Neplatici - Co s nimi?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Prave som pozeral prispevok o tomto v TV. Co boli neplatici v Komarne. Vratili sa na miesto, kde stala ta ich haraburda a spia pod foliami s tym, ze oni chcu od mesta alebo cloveka, ktory odkupil a zbural to ich predchadzajuce byvanie nove byty. kur*a, kde sme? Na zaklade coho by oni mali dostat nove byty?
Neboj aj na nas dojde rada, pekne po poriadku, najprv treba rozdat im a ked uz vsetci budu mat a nenajdu sa ziadny rasistickí hnusní bieli vandali, ktorý im to cele vzdy rozdrbu, pokradnu radiatory a podlahy a okna a znemoznia im aby mohli dostojne zit, tak potom zacnu aj nam bielym rozdavat. Je to uz len otazka casu...p4ra napísal:A my, bieli nie sme rasa alebo co?
Ved problem je ze oni si ho najdu a vieme akeho charakteru...ako na zaciatku - to iste len ina lokalita! Takze stale o tom istom, je naivne ocakavat ze si ho sami postavia alebo sa nebodaj prinutia poctivo a legalne nan zohnat prostriedky. Jedine ak by nan nakradli. V tomto som skepticky.dbco napísal:ja by som neplaticov vyhodil na ulicu a dalej by som sa o nich nestaral nech si najdu byvanie sami
sme, ale svojim sposobom menejcenna, lebo je nas viac... si to ani neuvedomujeme, ale oproti romom sme my omnoho viac diskriminovani. kto sa moze pochvalit bytom zadarmo? tazko pracujuci clovek, alebo nejaky cigan ktory nakazil 4 kolegyne AIDSom? to, ze nemaju pracu kvoli rase je proste blbost... ked nema potrebne vzdelanie, tak pracu jednoducho nedostane a ked zamestnavatel vidi, ze je rom solidny, vzdelany, tak preco by mu tu pracu nedal?p4ra napísal:A my, bieli nie sme rasa alebo co?
zobudme sa, my bieli sme diskriminovani
-
p4ra
Redeemer
Urcite sme svojim sposobom, ale musime dat za pravdu aj im v jednej veci. V drvivej vacsine pripadov sa na nich pozerame s predsudkami. Aj ja, ked mam byt uprimny. Ale z coho to prameni? No napr. aj z hore uvedeneho problemu. Lenivost, problematickost a potom vsetko dostavaju vsetko, ako na zlatej tacke.
No toto čo sa robí v poslednom čase sa mi vobec nepáči.ľuďom, ktorý žijú v meste to samozrejme vyhovuje, lenže oni ten problém s nimi nevyriešia len ho presunú.Nehovorím, že by im mali nejak zvlášť pomáhať ale stačilo by keby ich odsúvali povedzme do nejakých cigánskych osád a nie do dedín.Bývam na dedine a už dosť z tých pár ulíc, čo tu máme je v piatok,sobotu a pri vyplácaní dávok neprechodná bez toho aby ste dostali na držku.A to máme len pár takých rodín a máme relatívne vačšiu dedinu.Teraz si predstavte, čo sa musí robyť v pár ulicových, skoro vymretých dedinách, kde policia skoro nefunguje a vačšina obyvateľov je cigánskej národnosti...Mám pri ulici pár neobývaných bytoviek, kde sa už mali nasťahovať takýto neplatiči(samozrejme trošku počernejší).Nakoniec to padlo ale naozaj si neviem predstaviť, čo by sa tu robilo, keby to vyšlo...
alebo sa ich bojiM142 napísal:Teraz si predstavte, čo sa musí robyť v pár ulicových, skoro vymretých dedinách, kde policia skoro nefunguje...
niekedy mam pocit ze sme dospeli do stavu, ze treba umelo znizovat stavy v prospech ostatnich, pripadne si "nevsimat" pytliacenieerytrocyt napísal:Nie p4ra, my sme rasa, ale oni sú zákonom chránená zver.
