oskrabanie omietky zo stien

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

oskrabanie omietky zo stien

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

mno ide o to, ze potrebujem vystierkovat v byte jednu izbu. zavolal som si majstra a povedal ze izbu (55m stvorc.) aj s oskrabanim aj s malovanim spravi za 11.000.-
ale povedal ze ked si to oskrabem, tak to bude o 2.000 - 2.500.- menej
problem je v tom, ze teraz tam je na stenach VODOU UMYVATELNA farba. neviete nejake triky, ako to rozmocit? potrebujem to cele zhodit dole, lenze ta farba teraz nesaje... :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ty si celkom odvazny typek. Podla mna google
uNreal_saTch^
Professional
Professional

njn cital som tam ze tam treba pridat avivaz do vody...
len chcel som nejake osobne skusenosti...
ne ze tam dam avivaz a preburam sa susedom :D
millo
Star
Star

Príspevok od používateľa millo »

...nooo, ale ked chces davat novu stierku tak predsa to musis oskrabat až do panelu , čiže nie len farbu či ako...
alebo som to zle pochopil?
no kazdopadne ja mam akurat za sebou podobnu pakáren, ale to boli tapety, no a tiež to muselo ist dole cele nakomplet až do panelu.
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Surovo to oskrab :wink:
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

kaper napísal:...nooo, ale ked chces davat novu stierku tak predsa to musis oskrabat až do panelu , čiže nie len farbu či ako...
alebo som to zle pochopil?
jasne že chce až do panelu, ale neviem rozmočiť omietku, keď na nej je tá vodovzdorná farba :wink:
Ja by som tiež poradil surovú silu. alebo tú aviváž (aj keď som o tomto nepočul)
Ináč GL :)
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

ak mas tu farbu na tapetach, tak to daj dolu aj s tapetami. ak tam mas len farbu, tak ta izba (pokial je z panelu) by mala byt vysterkovana. lebo v tom panely su dierky, niekedy aj diery.
a inak ta izba ma kolko? 5x4m? nam co nejaky sukromnik maloval, tak si za to vypytal 400,-Sk (samozrejme ze bez farby) 11 000, popripade tych 8500 sa mi zda dobra palka. ale taky je svet :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

nejde len o malbu, ale o vystierkovanie a nasledovne malbu...malba je teda zanedbatelna polozka...
mno a samozrejme ze to musim az do panela oskrabat, lenze nasucho si to predstavit dost dobre neviem, a premocit tu farbu tiez nie :D
ale ja myslim ze to rozmocim aj keby to bola akakolvek farba... uvidim ako to pojde
millo
Star
Star

Príspevok od používateľa millo »

...jednu izbu som robil tak že fakt len hruba sila pomohla. sice tam nebola taka farba ako si spomýnal, ale proste trebalo nasucho skriabat a skriabat. za pol hodinu mi odišla ruka a vypadal som jak sediný dedo mraz ale inak to neslo. neviem ci sa ti dako podari rozmocit tu farbu ale myslim si za kým sa o to budes pokusat , tak to dovtedy aj oskrabes.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Prečo si sa nespýtal rovno toho majstra? Alebo sa choď spýtať do obchodu s domácimi potrebami alebo do farby-laky. Určite sa musí dať aj takáto farba zoškrabať.
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Skus horkovzdusnu pistol a nahrievaj stenu a ked sa vitvoria take bublinz tak ich zoskrabavaj ja aom totak urobil
uNreal_saTch^
Professional
Professional

jj o tomto viem...ale nemam ju kde zobrat...toto funguje isto
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: oskrabanie omietky zo stien

Príspevok od používateľa mystique »

uNreal_saTch^ napísal:mno ide o to, ze potrebujem vystierkovat v byte jednu izbu. zavolal som si majstra a povedal ze izbu (55m stvorc.) aj s oskrabanim aj s malovanim spravi za 11.000.-
ale povedal ze ked si to oskrabem, tak to bude o 2.000 - 2.500.- menej
problem je v tom, ze teraz tam je na stenach VODOU UMYVATELNA farba. neviete nejake triky, ako to rozmocit? potrebujem to cele zhodit dole, lenze ta farba teraz nesaje... :D
necital som zvysne prispevky takze mozno uz ti nejak poradili, isty cas som sa pohyboval v oblasti stavebnictva takze moja rada znie - stetkou, normalnou maliarskou, pripadne valcekom raz natriet cca 10 metrov, pak zobrat spachtlu, idealna sirka 7cm a oskrabat to, v pripade ze ti to pojde tazko naniest este jeden krat vodu :wink: inac nater primalex plus 2x - biely bez miesania na odtien v okoli martina som daval 52 sk za meter stvrocovy v cenovych ponukach... horkovzhdusna pistol ??? loool
uNreal_saTch^
Professional
Professional

s tou pistolou som to nerobil...ale teraz nam zvarali doma trubku na radiatore a okolo tej trubky ako bolo teplo, tak sa to odulo a opadalo, takze pravda to moze byt.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

uNreal_saTch^ napísal:s tou pistolou som to nerobil...ale teraz nam zvarali doma trubku na radiatore a okolo tej trubky ako bolo teplo, tak sa to odulo a opadalo, takze pravda to moze byt.
odluplo sa to preto lebo tam dochadzalo k castym tepelnym zmenam, tou pistolou by si to robil 2x dlhsie ako vodou,... vravim zo skusenosti
uNreal_saTch^
Professional
Professional

ved to mi je jasne...rychlejsie by to bolo za predpokladu ze by to bolo malovane normalnou farbou :D a nie vodovzdornou
kliko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kliko »

ja ked som to doma robil robil tak mi poradili nejake špecialne maliarske mydlo abo tak dajak sa to volalo som to ziešal z vodu natrel na stenu nechal kus pôsobit a potom tu už išlo perfektne dole
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

inak nejdes davat dole omietku, ale skor nater...omietka je asi 1-aj2cm vrstva na vrchu steny..

K veci - oskrabat spachtlou, potom popr. omietnut nejake nerovnosti a natieraj...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Presne, ale max 1cm je omietka, staci oskrabat farbu a potom sa moze natiahnut stierka, nechat vyschnut trocha a kyblik s vodou, 15 az 20 cm stvorec polyesterenu a ide sa suchat :) Osobne, tych 11000 by som nikdy za to nedal a tych 55m2 nie je vobec vela. Ale budis, no usetrit by si mal aj na malovaní, kupis valec za 200sk plus drevenu nasadku na strop, dva razy premalujes, zalezi ako chyti a usetris dalsie tisice. Kazdy minimalne zdatny chlap v rodine to musi zvladnut :) Ale neber to osobne samozrejme, to stierkovanie spravi lepsie majster aj rychlejsie, ale da sa to v pohode aj sam, pripadne zavolaj kamarata, lebo vo dvojke sa lepsie robi.
raplik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa raplik »

ak je to vodovzdorna farba skus pouzit mazlave mydlo...surovo tu na tu stenu nadrbkas a hotovo potom to das pekne dole...a to stierkovanie tiez nieje nic tazke zarobis stierku natres jemnucku vrstvu na stenu a sfilcujes.... nic zlozite a mas to za 2-3tisic aj namalovane :wink:
Napísať odpoveď