Wifi
Wifi
Cawte spravil som si wifi siet a chcem vediet ci mi poskytovatel to nezisti mam mikrovlnku.dakujem
Tvojmu ISP je uplnejedno, ci mas mikrovlnku. V reali ani nema prav Ti predpisovat, ako vyuzivas volne pasmo, pokial nerusis jeho zariadenia. Otazka skor stoji tak, ci Tvoj ISP povoluje zdielanie pripojenia medzi viac PC a ci tu mikrovlnku nepouzivas na tento ucel, alebo dokonca pripojenie Tvojich susedov. V takom pripade by si mohol mat problem, ak Ta cez tu mikrovlnku nejakym sposobom usvedci. Napr. ju nebudes mat dobre zabezpecenu a niekto sa tam dostane a tak zisti, na aky konekt je pripojena.
no moj poskytovatel neumoznuje zdielanie internetu a ja som si tu siet spravil preto aby som sa mohol pripajat na net aj s notebookomRobert napísal:Tvojmu ISP je uplnejedno, ci mas mikrovlnku, pokial ho nou nerusis. Otazka skor stoji tak, ci Tvoj ISP povoluje zdielanie pripojenia medzi viac PC a ci tu mikrovlnku nepouzivas na tento ucel, alebo dokonca pripojenie Tvojich susedov. V takom pripade by si mohol mat problem, ak Ta cez tu mikrovlnku nejakym sposobom usvedci. Napr. ju nebudes mat dobre zabezpecenu a niekto sa tam dostane a tak zisti, na aky konekt je pripojena.
-
midnight_man
Guru
routujes? ma notebook ine rozhranie? alebo ma rovnake rozhranie ako tvoj PC ? aku si mu dal iP? ha...ukradol si niekomu IP lebo ak ma ISP blokovane IP tak by ti to inac neslo....cize za to mozes byt odpojeny + vysoka pokuta....a jasne ze to moze zisti..a este k tomu ak si niekomu smajzol IPckumedo8 napísal:no moj poskytovatel neumoznuje zdielanie internetu a ja som si tu siet spravil preto aby som sa mohol pripajat na net aj s notebookom
::: popis nam ako mas robenu wifi siet
ja som to robil tak ze tu moju IP adresu som nastavil do routera a do svojho pc som dal IP adresu inu co mi pisalo v manuale...IP adresu som neukradol lebo moj provider nepusta IP adresy do predu...rozhranie ma ine na pc som dal koncovku 123 a na notebook 4,lebo v nastaveniach routera som nasiel ze moj pc musi mat koncovku od 100 po 200midnight_man napísal:routujes? ma notebook ine rozhranie? alebo ma rovnake rozhranie ako tvoj PC ? aku si mu dal iP? ha...ukradol si niekomu IP lebo ak ma ISP blokovane IP tak by ti to inac neslo....cize za to mozes byt odpojeny + vysoka pokuta....a jasne ze to moze zisti..a este k tomu ak si niekomu smajzol IPcku
::: popis nam ako mas robenu wifi sietnajlepsie by bolo keby si si schoval oba PC za router...kedze mas iba jednu IP a v tomto pripade potrebujes 2 a tu druhu teoreticky kradnes
-
midnight_man
Guru
ano spravne ale rozhranie nieje koncovka rozhranie jemedo8 napísal:ja som to robil tak ze tu moju IP adresu som nastavil do routera a do svojho pc som dal IP adresu inu co mi pisalo v manuale...IP adresu som neukradol lebo moj provider nepusta IP adresy do predu...rozhranie ma ine na pc som dal koncovku 123 a na notebook 4,lebo v nastaveniach routera som nasiel ze moj pc musi mat koncovku od 100 po 200
napr tvoj ISP pouziva:
192.168.0.1 ip routra bude sice 192.168.0.100
ale za routrom bude rozhranie 192.168.1.100 cize tieto 2 siete budu "oddelene" ak ma chapes
Tak ako napisal midnight_man a hlavne sa modli aby ti ten router nefooloval
Uz aj s tym som sa stretol. U nas bezne pouivaju useri router i ked maju moznost nahlasenia dalsej IP a potom to riesit cez switch co ich vinde ovela lacnejsie ale treba im necham pocit ze spravili nieco o com nevieme
A potom ked flooduju a na to prideme tak sa nam boja aj otvorit 
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
čo znamená floodovať? mám totiž router a sme 4 zapojení takže ma to zaujíma, díky...FoXo napísal:Tak ako napisal midnight_man a hlavne sa modli aby ti ten router nefoolovalUz aj s tym som sa stretol. U nas bezne pouivaju useri router i ked maju moznost nahlasenia dalsej IP a potom to riesit cez switch co ich vinde ovela lacnejsie ale treba im necham pocit ze spravili nieco o com nevieme
A potom ked flooduju a na to prideme tak sa nam boja aj otvorit
pokiaľ viem, tak router s funkciou NAT sa javí ako jedna IP... nechápem ako to dokážete zistiť
No ano dokaze pokial je dodrbany alebo ma zly frimware. A ako sme na to prisli ? Jednocuho a zaroven zlozitosupermario napísal:čo znamená floodovať? mám totiž router a sme 4 zapojení takže ma to zaujíma, díky...
pokiaľ viem, tak router s funkciou NAT sa javí ako jedna IP... nechápem ako to dokážete zistiť
-
supermario
Light Star
-
supermario
Light Star
taky mam router
na moju siet sa nikto iny nenapoji lebo mam slabu antenu na druhom konci bytu uz nemam signal tak by sa nikto nemal napojit iba bud na do mnou alebo dole ale hore jeden uz ma wifi iba ked tak ten dole ale on s tzm nebude vediet robit
Kód: Vybrať všetko
http://online.asbis.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=32709