Problem so zosietovanim pc
-
zdravotnik
Light Professional
Problem so zosietovanim pc
Mam desktop a ten mam pripojeny normal cez lan. A mam notebook, ktory ma wifi. Mam router aj s lan aj wifi. Ako mam tieto dva pc zosietovat?
Ked aj nastavim rovnake skupiny tak to nejde. Nevem si rady.
Oba pc maju XP prof SP2
Oba pc maju XP prof SP2
-
midnight_man
Guru
Re: Problem so zosietovanim pc
precitaj si temu "staviame wifi siete" router teda ap musi byt spravne nastavene..musis mat dobre IP atd atd..je tam vela veci..popripade crnkni na ICQ poriesimezdravotnik napísal:Mam desktop a ten mam pripojeny normal cez lan. A mam notebook, ktory ma wifi. Mam router aj s lan aj wifi. Ako mam tieto dva pc zosietovat?
Oba pc maju XP prof SP2
Najpv musis dosiahnut, aby sa oba pocitace "videli". T.j. z jedneho vies opingat druhy. Samozrejme, ping musis mat povoleny na FW (ktory pripadne uplne vypnes).
Router je potrebne nastavit tak, aby LAN port aj WiFi boli v jednom bridgovanom segmente. Na Tvoj ucel by bolo asi vhodnejsie klasicke AP, kde toto implicitne plati. Napr. WL5460AP.
Pokial mas WiFi router, tento by mal mat dva eth porty (ale nemusi) oznacene LAN a WAN. Vacsiu sancu mas, ked PC pripojis do LAN.
Pripadne sem napis typ toho WiFi routra, ak sa nevies vysomarit z dokumentacie.
Router je potrebne nastavit tak, aby LAN port aj WiFi boli v jednom bridgovanom segmente. Na Tvoj ucel by bolo asi vhodnejsie klasicke AP, kde toto implicitne plati. Napr. WL5460AP.
Pokial mas WiFi router, tento by mal mat dva eth porty (ale nemusi) oznacene LAN a WAN. Vacsiu sancu mas, ked PC pripojis do LAN.
-
midnight_man
Guru
kolga nic proti odbornosti tvojho prispevku ale myslim ze autor s toho chapal mozno 3 slovaRobert napísal:Najpv musis dosiahnut, aby sa oba pocitace "videli". T.j. z jedneho vies opingat druhy. Samozrejme, ping musis mat povoleny na FW (ktory pripadne uplne vypnes).
-
zdravotnik
Light Professional
-
midnight_man
Guru
-
zdravotnik
Light Professional
-
vladino001
Light Professional
Tu to maš vyriešene : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=77 ... =wifi+rj45zdravotnik napísal:nejaky navod ako na to?![]()
V tomto som lama
pinga sa takto : win + R a tam napišem ping xxx.xxx.xxx.xxx to by mala byť ip tvojho pc
//tak potom nevidim problem ked nastaviš ešte siete cez sprievodcu vo wine
ja som to tak spravil a fiči to a ešte som nemal problem
-
midnight_man
Guru
tam vsetko die..aj ping..aj net..vsetko ide..ale pccka sa nevidia...proste to ping eIp a viac nic..ako keby mal zapnuty firewall..ale nemavladino001 napísal:Tu to maš vyriešene : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=77 ... =wifi+rj45
pinga sa takto : win + R a tam napišem ping xxx.xxx.xxx.xxx to by mala byť ip tvojho pc
-
zdravotnik
Light Professional
uz som to spravil - hyba bola ze win pc normalne nevidel ale ked som ho dal hladat tak ho nasiel
Pouzil som nato navod, ktory som nasiel tu na hojku - moc moc mi pomohol. DAKUJEM
Tu je odkaz na link:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Pouzil som nato navod, ktory som nasiel tu na hojku - moc moc mi pomohol. DAKUJEM
Tu je odkaz na link:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0