Vysoka teplota na doske

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bublex
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Vysoka teplota na doske

Príspevok od používateľa Bublex »

Vcera som kupil novu graficku (MSI GeForce NX8800GTX T2D768E OC) a po niekolkych testou som spustil everest a zistil som ze mam obrovsku teplotu vypisanu zo senzoru z dosky max az 60stupnov :shock: predtym som mal v pc GeForce 7600GT a teplota bola "len" max 50stupnov ani to sa mi nezdalo uz ale teraz uz to je asi extrem :?

cela zostava:
CPU: INTEL Core 2 Duo E6850 - 3,00GHz
MB : Gigabyte GA-P35-DS4
RAM: Geil 2x1Gb kit DDR2 800Mhz Ultra 4-4-4-12
VGA: MSI GeForce NX8800GTX T2D768E OC
HDD1: WD 200GB SATA
HDD2: Maxtor 120GB SATA
Zdroj: Enermax Noisetaker II 485W
+ 2 vetraky jeden 120mm(vpredu) a jeden 92mm(vzadu) a zdroj ma ties 2 vetraky a v bedni mam aj docela poriadok s kablamy aby bol dobry tok vzduchu... neviete cim to moze byt ? :cry:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

si si isty ze ten senzor patri doske a nepatri GPU? Ak ma VGAcka na jadre 60 stupnov, tak na to overclocknute monstrum je to uplne pohodova teplota.

Ak vsak nie, tak ako tak pozeram doska ma pasivne chladenie na chipsete, takze to nie je moc velka vyhra. Nezabudaj ze VGAcka nech je akokolvek dobre chladena, stale rozsiruje teplo po celej bednicke a nech ju mas akokolvek dobre "odizolovanu" [odhadujem od toho ze mas dobre kontrolovany flow], tak cokolvek co hreje vo vnutri sa odzrkadli aj na celej zostave. To stockove chladenie na tej 8800vke tiez nie je nic moc. Keby si mal aspon tu verziu s vodnikom, ale asi nemas [zda sa mi to, alebo ma priponu NVi?].
Bublex
Medium Expert
Medium Expert

ano na tej 8800GTX je klasicky referencny aktivny chladic... a nie nepomilil som si senzor na grafickej mam v klude asi 55-60 a v plnej zatazi asi 80stupnov to vzhladom na danu kartu je v norme...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bublex napísal:ano na tej 8800GTX je klasicky referencny aktivny chladic... a nie nepomilil som si senzor na grafickej mam v klude asi 55-60 a v plnej zatazi asi 80stupnov to vzhladom na danu kartu je v norme...
chladenie je orientovane smerom nadol, nasavanie vzduchu z bednicky a vyfuk von, skus len tak z haluze chytit graficku kartu z opacnej strany ako je chladenie, myslim ze velmi blizko je aj pasivne chladenie chipsetu. Len pre priklad, mam dosku v ktorej ked mam X2400vku s pasivnym chladenim, tak mam na chipsete 30-35 stupnov [aktivne chladenom], ked tam hodim brachovu X1900XTX, tak sa zvysi teplota na 39-45 [idle]. Ta X1900XTX ma tiez stockove chladenie, tiez je MSi, ale proste hreje ako teleso a s tym nic nenarobim. Airflow mam v bednicke tiez na celkom na urovni [Enermax Chakra, Front 12cm noctua, Back 12cm noctua, CPU 2x 8cm noctua, chipset 1x 4ci 3cm coolermaster [huci jak tur :)], zdroj ma v sebe tiez 12cm noctuu [ SilverStone 500W strider].

Ale mohol by sa vyjadrit skor jjj, alebo t0m4s3 toto je ich partia : ) ja som len lamka...a vcera ma este aj t0m4s3 zvozil ze dat si dva fany na AC64 Freezer je demencia ci co : )...takze na real solution by som pockal na nich, ja len skusam z vlastnych skusenosti ; ). No ale dal som dole 3 stupne z X2 6000+, mne to za to stoji :D
Bublex
Medium Expert
Medium Expert

tu 12cm noctunu mam aj ja... ten chipset je hned pri tej grafickej to je pravda a je teda dost mozne ze to bude tym zorievanim z grafickej :(
a nemas nejaku radu co by som mohol spravit aby to tak prehnane nehrialo?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

toto robi na kazdej doske ak menis grafiku za podstatne silnejsiu, teplejsiu a vacsiu. vyriesis to jedine ofukovanim alebo vymenou pasivou aj ked na DS4 je tej medi dost tak potom by mal stacit nejaky poriadny prievan cez rebra.
ja som prichytil 12cm vetrak na bok skrine a fukal rovno na chipset. teploty nesli cez 35.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bublex napísal:tu 12cm noctunu mam aj ja... ten chipset je hned pri tej grafickej to je pravda a je teda dost mozne ze to bude tym zorievanim z grafickej :(
a nemas nejaku radu co by som mohol spravit aby to tak prehnane nehrialo?
ja som to vyriesil takto. Sice hlucny, ale ucinny coolermaster :) ["pripevnil" som ho tam sekundovym lepidlom ^_^]
Prílohy
chipset_cooling.jpg
Bublex
Medium Expert
Medium Expert

zaujimavy napad :lol: mna zas napadlo ze by som tam dal toto:
http://www.alza.sk/chladic-scythe-kama- ... d63647.htm

ale ciernej farby to uz dlhsie nikde nepredavaju :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bublex napísal:zaujimavy napad :lol: mna zas napadlo ze by som tam dal toto:
http://www.alza.sk/chladic-scythe-kama- ... d63647.htm

ale ciernej farby to uz dlhsie nikde nepredavaju :(
hmm no sice to zlepsi airflow v bednicke, ale ci to pomoze chipsetu, to Ti nepoviem. Co mas vlastne za skrinku?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

mam podobny problem s GIGABYTE M56S-S3 Gb LAN NF560 a grafikov 8800GTS - na doske pri zatazi na chipsete mam cez 55 stupnov (5000+ X2 EE) a cpu tiez tak !!! Bedna je velka chieftek, a dobre vetrana ale tieto teploty ma znervoznuju, nejake rady - do 1000 SK ???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

CPU - normalna teplota, Chipset - zial vybral si si nForce tak si to teraz vyzer ;-)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mam taky dojem, ze prave pri tejto doske boli opisovane problemy s chladením cipsetu, ktoré isli az na 60stupnov. Az reviziou 2.0 sa odstranili problemy s chladenim cipsetu. Nemam uz odkaz na tu recenziu zial. Riesit by sa to dalo aj tymto: http://www.alza.sk/pasivni-chladic-ther ... d67893.htm , to by bolo vhodne riesenie aj vzhladom na tvoju grafiku, lebo ten chladic sa da natocit ako potrebujes. A nacapit na to daky tichy kvalitny chladic a mas to do tisicky mozno este 100 navrch ale uz by si mal myslim idealne teploty.
Napísať odpoveď