F1 2009
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
k lewisovi. je to velka huba. hovori o niecom, coho nie je schopny. tri krat po sebe ho alonso porazil a to dost jednoznacne. v spa bol hami tri krat mimo trate. z toho v dvoch pripadoch tam alonso ani byt nemusel, dokonca ani ziadny iny jazdec. hami zbada po svojom boku alonsa a uz ma v mundure "riedke".
pred par dnami nam tu tomasito predostrel jeho pohlad na to, kto je pod vacsim tlakom. po spa je zjavne, ze jazdci ferrari to nie su, zatial. nikdy nie je ten pod vacsim tlakom, kto nema co stratit!
tomasito, s tym maxom to bol dobry pokus. ale co tak si najst vyjadrenie napr. takeho gerharda bergera. s jeho nazorom sa stotoznujem. zeby sa tomasito pokusal obhajit neobhajitelne?
ale s5 k hamimu. ak sa potvrdia slova Heinza Prullera, a alonso uz nedostane moznost testovat monopost mcl, a tym padom ho odsunu na vedlajsiu kolaj, tak v mcl spravili podobnu chybu, ako vy tu. stavili ste na nespravneho kona.
a prosim vas, len sem nepiste, ze ak to nebude lewis, tak nech to je radsej kimi. lebo v takom pripade tu zacina mat riadne trhliny vase farebne vierovyznanie.
pred par dnami nam tu tomasito predostrel jeho pohlad na to, kto je pod vacsim tlakom. po spa je zjavne, ze jazdci ferrari to nie su, zatial. nikdy nie je ten pod vacsim tlakom, kto nema co stratit!
tomasito, s tym maxom to bol dobry pokus. ale co tak si najst vyjadrenie napr. takeho gerharda bergera. s jeho nazorom sa stotoznujem. zeby sa tomasito pokusal obhajit neobhajitelne?
ale s5 k hamimu. ak sa potvrdia slova Heinza Prullera, a alonso uz nedostane moznost testovat monopost mcl, a tym padom ho odsunu na vedlajsiu kolaj, tak v mcl spravili podobnu chybu, ako vy tu. stavili ste na nespravneho kona.
a prosim vas, len sem nepiste, ze ak to nebude lewis, tak nech to je radsej kimi. lebo v takom pripade tu zacina mat riadne trhliny vase farebne vierovyznanie.
A co takto? Zeby sa krija, rovnako ako Mosley, vo veci McL este stale nedokazal zmierit s podobou konecneho verdiktu FIA? ; )
// Pokial ide o dvojicu Lewis, Alonso, osobne mam v tejto otazke jasno- zisk toho, co sa v F1 ceni najviac- zisk titulu MS v pohari jednotlivcov. Ako dlhorocny fan striebornych sipov som zvyknuty, ze McL mava angazovanu dvojicu bojovnikov, ktory mavaju do matematickej moznosti zisku titulu rovnaku podporu teamu- nie ako isty cerveny team z Maranella pocas posobenia statisticky, no najma politicky najuspesnejsieho jazdca v historii F1 : ) Preto nech obaja bojuju, no v ziadnom pripade z tohto boja nesmie vytazit ktokolvek, kto nam dycha na chrbat. Ak si teda vybojuje titul Alonso, budem rad, pretoze ho ziskal vo farbach McL, avsak ak by som si mal vybrat, viac by som ho prial Lewisovi- ziskal by titul vo svojej debutovej sezone F1 a stal by sa najmladsim MS v historii F1. Pritom nikto by nikdy nemohol spochybnit, ze sa svoje vykony na trati by si ho nezasluzil (malokto od neho pred sezonou ocakaval to, co nam ponukol). Naviac, z angazovania Alonsa som nebol prilis nadseny, pretoze mi nesedi ani ako pilot, ani ako osobnost. Preto by som nenamietal, keby sa po sezone z McL porucal (tiez mi pripomina isteho pilota, pochadzajuceho z nemeckej dedinky Hurth). Palce teda drzim Lewisovi, ale prvorade pre mna je, aby titul MS v pohari jednotlivcov skoncil v McL.
