Wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
medo8
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wifi

Príspevok od používateľa medo8 »

Cawte spravil som si wifi siet a chcem vediet ci mi poskytovatel to nezisti mam mikrovlnku.dakujem
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Tvojmu ISP je uplnejedno, ci mas mikrovlnku. V reali ani nema prav Ti predpisovat, ako vyuzivas volne pasmo, pokial nerusis jeho zariadenia. Otazka skor stoji tak, ci Tvoj ISP povoluje zdielanie pripojenia medzi viac PC a ci tu mikrovlnku nepouzivas na tento ucel, alebo dokonca pripojenie Tvojich susedov. V takom pripade by si mohol mat problem, ak Ta cez tu mikrovlnku nejakym sposobom usvedci. Napr. ju nebudes mat dobre zabezpecenu a niekto sa tam dostane a tak zisti, na aky konekt je pripojena.
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Robert napísal:Tvojmu ISP je uplnejedno, ci mas mikrovlnku, pokial ho nou nerusis. Otazka skor stoji tak, ci Tvoj ISP povoluje zdielanie pripojenia medzi viac PC a ci tu mikrovlnku nepouzivas na tento ucel, alebo dokonca pripojenie Tvojich susedov. V takom pripade by si mohol mat problem, ak Ta cez tu mikrovlnku nejakym sposobom usvedci. Napr. ju nebudes mat dobre zabezpecenu a niekto sa tam dostane a tak zisti, na aky konekt je pripojena.
no moj poskytovatel neumoznuje zdielanie internetu a ja som si tu siet spravil preto aby som sa mohol pripajat na net aj s notebookom
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

medo8 napísal:no moj poskytovatel neumoznuje zdielanie internetu a ja som si tu siet spravil preto aby som sa mohol pripajat na net aj s notebookom
routujes? ma notebook ine rozhranie? alebo ma rovnake rozhranie ako tvoj PC ? aku si mu dal iP? ha...ukradol si niekomu IP lebo ak ma ISP blokovane IP tak by ti to inac neslo....cize za to mozes byt odpojeny + vysoka pokuta....a jasne ze to moze zisti..a este k tomu ak si niekomu smajzol IPcku

::: popis nam ako mas robenu wifi siet ;) najlepsie by bolo keby si si schoval oba PC za router...kedze mas iba jednu IP a v tomto pripade potrebujes 2 a tu druhu teoreticky kradnes
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

midnight_man napísal:routujes? ma notebook ine rozhranie? alebo ma rovnake rozhranie ako tvoj PC ? aku si mu dal iP? ha...ukradol si niekomu IP lebo ak ma ISP blokovane IP tak by ti to inac neslo....cize za to mozes byt odpojeny + vysoka pokuta....a jasne ze to moze zisti..a este k tomu ak si niekomu smajzol IPcku

::: popis nam ako mas robenu wifi siet ;) najlepsie by bolo keby si si schoval oba PC za router...kedze mas iba jednu IP a v tomto pripade potrebujes 2 a tu druhu teoreticky kradnes
ja som to robil tak ze tu moju IP adresu som nastavil do routera a do svojho pc som dal IP adresu inu co mi pisalo v manuale...IP adresu som neukradol lebo moj provider nepusta IP adresy do predu...rozhranie ma ine na pc som dal koncovku 123 a na notebook 4,lebo v nastaveniach routera som nasiel ze moj pc musi mat koncovku od 100 po 200
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

medo8 napísal:ja som to robil tak ze tu moju IP adresu som nastavil do routera a do svojho pc som dal IP adresu inu co mi pisalo v manuale...IP adresu som neukradol lebo moj provider nepusta IP adresy do predu...rozhranie ma ine na pc som dal koncovku 123 a na notebook 4,lebo v nastaveniach routera som nasiel ze moj pc musi mat koncovku od 100 po 200
ano spravne ale rozhranie nieje koncovka rozhranie je
napr tvoj ISP pouziva:
192.168.0.1 ip routra bude sice 192.168.0.100
ale za routrom bude rozhranie 192.168.1.100 cize tieto 2 siete budu "oddelene" ak ma chapes
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FoXo »

