Ty čo chceš šúchať polystyrénom na stierke? Tuším sa ti to pletie s nanášaním vápnovej omietky, tá sa necháva zavädnúť (ako ty píšeš) a potom sa hladí polystyrénovym alebo plastovym hladitkom. Stierka sa nanáša najčastejšie gumovou stierkou o hrúbke cca dvoch milimetrov a zahrovnáva/hladí sa hneď pri nanášaní.pato83 napísal:Presne, ale max 1cm je omietka, staci oskrabat farbu a potom sa moze natiahnut stierka, nechat vyschnut trocha a kyblik s vodou, 15 az 20 cm stvorec polyesterenu a ide sa suchatOsobne, tych 11000 by som nikdy za to nedal a tych 55m2 nie je vobec vela. Ale budis, no usetrit by si mal aj na malovaní, kupis valec za 200sk plus drevenu nasadku na strop, dva razy premalujes, zalezi ako chyti a usetris dalsie tisice. Kazdy minimalne zdatny chlap v rodine to musi zvladnut
Ale neber to osobne samozrejme, to stierkovanie spravi lepsie majster aj rychlejsie, ale da sa to v pohode aj sam, pripadne zavolaj kamarata, lebo vo dvojke sa lepsie robi.
=Aby som nebol OT, tak ja by som ti poradil jedno - vyser sa na to a daj si to spraviť majstrovy. 11 tisíc je dosť, skús sa poobzerať po lacnejšom, no 55m2 by som sam nelupal. Z toho sa zblázniš, navyše ťa môže hocičo nemylo prekvapiť.
-Ja keď som šiel maľovať a stierkovať chodbu, tak som si tiež myslel, že iba osekam kabrince (take gyčove komunisticke obklady) a ako som sekol, tak mi padla 5cm hruba omietka až po tehlu dolu.
-Nakoniec z bleskovej maľovky bola zákopová omietačka, pretože ta omietka mala svoje roky a muselo to ísť dole.
-Len aby ťa potom volačo neprekvapilo