NVIDIA alebo ATI ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

NVIDIA alebo ATI ?

NVIDIA
250
46%
ATI
195
36%
neviem, je to vyrovnane
41
8%
to je jedno len nech uz mam poriadnu grafiku
58
11%

Celkom hlasov: 544

pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

reno23 napísal:Ved to. 6600GT je dnesnu dobu low-end. Ale zase na druhu stranu celkom slusny :wink:
Ja by som dal do popredia tieto linky:
http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html
a vysledky kariet ako 8500gt ci 2400xt a dalsie novinky, takze aj par rokov stara grafika ma co aj dnes povedat. Ale na druhej strane je to dost smutne, ako sa mnohy nechaju :) co si tieto karty kupia. Jasne, maju urcite technologie alebo vychytavky, ktoré napr. 6600gt nema, lebo v tej dobe to este nebolo v beznom pc svete, ale aj tak. Na tom linku je moznost si vybrat viacero benchmarkov, tak sa mozte presvedcit. Ale celkovo ma vlastne reno23 pravdu :) Vlastne som si to chcel len overit, narazil som na ten link, tak si urobte obraz samy, taktiez nesmieme zabudnut na cenu, za aku sa dane karty daju zohnat.

Edit: A na nvidia.com je ako novinka 8400gs, na hry uz najskor absolutne nevhodna, mozno tak s pasivom do obyvaku ako multimedialne centrum.

Este by som zabudol, som za zelenu :D V linuxe funguje skvele, co sa o ati az tak celkom povedat zas neda, aspon podla ohlasov, ja som ati nemal. Ale nikdy nehovor nikdy :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

nejdem zakladať novú temu ved načo:
len jedna otázočka: koncom roka isto budem rozširovať zostavu no rozmýšlal som samozrejme nad grafickou. takže:
teraz mám - ASUS GeForce EN7300GT 256MB Silencer HTD PCX
no 1. možnosť, že kúpim ešte jednu a prepojím ich.. ved čo budem robiť potom s touto.
2 možnosť - túto nejako predám možno za tisku a kúpim niečo nové.. v tom prípade by som potreboval nejaké rady že akú samozrejme nemám toľko cashu aby som kupoval niečo horibilne drahé chápete..niečo za rozumnú cenu
ak pomôže zvyšné ifno: AMd athlom 64 3000+, ASUS M2N4 SLI, 1 gb ram
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

1. možnosť, že 2x 7300GT do SLI je škoda realizovať, nárast výkonu nebude dvojnásobný, určite sa oplatí kúpiť jednu lepšiu grafiku.

2. V dnešnej dobe sa v pomere cena/výkon oplatí kupovať ATI 1950GT/PRO/XT.. ale koncom roka už môže byť všetko inak. Pravidelne sleduj vývoj grafických kariet na trhu, takéto témy na fóre a do decembra určite budeš mať predstavu, akú grafiku kúpiť a akú nie. ;)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja ti odporucam nechat si tu 7300GT a kupit za prachy lepsi CPU namiesto VGA (ktoru nekupis ale ostane ti len 7300GT).. len na pochopenie.. :)
ver mi ze sa ti to oplati viac.. ked budes mat lepsi CPU tak ten bude tahat hry namiesto VGA ktoru si potom neskor mozes v pohode dokupit...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:ja ti odporucam nechat si tu 7300GT a kupit za prachy lepsi CPU namiesto VGA (ktoru nekupis ale ostane ti len 7300GT).. len na pochopenie.. :)
ver mi ze sa ti to oplati viac.. ked budes mat lepsi CPU tak ten bude tahat hry namiesto VGA ktoru si potom neskor mozes v pohode dokupit...
samozrejme že rozšírim aj CPU .. som uvažoval nad AMD Athlon64 X2 5000+EE DUALCORE BOX AM2 ADO5000DD..
takže ak som ťa správne pochopil .. odporúčaš mi nechať si tú 7300GT (bude stačiť v phode) a cpu mi to potiahne za nu?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:samozrejme že rozšírim aj CPU .. som uvažoval nad AMD Athlon64 X2 5000+EE DUALCORE BOX AM2 ADO5000DD..
takže ak som ťa správne pochopil .. odporúčaš mi nechať si tú 7300GT (bude stačiť v phode) a cpu mi to potiahne za nu?
jop presne tak... ako na dnesne hry v pohode.. pokial vazne kupis ten CPU tak tomu ver ze ti pojdu hry v pohode..
proste radsej teraz vraz do procesoru.. i ked uz aj 4-jadrove CPUcka su pod 10K
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

