oskrabanie omietky zo stien

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Omietka môže byť aj 5cm, ale aj 1-2mm, pokiaľ ide o mozaikovú, či ryhovanú vonkajšiu omietku.
pato83 napísal:Presne, ale max 1cm je omietka, staci oskrabat farbu a potom sa moze natiahnut stierka, nechat vyschnut trocha a kyblik s vodou, 15 az 20 cm stvorec polyesterenu a ide sa suchat :) Osobne, tych 11000 by som nikdy za to nedal a tych 55m2 nie je vobec vela. Ale budis, no usetrit by si mal aj na malovaní, kupis valec za 200sk plus drevenu nasadku na strop, dva razy premalujes, zalezi ako chyti a usetris dalsie tisice. Kazdy minimalne zdatny chlap v rodine to musi zvladnut :) Ale neber to osobne samozrejme, to stierkovanie spravi lepsie majster aj rychlejsie, ale da sa to v pohode aj sam, pripadne zavolaj kamarata, lebo vo dvojke sa lepsie robi.
Ty čo chceš šúchať polystyrénom na stierke? Tuším sa ti to pletie s nanášaním vápnovej omietky, tá sa necháva zavädnúť (ako ty píšeš) a potom sa hladí polystyrénovym alebo plastovym hladitkom. Stierka sa nanáša najčastejšie gumovou stierkou o hrúbke cca dvoch milimetrov a zahrovnáva/hladí sa hneď pri nanášaní.

=Aby som nebol OT, tak ja by som ti poradil jedno - vyser sa na to a daj si to spraviť majstrovy. 11 tisíc je dosť, skús sa poobzerať po lacnejšom, no 55m2 by som sam nelupal. Z toho sa zblázniš, navyše ťa môže hocičo nemylo prekvapiť.
-Ja keď som šiel maľovať a stierkovať chodbu, tak som si tiež myslel, že iba osekam kabrince (take gyčove komunisticke obklady) a ako som sekol, tak mi padla 5cm hruba omietka až po tehlu dolu.
-Nakoniec z bleskovej maľovky bola zákopová omietačka, pretože ta omietka mala svoje roky a muselo to ísť dole.
-Len aby ťa potom volačo neprekvapilo :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

11000 sk,hmmm...To radsej nechaj stenu tak ako je a daj si za tie prachy spravit sadrokarton.A mas stenu ako z rozpravky.Mozes si dat potom napr. bodovky do stropu...Dobre tepelnoizolacne vlastnosti.A ak sa stane nehoda-troska sadry a farby-no problem.Sadrokarton-super vec :)
Nic v zlom,ale vy co tu pisete ake je jednoduche omietnut stenu-pozrel by som si vysledok vasej prace :twisted: .Nejaky ten piatok sa pohybujem v stavebnictve,ale viem,ze by som to osobne nedokazal spravit tak,aby som bol s tym spokojny :roll:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Frikso napísal:Ty čo chceš šúchať polystyrénom na stierke? Tuším sa ti to pletie s nanášaním vápnovej omietky, tá sa necháva zavädnúť (ako ty píšeš) a potom sa hladí polystyrénovym alebo plastovym hladitkom. Stierka sa nanáša najčastejšie gumovou stierkou o hrúbke cca dvoch milimetrov a zahrovnáva/hladí sa hneď pri nanášaní.
Ospravedlnujem sa Frikso, mas pravdu, to co som cely minuly tyzden robil, teda skor s cim, bola vapenata omietka. Pardon :) Ale ak je to panelak, tak vnutri mat omietku 5cm by bol riadny "komfort".
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

pato83 napísal:Ospravedlnujem sa Frikso, mas pravdu, to co som cely minuly tyzden robil, teda skor s cim, bola vapenata omietka. Pardon :) Ale ak je to panelak, tak vnutri mat omietku 5cm by bol riadny "komfort".
Pohoda, nic sa nedeje :) aj majster tesar sa ...
- lol to by som chcel vidieť panelák a omietku, na to ešte 5 cm :D Keď som ja býval v paneláku, tak tam sme mali imitáciu omietky akurát okolo riadiatorov, inak všetko holý panel s tapetou.
-Za to na tehle tu omietku máš hrubú, hlavne na tých starších domoch :)
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

11000? ti to ja spravim za polovicu :lol:
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

oukej zajtra idem na to...
napisem ako to slo... :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Nezabudni na par piv v chladnicke ako doping :D bo to skrabanie zvykne mat neblahe nasledky na celkovy stav netrenovaneho tela :D
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

pato83 napísal:Nezabudni na par piv v chladnicke ako doping :D bo to skrabanie zvykne mat neblahe nasledky na celkovy stav netrenovaneho tela :D
jj to samozrejme berem na vedomie a pred pracou zbehnem do obchodu :D
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

raplik napísal:ak je to vodovzdorna farba skus pouzit mazlave mydlo...surovo tu na tu stenu nadrbkas a hotovo potom to das pekne dole...a to stierkovanie tiez nieje nic tazke zarobis stierku natres jemnucku vrstvu na stenu a sfilcujes.... nic zlozite a mas to za 2-3tisic aj namalovane :wink:
no to je lahke pvoedat ze narobis stierku a sfilcujes......len taky co s tmy nerobi to sfilcuje tak ze na stene zostanu mapu a moze zas skrabat/brusit.....ja som to robil tak ze som navlhcil stenu a vypsachtloval.......a stierkovat murarovi.neviete kolko by si tak mohol pytat zea jednu izbu? taka priemerna izba v byte
Napísať odpoveď