Problem so zosietovanim pc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem so zosietovanim pc

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Mam desktop a ten mam pripojeny normal cez lan. A mam notebook, ktory ma wifi. Mam router aj s lan aj wifi. Ako mam tieto dva pc zosietovat?
Ked aj nastavim rovnake skupiny tak to nejde. Nevem si rady.
Oba pc maju XP prof SP2
midnight_man
Guru
Guru

Re: Problem so zosietovanim pc

Príspevok od používateľa midnight_man »

zdravotnik napísal:Mam desktop a ten mam pripojeny normal cez lan. A mam notebook, ktory ma wifi. Mam router aj s lan aj wifi. Ako mam tieto dva pc zosietovat?
Ked aj nastavim rovnake skupiny tak to nejde. Nevem si rady.
Oba pc maju XP prof SP2
precitaj si temu "staviame wifi siete" router teda ap musi byt spravne nastavene..musis mat dobre IP atd atd..je tam vela veci..popripade crnkni na ICQ poriesime
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Najpv musis dosiahnut, aby sa oba pocitace "videli". T.j. z jedneho vies opingat druhy. Samozrejme, ping musis mat povoleny na FW (ktory pripadne uplne vypnes).

Router je potrebne nastavit tak, aby LAN port aj WiFi boli v jednom bridgovanom segmente. Na Tvoj ucel by bolo asi vhodnejsie klasicke AP, kde toto implicitne plati. Napr. WL5460AP.

Pokial mas WiFi router, tento by mal mat dva eth porty (ale nemusi) oznacene LAN a WAN. Vacsiu sancu mas, ked PC pripojis do LAN.

Pripadne sem napis typ toho WiFi routra, ak sa nevies vysomarit z dokumentacie.
midnight_man
Guru
Guru

Robert napísal:Najpv musis dosiahnut, aby sa oba pocitace "videli". T.j. z jedneho vies opingat druhy. Samozrejme, ping musis mat povoleny na FW (ktory pripadne uplne vypnes).

Router je potrebne nastavit tak, aby LAN port aj WiFi boli v jednom bridgovanom segmente. Na Tvoj ucel by bolo asi vhodnejsie klasicke AP, kde toto implicitne plati. Napr. WL5460AP.

Pokial mas WiFi router, tento by mal mat dva eth porty (ale nemusi) oznacene LAN a WAN. Vacsiu sancu mas, ked PC pripojis do LAN.

Pripadne sem napis typ toho WiFi routra, ak sa nevies vysomarit z dokumentacie.
kolga nic proti odbornosti tvojho prispevku ale myslim ze autor s toho chapal mozno 3 slova :( ten ping to je pekne ale mam tusaka ze od toho aby rozbehol tu siet a isiel ping ma este velmi daleko
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

ono to vsetko je nastvavene - AP aj WIFI. Islo mi zdielanie ale potom som preinstaloval XPcka a uz ni to nejde a nevem kde robim chybu. IPcky mi automaticky priraduje

AP mam OwissLink 5460 a wifi je TP-Link
midnight_man
Guru
Guru

zdravotnik napísal:ono to vsetko je nastvavene - AP aj WIFI. Islo mi zdielanie ale potom som preinstaloval XPcka a uz ni to nejde a nevem kde robim chybu. IPcky mi automaticky priraduje

AP mam OwissLink 5460 a wifi je TP-Link
jaaaaaaaaaaaaaaj taj poviem..a ping ti prejde?
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

nejaky navod ako na to? :D

V tomto som lama
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

zdravotnik napísal:nejaky navod ako na to? :D

V tomto som lama
Tu to maš vyriešene : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=77 ... =wifi+rj45
pinga sa takto : win + R a tam napišem ping xxx.xxx.xxx.xxx to by mala byť ip tvojho pc
//tak potom nevidim problem ked nastaviš ešte siete cez sprievodcu vo wine
ja som to tak spravil a fiči to a ešte som nemal problem 8)
midnight_man
Guru
Guru

vladino001 napísal:Tu to maš vyriešene : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=77 ... =wifi+rj45
pinga sa takto : win + R a tam napišem ping xxx.xxx.xxx.xxx to by mala byť ip tvojho pc
tam vsetko die..aj ping..aj net..vsetko ide..ale pccka sa nevidia...proste to ping eIp a viac nic..ako keby mal zapnuty firewall..ale nema
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

uz som to spravil - hyba bola ze win pc normalne nevidel ale ked som ho dal hladat tak ho nasiel

Pouzil som nato navod, ktory som nasiel tu na hojku - moc moc mi pomohol. DAKUJEM

Tu je odkaz na link:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Napísať odpoveď