a ten procák môže byť čo som napísal.. ešte dám giga ramky a malo by stačiť s investíciami nie?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:a ten procák môže byť čo som napísal.. ešte dám giga ramky a malo by stačiť s investíciami nie?
samozrejme :) .. potom neskor o pol roka alebo o rok si kupis lepsiu VGA a bude to ok.. pretoze CPU uz budes mat v pohode..
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:samozrejme :) .. potom neskor o pol roka alebo o rok si kupis lepsiu VGA a bude to ok.. pretoze CPU uz budes mat v pohode..
inak teraz som kukal môj procák pracuje na frekvencii 1,8 a nedá sa to zmeniť.. to už je tak od výrobcu? alebo sa nedá pretaktovať?... v tomto som trocha lama.. síce comp si poskladám sám ale procák som nikdy nevedel pretaktovať
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:inak teraz som kukal môj procák pracuje na frekvencii 1,8 a nedá sa to zmeniť.. to už je tak od výrobcu? alebo sa nedá pretaktovať?... v tomto som trocha lama.. síce comp si poskladám sám ale procák som nikdy nevedel pretaktovať
http://www.hojko.com/post279518.html#279518
pato83
Addict
Addict

RV 670 prichadza :) Najma tie ceny su celkom zaujimave pre najvyssie modely.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

pato83 napísal:RV 670 prichadza :) Najma tie ceny su celkom zaujimave pre najvyssie modely.
tak to je narez :twisted: som zvedavy ako na tom pofici Crysis, lebo parametre karty su dost slusne.
PS: inac neviem odkial zobrali to oznacenie modelov. Nemali mat oznacenie ATI HD 2XXX
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ATi zmenila oznacenie.
pato83
Addict
Addict

A mame tu zo strany NVIDIE mozno dalsi tromf v podobe vylepsenej 8800GTS Konkretne na strankach BFGTech.com 8800GTS EE OC 640MB Dátum vydania by mal byt 19. novembra s cenou cca, $309 po prepocitani na dnesni kurz 7153 SK pri 320MB nonOC verzie.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Ja som mal ako prvú 9600 ati a teraz som skusil nvidiu mam 8600 Mno zatial som spokojny ziadny problém takže uvidime co dalej
pato83
Addict
Addict

Tak nieco z dielne Gainwardu, vyzera to skvelo a ked to bude aj efektivne po funkcnej stranke, tak nie je o com. Pasivne chladená 8800GT, taktiez aj Sparkle , aj ked uz nie tak impozantny chladic. Spojenie highend a pasiv znie celkom fajn :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

no neviem ci to ma AMD-ATI stale problemy s catalystami, alebo co, ale nvidia sa mi stale zda ako o krok vpred...

ci uz 8800GTS-GT-GTX nad 2900-kami...
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

určite ATI..mám 9600pro a som spokojný na to aká je to karta porovnatelná s fx5600 tak 5600 je oveľa slabšia.. :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Nino, porovnavas to s nespravnou kartou. 9600pro mala ekvivalent v fx5700 a bola o nieco vykonnejsia(9600pro).
napriklad
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja mam proste radsej nvidiu a o tom to je. Sympatia. U mna urcite bo grafiku od ati alebo nvidie nikdy nevyuzijem tak aby som rozhodol ktora je lepsia. Grafika od ati alebo nvidie nad 10000 je dost dobra. Ja v tom rozdiel nevidim. :wink:
Napísať odpoveď