Tak ako napisal midnight_man a hlavne sa modli aby ti ten router nefooloval :) Uz aj s tym som sa stretol. U nas bezne pouivaju useri router i ked maju moznost nahlasenia dalsej IP a potom to riesit cez switch co ich vinde ovela lacnejsie ale treba im necham pocit ze spravili nieco o com nevieme :) A potom ked flooduju a na to prideme tak sa nam boja aj otvorit :P
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

FoXo napísal:Tak ako napisal midnight_man a hlavne sa modli aby ti ten router nefooloval :) Uz aj s tym som sa stretol. U nas bezne pouivaju useri router i ked maju moznost nahlasenia dalsej IP a potom to riesit cez switch co ich vinde ovela lacnejsie ale treba im necham pocit ze spravili nieco o com nevieme :) A potom ked flooduju a na to prideme tak sa nam boja aj otvorit :P
čo znamená floodovať? mám totiž router a sme 4 zapojení takže ma to zaujíma, díky...

pokiaľ viem, tak router s funkciou NAT sa javí ako jedna IP... nechápem ako to dokážete zistiť :oops:
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

supermario napísal:čo znamená floodovať? mám totiž router a sme 4 zapojení takže ma to zaujíma, díky...

pokiaľ viem, tak router s funkciou NAT sa javí ako jedna IP... nechápem ako to dokážete zistiť :oops:
No ano dokaze pokial je dodrbany alebo ma zly frimware. A ako sme na to prisli ? Jednocuho a zaroven zlozito :) Postupne sme odpajali jednotlive segmenty, potom switche a vyradovanim sme sa dostali na panelak, vchod a ked bol uz vchod nebol problem zistit kto to robi kedze odpojenim dotycneho vsetko islo :)
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

dobre ale čo to znamená floodovať? t.j. že z jedného pripojenia "vidno" dve IP?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

najlepsie bude, ak zablokujes pristup na router z WAN rozhrania a takisto zablokujes odpoved na ping....
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

supermario napísal:dobre ale čo to znamená floodovať? t.j. že z jedného pripojenia "vidno" dve IP?
No ze to robi blbossti na sieti napr. vytvara strasne vela spojov s neexistujucimi vecami :) Zahlcuje proste siet, linku :)

Aj cerva, vira ked ma niekto tak flooduje
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

FoXo napísal:No ze to robi blbossti na sieti napr. vytvara strasne vela spojov s neexistujucimi vecami :) Zahlcuje proste siet, linku :)

Aj cerva, vira ked ma niekto tak flooduje
Ď...
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

STomko napísal:najlepsie bude, ak zablokujes pristup na router z WAN rozhrania a takisto zablokujes odpoved na ping....
skusim to spravit ak pridem domov dufam ze to budem vediet :?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

tak to zalezi od routra :)
ja len preto, ze ak niekto zvonku zada tvoju IP, neotvorilo sa mu hned okno na prihlasenie s nazvom: Router ... Web Console... :)
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

taky mam router

Kód: Vybrať všetko

http://online.asbis.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=32709
na moju siet sa nikto iny nenapoji lebo mam slabu antenu na druhom konci bytu uz nemam signal tak by sa nikto nemal napojit iba bud na do mnou alebo dole ale hore jeden uz ma wifi iba ked tak ten dole ale on s tzm nebude vediet robit
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

cawte kamos si kupil router a ma internet dsl na modeme ma koncovku do usb ako sa to da spravit??? dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nijak, potrebuje koncovku pre sietovy kabel, co bude zrejme znamenat zmenu DSL modemu.
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Nijak, potrebuje koncovku pre sietovy kabel, co bude zrejme znamenat zmenu DSL modemu.
a nevies kolko ta koncovka stoji???? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Koncovka stoji asi dve koruny, ale pokial nemas k tomu este aj klieste, kabel a hlavne rozhranie na modeme, tak ti to bude na dve veci.
Napísať odpoveď