Vypalovanie absinthu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
syndr0m.
Novice
Novice

Vypalovanie absinthu

Príspevok od používateľa syndr0m. »

Pocujte aky vyznam ma to vypalovanie absinthu ? vieste ... zvysi to percenta alkoholo silu ? alebo znizi ?
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

deleted
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zvysi? A co tam hori voda? lol
Neviem ci znizi obsah alkoholu, lebo voda sa moze odparit, ale ked tam pri paleni das karamelizovany cukor, tak to je uplne sladucke a necitis tam silu tych 80%, takze sa lepsie pije. No udrie rovnako kvalitne ako cisty :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Práve alkohol je horľavá zložka absintu, takže keď časť alkoholu zhorí, tak sa určite nemôže zvýšiť jeho podiel. ;)

Česká wiki:
Na lžičku se vloží kostka cukru, která se namočí do sklenky s absintem. Díky vysokému podílu alkoholu je možno kostku s absintem zapálit a nechat odkapávat vznikající karamel do sklenky. Po dohoření se rychle lžička s karamelem ponoří do absintu a celá směs se rozmíchá a následně se podává ke konzumaci. Procedura je opticky velmi efektní a získává si množství turistů, kteří pijí absint poprvé.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Prinajmenšom to je efektné ! :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

GothaR napísal:Zvysi? A co tam hori voda? lol
Neviem ci znizi obsah alkoholu, lebo voda sa moze odparit, ale ked tam pri paleni das karamelizovany cukor, tak to je uplne sladucke a necitis tam silu tych 80%, takze sa lepsie pije. No udrie rovnako kvalitne ako cisty :)
Az take sladucke to zase nieje..Ma to aj po vypaleni grady :twisted:A urcite je to po vypaleni slabsie-vlastna skusenost.Predsa tam hori alkohol... :roll:
syndr0m.
Novice
Novice

jansan

Príspevok od používateľa syndr0m. »

njn jasne ... nemoze sa asi zvysit :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

no neraz som si popalil hubu a prsty som roztopil ten cukor ( skaramelizoval ) polozil som to do toho absintu a miesal ( horelo to ) a ked uz si v nalade tak sa ti tak nedari ..... a nechas to trocha dlhsie a pohar sa rozohreje .... a potom :new18:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

no my sme robili tak ze cajova lyzicka do toho koku cukru a zapalis.sa mi zda ze cisty alkohol sa naebal do toho cukru,ten sa potom sezral a zvyskom sa to zapilo,to bolo skoro jak malinovka
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Absint sam o sebe je hrozny, ale ako horlava zlozka v shootroch to je ine kafe :D
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

My sme na intraku uz popili fakt dost absinthu...
Tu je video ako palime domacu mandarinkovicu co mala asi 80% alebo tak nejak...

Inak velmi sme nepalili, lebo taky teply sa zle pil. Radsej sme ho davali do mraznicky :-)
Prílohy
abs.jpg
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

tak absint.. ten pijem z fleku na tvrdo: prioste ho kupnem do seba bez efektov bez cuktu,nech mi dobre mandle vyčisti.

A zapalovať ho? no nehrozí, aby mu grady padli? neeee!!!
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

...a kdeze ste zobrali 80%ny Absinth? Vypil som ho uz pomerne dost, ale takyto sa mi do ust este nedostal...tak supsup, chcem link a adresu obchodu...

//btw palenie absinthu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Zvysi? A co tam hori voda? lol
No myslel som to samozrejme s tým cukrom :D zas taký lamer niesom že by som len tak zapaľoval čistý absinth :D Ja som to ešte netestoval ,pil som to radšej čisté bo vtedy by som už zapaľovanie asi nezvládal :) Ale vraj to neni najhoršie s tým cukrom..
seth82 napísal:...a kdeze ste zobrali 80%ny Absinth? Vypil som ho uz pomerne dost, ale takyto sa mi do ust este nedostal...tak supsup, chcem link a adresu obchodu...
http://www.absint.cz/producers Tam je voľáky 80% Black Absinthe.. Ale ako som počul tak klasický Absinth po zapálení s cukrom zvyšuje svoje percentá zo 70 na 80% či jak to už je neviem... No nemám to overené
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ako sa moze v alkohole pri horeni zvysovat obsah liehu??? Vysvetli mi to niekto? Ved prave to co hori je lieh. Obsah liehu by sa zvysoval akurat tak destilaciou, kedy by ste odparovali vodu, ale urcite nie pri horeni.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Soviet: to je len nejaka odnoz...ako pisu aj na wikipedii, original ma 68-70%...uz tie kadejake derivaty, to uz nie je original...

...k teme:ako moze zvysovat obsah alkoholu?? Kinjeril to tu vysvetlil doslova, pozrite sa troska do chemie...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

nooo absinty sa vyrabaju od nejakych 45 do 89,9 voltov :D a najvacsi vzrobcovia su CZ, FRA, Spanielsko a FR. v prahe je absinth shop tam urcite kupios aj 80 absint... (inac skuste www.eabsinthe.com)...

dalej palenim sa urcite nezvysi percento lebo sa ten alkohol odparuje...a robi sa to preto lebo tak s pil absinth kedysi..

inac tak ako pili absinth van gogh a ini manici tak to sa nepalilo vobec...
kratky postup

vysoky pohar nalejes 3cl absinthu navrch das perforovanu lyzicku a na kocku cukru (pol kocky, dve kocky, podla chuti), a pomaly cez ten cukor zalievas (doslova prekvapkavas...aj 10 min) ladovu vodu do pomeru 1:3 az 1:5 (samozrejme podla chuti), vztvori to taku mliecnu farbu...a gustovne pijes
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...hmm..pravdu mas...

http://www.easyabsinth.com/absinth-tune ... -p-41.html

z toho by som sa teda ozrat nechcel...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

seth brutalny tovar si nasiel...tak z toho ja by chcel urcite..ved to je blaho na najvyssej urovni, pil som to len parkrat a nikdy nie vo vlekom mnozstve :-) a je to naj alk na svete...bez konkurencie
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No ako tam píšu 85% tak to neni pravda má to len 80% ako čítam na zahraničnej stránke a je to v rôznych fľašiach:
http://www.antonionadal.com/prod.asp?id ... k&catId=12
Napísať odpoveď