AMD alebo Intel
a nie je to jedno ci AMD alebo intel?
som skorej zastancom AMD, ale napriek tomu by som dneska siel do intelu pretoze je lepsia volba (co sa vykonu tyka)..
Ale na druhej strane som rad ze sa intel prebudil a uviedol Core 2, takto je AMD donuteny o5 uviest nejaku slehu.. o tom je vyvoj, a ako enter00 napisal - raz vedie jeden a raz druhy.
Velmi si chvalim AMD prave z toho dovodu ako sa zo skaredeho kacatka stala labut - inac by sa ani intel nedonutil uviest nieco lepsie.. teraz je na rade AMD...
som skorej zastancom AMD, ale napriek tomu by som dneska siel do intelu pretoze je lepsia volba (co sa vykonu tyka)..
Ale na druhej strane som rad ze sa intel prebudil a uviedol Core 2, takto je AMD donuteny o5 uviest nejaku slehu.. o tom je vyvoj, a ako enter00 napisal - raz vedie jeden a raz druhy.
Velmi si chvalim AMD prave z toho dovodu ako sa zo skaredeho kacatka stala labut - inac by sa ani intel nedonutil uviest nieco lepsie.. teraz je na rade AMD...
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Boze co je toto zase za nazor hodny putiky 4. cenovej kategorie? Ziadna informacna hodnota, vzhladom na to, ze pod 2.4GHz AMD alebo Intel si mozem prestavit dost rozdielnych procesorov, takze nechapem co vzajomne porovnavas.DjDavid napísal:no vidim ze tu niak prevlada amd ale nechcel by som ho ani za nic pratranec ma 2.4ghz amd a mrzne mu to na vsetkych blbostiach este ked som mal ja 2.4 intela tak ten intel to bolo az nemozny ten rozdiel okolko mi to slo rychlejsie
Kód: Vybrať všetko
AMD říká: Intel napodobuje naše technická řešení (24.9.2007 15:15 - cappy)
Hned poté, co Intel na svém vývojářském fóru (IDF) představil detaily nové platformy s krycím názvem Nehalem, tak se na internetu objevila série komentářů, ve kterých se tvrdí, že Intel fakticky kopíruje řešení, které používá jeho menší rival AMD. "Co je fascinující, tak `průlomové` a `nové inovativní technologie`, jak je propaguje Intel, jsou blízkou kopií těch, které jako první prosazovalo AMD. Včetně těch, které AMD prodává a v některých případech je má na trhu několik let. Další vyjádření jsou ještě konkrétnější a říká se v nich, že technologie sériové sběrnice nazvané HyperTransport byla napodobena Intelem v podobě sériové sběrnice pojmenované jako QuickPath. Navíc, že v procesoru integrovaný řadič paměti, který se teď bude objevovat u Intel procesorů, mají v procesorech Athlon 64 s jádrem K8 už od roku 2003.
"Produkty, které sice ještě nejsou na trhu, jako třeba Intel Nehalem nebo sběrnice QuickPath, jsou srovnatelné s DirectConnect architekturou a sběrnicí HyperTransport. Je to jednoduše přiznání Intelu, že AMD mělo pravdu, a to jak se sběrnicí tak s tím, že integrovaný paměťový řadič je klíčový pro dokonalejší procesory budoucnosti". "To samé platí o tom, že Intel chce do svých procesorů integrovat grafická jádra (v rámci projektu Larrabee), což ve skutečnosti není nic jiného, než důkaz, že AMD udělalo dobře, když koupilo ATI Technologies a že pokračuje na projektu Fusion, jehož cílem je rovněž do roku 2009 integrovat GPU do CPU".
-
t0m4s3
Admin
Tak zrovna tu si si dobre "zavaril"DjDavid napísal:AMD Sempron 2400+ a Intel Celeron 2.4Ghz
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2139&p=6
Kód: Vybrať všetko
benchmark sempron 2400+ celeron rozdiel v prospech sempronu
winstone 19,1 18 6,11%
winstone 24,8 22,7 9,25%
Divx 5.1 31,7 30 5,67%
aquamark 3 36,2 37,1 -2,43%
gunmetal 32,9 33 -0,30%
halo 48,2 48,8 -1,23%
wolf 3 64,5 58,4 10,45%
quake 3 255,1 272,1 -6,25%
3dstudio max 249 312 20,19%
q3 compiling 18,9 23,8 20,59%vtedy som mal ramku 512 a on mal 256 a grafiku mal lepsiu ja nx6600 a on ma niaku 6600 ale uz s DDR3 a celkovo vykonnejsu nez ja aa ze by len ta ramka robly tolko poviem vam rovno ak niekto pozna taku blbost vola sa to HUGO je to pre male deti naka matika formou hry a to mu mrzlo ked som toskusal u mna ze ci to neroby ta hra tak mne to slo v poho
O mesiac su tu nove procesory od intelu. Viac v clanku: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 A co bude s AMD? Dufam, ze sa nedaju a ich K10 bude stat za to 
Myslim, ze tomshardware je vskutku doveryhodny zdroj, takze prosim: http://www23.tomshardware.com/cpu_2007. ... &chart=435 Uz si len vyberaj testy.
No.
Ja som bol dlhe roky zastancom AMD. Vsetky zostavy mi frcali na AMD az na to ze s celkovym vykonom som nebol nikdy uplne spokojny. Vzdy sa proste nasiel program/hra ktora ukazala realne hranice tej zostavy ktora bola na tu svoju dobu - tou "lepsou"... .
Teraz (uz asi 4 mesiac) pouzivam svoje prve Core 2 Duo (intel) 2.4GHz a zatial som nadmieru spokojny... . Ooomnoho mensie zahrievanie aj spotreba oproti poslednej zostave. Ak by som mal momentalne znova kupovat nejaky komp - tak asi znova s Intelom... .
Ja som bol dlhe roky zastancom AMD. Vsetky zostavy mi frcali na AMD az na to ze s celkovym vykonom som nebol nikdy uplne spokojny. Vzdy sa proste nasiel program/hra ktora ukazala realne hranice tej zostavy ktora bola na tu svoju dobu - tou "lepsou"... .
Teraz (uz asi 4 mesiac) pouzivam svoje prve Core 2 Duo (intel) 2.4GHz a zatial som nadmieru spokojny... . Ooomnoho mensie zahrievanie aj spotreba oproti poslednej zostave. Ak by som mal momentalne znova kupovat nejaky komp - tak asi znova s Intelom... .
No snáď Phenom bude stáť za niečo.. nech mi Intelíky zlacnejú.. 
Penryn: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28
Penryn: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28
-
MP4-27
Guru wannabe
aj ked mam AMD moje dalsie PC bude od INTELu Intel cisto valcuje AMD a niet sa na co vyhovarat ziadne ze sa adaptuju na nove prostredie(kupu ATI) sa nemozu vyhovarat...proste pouzivaju svoje instrukcie a tie niesu asi take dobre ako ma INTEL vsade vyhrava testy iba INTEL AMD by sa malo konecne schopit....piste si co chcete ale to co bolo kedysy ze AMD-games INTEL-office je totalna blbost...
Este ked vide Penryn a Nahlem s dynamickym poctom jadier a hodia dobru cenu tak potom AMD vazne neviem ako odpovie
Este ked vide Penryn a Nahlem s dynamickym poctom jadier a hodia dobru cenu tak potom AMD vazne neviem ako odpovie