// Pokial ide o dvojicu Lewis, Alonso, osobne mam v tejto otazke jasno- zisk toho, co sa v F1 ceni najviac- zisk titulu MS v pohari jednotlivcov. Ako dlhorocny fan striebornych sipov som zvyknuty, ze McL mava angazovanu dvojicu bojovnikov, ktory mavaju do matematickej moznosti zisku titulu rovnaku podporu teamu- nie ako isty cerveny team z Maranella pocas posobenia statisticky, no najma politicky najuspesnejsieho jazdca v historii F1 : ) Preto nech obaja bojuju, no v ziadnom pripade z tohto boja nesmie vytazit ktokolvek, kto nam dycha na chrbat. Ak si teda vybojuje titul Alonso, budem rad, pretoze ho ziskal vo farbach McL, avsak ak by som si mal vybrat, viac by som ho prial Lewisovi- ziskal by titul vo svojej debutovej sezone F1 a stal by sa najmladsim MS v historii F1. Pritom nikto by nikdy nemohol spochybnit, ze sa svoje vykony na trati by si ho nezasluzil (malokto od neho pred sezonou ocakaval to, co nam ponukol). Naviac, z angazovania Alonsa som nebol prilis nadseny, pretoze mi nesedi ani ako pilot, ani ako osobnost. Preto by som nenamietal, keby sa po sezone z McL porucal (tiez mi pripomina isteho pilota, pochadzajuceho z nemeckej dedinky Hurth). Palce teda drzim Lewisovi, ale prvorade pre mna je, aby titul MS v pohari jednotlivcov skoncil v McL.
-
hojko
Site Admin
krija: Hamilton je novacik, to co dokazal je obdivuhodne, pozri sa ako si stoji v sezone a potom nieco hovor. Ze mu nevysiel pretek, dva ci tri este nic neznamena, aj tak si myslim, ze jeho cas pride az o par sezon ako sa uplne vzije do F1 a potom by to mohol natierat vsetkym. Ak Alonso nedostane testovat monopost, tak sa tomu ani nedivim a nebude mi to vadit. Fandim McLarenu uz nejake desatrocie, proste od cias subojov Schumacher a Hakkinena. Za tychto desat rokov je Alonso pre mna najnesympatickejsim jazdcom, ktory jazdil za tuto stajnu. Ked ziskal Alonso prvy titul, bol som rad, ze to nebol Schumacher. Ked sa rysovalo na druhy titul, tak som pevne duval, ze by to mohol vyhrat aj Schumacher, pretoze to co predvadzal Alonso sa mi zdalo uplne divne, jeho styl jazdy, radovacky s Briattorem v boxoch a podobne. Ked siel do McLarenu a Kimi do Ferrari, tak bola polemika komu fandit, pretoze Kimi sa mi pozdaval, Alonso nie. Nastastie prisiel Hamilton a tak som opat nasiel oblubeneho jazdca v McLarene. Nech sezona dopadne ako dopadne, dufam, ze titul neziska Alonso a ze z timu po sezone odide.
ja som bol a aj som fanusikom Ferrari ale poslednou dobou sa mi f1 prestava pacit...a asi naviac tomu pomohla prave tato afera...v prvom rade by som upozornil na fakt ze minulu sezonu bol McL o 0.5 sek pomalsi (nevyhrali ani jeden pretek a v pohari konstrukterov mali skoro len polovicu bodov oproti ferrari) a v tejto sezone by som povedal ze v urcitych fazach/pretekoch su o 0.5sek rychlejsi... verim tomu ze ferrari vyvoj urcite nezaspalo a som presvedceni ze Mcl by taky velky progres same od seba neurobilo...a co by dokazali jazdci bez poriadneho auta...asi tazko by bojovali o titul...vziat im body? to asi tazko...a verim ze Hamilton by si titul tento rok zasluzil...Alonso kapitola sama o sebe bleeeh...a osobne aj ked som fanusik ferrari tak myslim ze Kimi si ten titul tento rok nezasluzi...nepamatam ze by niekoho poriadne predbehol alebo odolal tomu aby sa sa nechal predbehnut McLarenom.
-
krija
VIP
tomasito mylis sa
. najprv k tomu mosleymu. ja to beriem tak, ako gerhard berger, co som tu uz raz spominal.
mclaren: mam iny pohlad na tuto stajnu, a hlavne na tych tvojich bojovnikov. tento rok uz nemaju sancu ziskat pohar konstrukterov, preto je priorita ms jednotlivcov. ale pozri sa na to z pohladu historie.
80. roky: lauda, prost
prelom 80. a 90. rokov: prost, senna
90. roky: coulthard, hakkinen-tu bol spociatku statisticky uspesnejsi david.
