rýchlosť wifi siete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

rýchlosť wifi siete

Príspevok od používateľa vladino001 »

Pre tých čo maju vlastne Wifi siete: aké rychlosti (MB/s) máte ked copy data z jedneho pc na druhý? (G sieť 54Mbit pri Excellent signal)
// STomko :myslel som orientačne chápeme? ked nie tak nespamuj!
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pre tych co maju na tachometri auta maximalnu rychlost napisanu 230km/h a maju natankovane do plna, ako viete ist najrychlejsie???

A POROVNAVAJ!!!
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vladino v domacich pomienkach ti to ide skoro cely cas na 54MBit ... ak samozrejme nemas Dom jak Majskeho Villa
A to je Rychlost asi 6.7MB/s
vladino001
Light Professional
Light Professional

Shark NX napísal:Vladino v domacich pomienkach ti to ide skoro cely cas na 54MBit ... ak samozrejme nemas Dom jak Majskeho Villa
A to je Rychlost asi 6.7MB/s
DPC dik a teraz mam problem :cry: mam to nastavene na G aj AP aj NB a pritom mi to ide iba 2MB/s viete kde je chyba alebo že by sa to dalo neako nastaviť?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Chyba bude v tom, ze ti obe idu len na realnu rychlostou a tou je 22mbit, cize nieco okolo 2,75 MB/s.
vladino001
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Chyba bude v tom, ze ti obe idu len na realnu rychlostou a tou je 22mbit, cize nieco okolo 2,75 MB/s.
Aha čiže to je len teoreticka ktoru asi nikdy nedosiahnem.

Kód: Vybrať všetko

11M Wi-Fi v praxi až 6 Mbps
čiže 54 tiež tak okolo polovice.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

tak ja mam skusenosti ze realne rrychlosti su uplne niekde inde..ja mam doma ap a book a ide mi to do 1 MB okolo 500-600kb (viem viem linksys je sracka) :D ale aj tak
vladino001
Light Professional
Light Professional

midnight_man napísal:tak ja mam skusenosti ze realne rrychlosti su uplne niekde inde..ja mam doma ap a book a ide mi to do 1 MB okolo 500-600kb (viem viem linksys je sracka) :D ale aj tak
Fúha to zachvilku aby som si vážil že mi to ide 2MB/s potom b-čková sieť musi byť pomala jak sviňa :(
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vladino001 napísal:Fúha to zachvilku aby som si vážil že mi to ide 2MB/s potom b-čková sieť musi byť pomala jak sviňa :(
sak si to vyrataj, realne ide jednym smerom 5.5mbit to mas velmi priblizne 500KB/s
lenze pokial je aj napr na g-ckovej sieti zapnute znizovanie rychlosti s klesajucim signalom tak sa ti moze stat ze zariadenia budu spolu komunikovat aj pomalymi 2mbitami
ja som sa minule cudoval ze preco mi ide na NB tak pomaly net, a ked som sa pozrel na nastavenie wifi tak NB s routerom slapali na 2mbit linke namiesto plnych 54 :? a to kvoli tomu ze som mal slaby signal a zariadenia sa prepli na nizzsiu rychlost
vladino001
Light Professional
Light Professional

sundevil : ja som AP nastavil iba na G lebo nemam kde mať slaby signal. Ale myslel som najprv že to bude fachať realne tých aspoň 50Mbit a ide mi to real 20Mbit
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

sundevil napísal:sak si to vyrataj, realne ide jednym smerom 5.5mbit to mas velmi priblizne 500KB/s
lenze pokial je aj napr na g-ckovej sieti zapnute znizovanie rychlosti s klesajucim signalom tak sa ti moze stat ze zariadenia budu spolu komunikovat aj pomalymi 2mbitami
ja som sa minule cudoval ze preco mi ide na NB tak pomaly net, a ked som sa pozrel na nastavenie wifi tak NB s routerom slapali na 2mbit linke namiesto plnych 54 :? a to kvoli tomu ze som mal slaby signal a zariadenia sa prepli na nizzsiu rychlost
zalezi to aj od karty ktoru pouzivate a od aP ake mate..nieje ap ako ap a nieje karta ako karta.ja tu mam acera a bola tam volaka ACER wifi karta no poviem tam ze zahodit za psom malo! uz v obyvacke som mal ping na AP 10 MS :D a boh chrat prenasat dake data...dal som tam intel Wireless a krasa mam 2-3 ms a ide to 500 kb.slo by to aj viac ale linksys je sracka :D
Napísať odpoveď