Bublex napísal:ano na tej 8800GTX je klasicky referencny aktivny chladic... a nie nepomilil som si senzor na grafickej mam v klude asi 55-60 a v plnej zatazi asi 80stupnov to vzhladom na danu kartu je v norme...
chladenie je orientovane smerom nadol, nasavanie vzduchu z bednicky a vyfuk von, skus len tak z haluze chytit graficku kartu z opacnej strany ako je chladenie, myslim ze velmi blizko je aj pasivne chladenie chipsetu. Len pre priklad, mam dosku v ktorej ked mam X2400vku s pasivnym chladenim, tak mam na chipsete 30-35 stupnov [aktivne chladenom], ked tam hodim brachovu X1900XTX, tak sa zvysi teplota na 39-45 [idle]. Ta X1900XTX ma tiez stockove chladenie, tiez je MSi, ale proste hreje ako teleso a s tym nic nenarobim. Airflow mam v bednicke tiez na celkom na urovni [Enermax Chakra, Front 12cm noctua, Back 12cm noctua, CPU 2x 8cm noctua, chipset 1x 4ci 3cm coolermaster [huci jak tur

], zdroj ma v sebe tiez 12cm noctuu [ SilverStone 500W strider].
Ale mohol by sa vyjadrit skor jjj, alebo t0m4s3 toto je ich partia : ) ja som len lamka...a vcera ma este aj t0m4s3 zvozil ze dat si dva fany na AC64 Freezer je demencia ci co : )...takze na real solution by som pockal na nich, ja len skusam z vlastnych skusenosti ; ). No ale dal som dole 3 stupne z X2 6000+, mne to za to stoji