Hovorí sa kde nič nieje ani čert neberie! Platobná neschopnosť je dlhý reťazec udalostí pred tou platobnou neschopnostou. Doslova a do písmena sa rokradli podniky v podnikoch ktorých ludia pracovali a mali zabezpečenú výplatu každý mesiac. Hovorí sa kde vziať a nekradnuť: Novodobý "podnikatelia" ktorý sa správaju ako hyjeny daju ti 6000Sk netto skús z toho zaplatiť nájom a žiť to sa rozhodne nedá! Ja som mal taktiež naivne predstavi po 1989 roku ale rychle ti tá naivita vyprcha a je reálna skutočnosť. Keď spoločnosť v ktorej žiješ ti nedokáže zákonom zabezpečiť mzdu za prácu ktorú si vykonal pčas mesiaca tak ako sa máš pozerat na spoločnosť v ktorej žiješ?kinjeril napísal:Moj nazor - kto neplati, nech nebyva.
Co sa tyka ludi, ktori nedostali mzdu a tym im vznikla platobna neschopnot, riesil by som to formou posudenia akejsi "preukazanej doveryhodnosti". Ak platili XY rokov bez problemov, bolo by tam iste cakacie obdobie, trebars 3 mesiace, ktore by mali na vyplatenie podlznosti. Cestny clovek si by si hladal sposob ako zaplatit.
Na druhej strane, ak by u niekoho bolo neplatenie recidivou - ani sa s nim nebavit.
Inu, citlivy problem.
precital som si vašu diskusiu...však poviem Vám jediné...
súhlasím stým že neviem čo robia okolo toho také haló,ale nesúhlasím stým že niekto povie ja si zarobim a ty cigani si nedokazu nech skapu...
pretože nikto z Vás rómom nebol a ani nevie aké to je...začína to už v škole v triede si vsetci ziaci robia z róma srandu - ak sa do tej skoli vdaka rodicom vobec dostane...v tejto situácii stratí záujem sa učit a tak skončí s základným alebo žiadnym vzdelaním..
a teraz...nájdi si ako róm prácu???prídes do roboty...a nezoberu ta a vedla teba bieleho zoberu??preco lebo ani ja by som si nezobral do roboty róma - pretoze im nedôverujem...a ked nikto róma nepríme do zamestnania...tak z kade si má nájsť tu robotu??
súhlasím stým že neviem čo robia okolo toho také haló,ale nesúhlasím stým že niekto povie ja si zarobim a ty cigani si nedokazu nech skapu...
pretože nikto z Vás rómom nebol a ani nevie aké to je...začína to už v škole v triede si vsetci ziaci robia z róma srandu - ak sa do tej skoli vdaka rodicom vobec dostane...v tejto situácii stratí záujem sa učit a tak skončí s základným alebo žiadnym vzdelaním..
a teraz...nájdi si ako róm prácu???prídes do roboty...a nezoberu ta a vedla teba bieleho zoberu??preco lebo ani ja by som si nezobral do roboty róma - pretoze im nedôverujem...a ked nikto róma nepríme do zamestnania...tak z kade si má nájsť tu robotu??
-
p4ra
Redeemer
To nie je pravda. Ked pride vyskoleny Rom na poziciu, na ktoru je vyskoleny. Slusne obleceny, normalne vystupujuci, nie je ziadny problem ho zamestnant. Videl som to v IBM, kde som robil. Videl som to v Studio Moderna, kde som robil. Vidim to v Heinekene, kde robim momentalne. Chlapik robi na financnom a je to Rom.
P4ra má pravdu, len to, že musí byť vzdelaný a slušný (vzhľad, vystupovanie). Takých je zopár.
- Čo sa týka škôl, tak pokiaľ to nie je škola, kde väčšinu tvoria asocialne romske deti, s ktorými si nikto nevie rady, tak ich spolužiaci v pohode prijímajú do kolektívu, videl som viacero príkladov. Myslím si ale, že toto sú deti tých p4rových kolegov a zasa ich hľadať medzi tou spodinou je márne. Preto aj tie predsudky.
- Čo sa týka škôl, tak pokiaľ to nie je škola, kde väčšinu tvoria asocialne romske deti, s ktorými si nikto nevie rady, tak ich spolužiaci v pohode prijímajú do kolektívu, videl som viacero príkladov. Myslím si ale, že toto sú deti tých p4rových kolegov a zasa ich hľadať medzi tou spodinou je márne. Preto aj tie predsudky.