim le KB alebo aj produkciu ?? No tak podla toho usudzujem, ze najvyhodnejsie je zburat ukryt....
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

niekto tu pisal, ze by dal do kazdej dediny hrdinu haeduana. A nie je to tak, ze moze byt iba jeden hrdina zivya dvaja v zalohe pre cele konto?
Lebo akurat som postavil hrdinsky dvor v druhej dedine a mam tam info len o tom jednom z prvej dediny.

Indigo: dik za rady, mas pravdu, budem kombinovat v urovnych dedinach HD+sermiar a jednu obrannu pojdem cisto na druidov, pre podpory
abax
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa abax »

Holubar napísal:niekto tu pisal, ze by dal do kazdej dediny hrdinu haeduana. A nie je to tak, ze moze byt iba jeden hrdina zivya dvaja v zalohe pre cele konto?
Lebo akurat som postavil hrdinsky dvor v druhej dedine a mam tam info len o tom jednom z prvej dediny.
no to mas iba jedneho hrdinu pre jedno konto = ked si spravis ten hrdinsky dvor na 10 tak mozes mat dalsiu oazu
abax
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa abax »

surfista napísal:hmm, no ja by som chcel postavit obchodnu kacelariu....cize ked zburam cihelnu a mam ju uz na patke tak stratim le KB alebo aj produkciu ?? No tak podla toho usudzujem, ze najvyhodnejsie je zburat ukryt....
zburaj bud ukrit alebo radnicu ak mas alebo este ked chces tak aj ambasadu
Napísať odpoveď