delphi
-
krtko42
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
delphi
takze s kamaratmi robime socku a mame tam urobit nejaku hru, dostali sme sa k problemu ze nevieme urobit onkeypress aby fungoval na stlacenie sipky tak prosim o pomoc. je to v delphi7
Ako znak použi Char(VK_UP), Char(VK_LEFT)...
Rozumnejšie by bolo urobiť premenné, do ktorých pri stlačení klávesu nastavíš nejakú premennú a pri pustení ju vynuluješ (a potom budeš testovať priamo túto premennú).
Ešte lepšie by bolo, keby si to urobil úplne inak, ale dávno som nič podobné vo Windowse nerobil, takže mi momentálne nenapadá vôbec nič (ale na dôvod určite veľmi rýchlo prídeš).
Rozumnejšie by bolo urobiť premenné, do ktorých pri stlačení klávesu nastavíš nejakú premennú a pri pustení ju vynuluješ (a potom budeš testovať priamo túto premennú).
Ešte lepšie by bolo, keby si to urobil úplne inak, ale dávno som nič podobné vo Windowse nerobil, takže mi momentálne nenapadá vôbec nič (ale na dôvod určite veľmi rýchlo prídeš).
-
audiotrack
VIP
ja poznám len verzie, že stlačím a had ide (netreba držať stlačený kláves). Tak načo sledovať pustenie klávesy?chrono napísal:Ako znak použi Char(VK_UP), Char(VK_LEFT)...
-
audiotrack
VIP
šak had sa pohybuje v 4 smeroch (hore, dole, doľava, doprava). A keď ide hore a chce zabočiť, tak proste stlačím kláves doprava alebo dolava. Potom zase stále ide, kým nestlačím kláves hore alebo dole. Tak je to na každom klasickom hadíku. Ty asi myslíš tie nové 3D mutácie. Ale písal že hadíka ako je na mobile
-
audiotrack
VIP
-
mastermind
VIP
chrono ty si asi narazal na to ze pri viacerych stlaceniach sipky sa ten had otoci 2x. To vsak nie je pravda, lebo ak stlacis trebars VK_RIGHT tak ho tym posielas do prava vzhladom na tvoj pohlad a nie vzhladom na momentalny hadikov smer.chrono napísal:Máš (čiastočne) pravdu. Problém je ten, že klávesnica má zapnuté opakovanie stlačenia, a ak to budeš držať dlhšie ako nejaký čas, tak sa pošle viac stlačení (a práve pri tom hadovi je to, do istej miery, problém).