2000 up: montoya, raikkonen a teraz alonso, hamilton. teraz sa pozri na tie mena, a napis co vidis. nie su to vyslovene bojovnici. bojovnici neplacu. (hakkinen). mal by si si uvedomit, kto je mclaren. je to stajna jedneho muza. muza, ktoreho za normalnych okolnosti nezaujima titul v jednotlivcoch. vzdy mu ide iba o to, ze dvaja vyborny a vyrovnany jazdci dokazu ziskat viac bodov do klasifikacie pohara konstrukterov. a za takychto dvoch pilotov je ochotny aj zaplatit!
tento moj nazor podrhuje aj fakt, ze trofeje, ktore jazdci ziskaju idu na HQ do wokingu. jazdec dostane iba kopiu. ron dennis je jednym slovom sebec.
este stale nestaci?Q: Pre tento šport to určite nie je dobré, nie?
GB: Myslím, že pre šport je najpodstatnejšie pokračovanie jazdeckých majstrovstiev. Či je to dobré alebo nie, podľa mňa to takto dopadlo preto, lebo fakty, ktoré boli na stole dokázali, že sa niečo nerobilo správne. A potom sa nemohol prijať nízky trest. Musíme si najprv počkať na to, aké dôvody boli za vynesením takéhoto rozsudku. Podľa mňa je dôležité vedieť, že v tomto športe sa udeľujú tvrdé tresty - ak niekto niečo neurobí správne. Pre fanúšikov je dôležité, že v závere sezóny proti sebe budú môcť bojovať piloti McLarenu i Ferrari. Je dôležité, aby to pokračovalo. Táto téma je teraz zo stola a môžeme sa koncentrovať na šport.
mclaren: mam iny pohlad na tuto stajnu, a hlavne na tych tvojich bojovnikov. tento rok uz nemaju sancu ziskat pohar konstrukterov, preto je priorita ms jednotlivcov. ale pozri sa na to z pohladu historie.
80. roky: lauda, prost
prelom 80. a 90. rokov: prost, senna
90. roky: coulthard, hakkinen-tu bol spociatku statisticky uspesnejsi david.
2000 up: montoya, raikkonen a teraz alonso, hamilton. teraz sa pozri na tie mena, a napis co vidis. nie su to vyslovene bojovnici. bojovnici neplacu. (hakkinen). mal by si si uvedomit, kto je mclaren. je to stajna jedneho muza. muza, ktoreho za normalnych okolnosti nezaujima titul v jednotlivcoch. vzdy mu ide iba o to, ze dvaja vyborny a vyrovnany jazdci dokazu ziskat viac bodov do klasifikacie pohara konstrukterov. a za takychto dvoch pilotov je ochotny aj zaplatit!
tento moj nazor podrhuje aj fakt, ze trofeje, ktore jazdci ziskaju idu na HQ do wokingu. jazdec dostane iba kopiu. ron dennis je jednym slovom sebec.
-
t0m4s3
Admin
Esteze tvoj pohlad znamena velke prd, rovnako ako pohlad kohokolvek ineho
Moze byt podla teba sebec, dolezite je, ze riadi v F1 jeden z najuspesnejsich timov a aj jemu mozu byt ludia vdacni, ze sa je v F1 na co vobec pozerat za poslednych 10rokov. Sezony kde pretekali ostatni bez Ferrari som hravo odignoroval. Takze suma sumarum, krija prestan "nas McLarenakov" presviedcat, ze fandime zlemu timu 
krija, darmo budes odputavat pozornost na Bergera- kto si porovna tvoje doterajsie vyjadrenia s Mosleyho, ideovo su ako cez kopirak, pritom to co od hlasovania rady predvadza Mosley je uz smiesne. Tak ako ty, ani on sa zjavne este stale nevie zmierit s konecnym verdiktom organizacie, ktorej sam prezidentuje- ze pri hlasovani o McL s talianskym porotcom ostali v drvivej mensine proti ostatnym clenom rady. Tak ako ty, aj on chce vidiet McL na kolenach, vratane pilotov. Potom, co za posledne viac nez desatrocie vo funkcii prezidenta FIA predviedol, potom, s akymi pochybnostami k FIA vzhliada stale viac ludi, vratane najvysssich predstavitelov F1 a popri tom, ako velmi sa neznesie s Dennisom sa musi citit naozaj blbo, mozno horsie ako ty ; ))
BTW. ked uz sa zrazu schovavas za Bergera: "Je to veľmi výrazný trest, o tom niet pochýb. Ale je správne, že niekto, kto sa nechová podľa pravidiel, je potrestaný. Viac k tomu nechcem povedať, pretože zatiaľ poznám len výsledok, ale fakty veľmi nie. Sme radi, že McLaren naďalej ostal v majstrovstvách jednotlivcov, fanúšikom to garantuje napínavý záver sezóny.". A teraz si vyber : ) Ako sa moze Gerhard tesit z to, ze McL nadalej ostal v majstrovstvach jednotlivcov? Ved to je v prikrom rozpore s tym o com si tu doteraz pisal. Podla tvojej logiky bude Gerhard urcite "hamizny" : ))) Vo svetle tychto skutocnosti potom vyznieva paradoxne, ked sa zrazu schovavas prave za jeho vyroky. Ja vsak v kontexte s tym, o com som tu doteraz pisal v jeho slovach problem nevidim. V posledne cit. slovach sa pritom s Bergerom nemam najmensi problem stotoznit, kedze v obdobnom duchu som sa tu k tejto kauze uz 2x vyjadril aj ja. Trest McL som akceptoval, i ked ho povazujem za prisny. Ako vsak Berger hovori, podstatne je, ze McLaren nadalej ostal v majstrovstvach jednotlivcov. Zial, Mosley a ty si myslite nieco ine, avsak nad tym, co od vyhlasenia verdiktu predvadza Mosley a v rovnakom duchu aj ty, sa uz len z chuti pousmievam... ; )
BTW. ked uz sa zrazu schovavas za Bergera: "Je to veľmi výrazný trest, o tom niet pochýb. Ale je správne, že niekto, kto sa nechová podľa pravidiel, je potrestaný. Viac k tomu nechcem povedať, pretože zatiaľ poznám len výsledok, ale fakty veľmi nie. Sme radi, že McLaren naďalej ostal v majstrovstvách jednotlivcov, fanúšikom to garantuje napínavý záver sezóny.". A teraz si vyber : ) Ako sa moze Gerhard tesit z to, ze McL nadalej ostal v majstrovstvach jednotlivcov? Ved to je v prikrom rozpore s tym o com si tu doteraz pisal. Podla tvojej logiky bude Gerhard urcite "hamizny" : ))) Vo svetle tychto skutocnosti potom vyznieva paradoxne, ked sa zrazu schovavas prave za jeho vyroky. Ja vsak v kontexte s tym, o com som tu doteraz pisal v jeho slovach problem nevidim. V posledne cit. slovach sa pritom s Bergerom nemam najmensi problem stotoznit, kedze v obdobnom duchu som sa tu k tejto kauze uz 2x vyjadril aj ja. Trest McL som akceptoval, i ked ho povazujem za prisny. Ako vsak Berger hovori, podstatne je, ze McLaren nadalej ostal v majstrovstvach jednotlivcov. Zial, Mosley a ty si myslite nieco ine, avsak nad tym, co od vyhlasenia verdiktu predvadza Mosley a v rovnakom duchu aj ty, sa uz len z chuti pousmievam... ; )
-
t0m4s3
Admin
Kalendář Formule 1 2008
Vysvětlivky: * - provizorní, ** - podmíněno schválením okruhu, *** - Velká cena Evropy 2008 se uskuteční ve Valencii
Kód: Vybrať všetko
Grand Prix Datum
Austrálie 16. března
Malajsie 23. března
Bahrajn 6. dubna
Španělsko 27. dubna
Turecko 11. května
Monako 25. května
Kanada * 8. června
Francie 22. června
Velká Británie 6. července
Německo 20. čevence
Maďarsko 3. srpna
Evropa *** 24. srpna **
Belgie 7. září
Itálie 14. září
Singapur 28. září **
Japonsko 12. října
Čína 19. října
Brazílie 2. listopaduTakze do Bergera sme napokon presli k pomerom hlasovania?
Prezident FIA hlasoval spolu s talianskym zástupcom v rade Svetového motoristického športu za najtvrdší možný trest, ktorý by znamenal aj vylúčenie oboch jazdcov Alonsa i Hamiltona z tohtoročného šampionátu. Kvôli stretu záujmov ešte nemohol hlasovať šéf tímu Ferrari Jean Todt. Našťastie ostávajúci členovia rady zabránili svojimi hlasmi k tomuto zbytočne krutému trestu.
http://sport.aktuality.sk/motosport/f1/ ... atie-bodov
V prípade spolupráce pilotov však FIA sľúbila, že nebudú potrestaní. "Lenže Mosley je proti McLarenu a neznáša sa s Ronom Dennisom. Preto chcel, aby Hamilton s Alonsom prišli o body a podporil ho taktiež taliansky zástupca. A Talian, to je Ferrari. My ostatní sme hovorili, že by to bolo nespravodlivé," odhaľuje zaujímavosti Novák.
http://www.f1.sk/spravy/?clanok=23391
Zaujimave, pretoze v tomto duchu si sa teraz vyjadril prvy krat.krija napísal:a som za potrest.jazdcov,alonsa isto,ale financne,nie bodovo!