F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:... samozrejme, co a tyka top10 skandalov F1, sa daju najst aj z inych zdrojov a s inym obsahom, ako som uviedol ja.
Som rad, ze sme sa konecne pochopili- o nic ine mi neslo ; ) Pokial by si sa na ten rebricek neodvolaval pri svojej argumentacii, ani by som sa nan neunuval reagovat.

Co sa tyka "subojov", ako som napisal- standardne to nebolo. Sam DC sa na margo situacie zo Spa 98 vyjadril: "musim uznat, ze to nebol dobry napad". Hadzat vsak vinu len na neho odmietam, tak ako odmietam hadzat vinu vylucne na Alonsa- v pripade, ak by bola vina jednoznacna, ver tomu, ze by boli obaja potrestani, no pokial by piloti jazdili ako na autodrahe, unudili by sme sa k smrti. Kazdu situaciu jednocho treba posudzovat individualne- ani tieto dve neboli rovnake a neslo len o pocasie...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Max ma nejake nekludne spanie v poslednej dobe :-)

Mosley: Šampionát 2008 by byl férový, jen pokud by byl McLaren vyloučen
"Je tu jeden konkrétní bývalý jezdec, který protože nikdy nepřestává mluvit, nikdy neměl možnost poslouchat, takže neví, o co jde. Řekl, že by rozhodnutí FIA u civilního soudu takové nikdy nebylo. Potom začal říkat, že to je osobní věc mezi mnou a Ronem Dennisem, dlouze to vysvětloval, protože všechno dělá strašně dlouze."

"Je nepříjemné, že ho někteří sponzoři poslouchají, protože vyhrál pár šampionátů. Ale nikdo jiný ve Formuli 1 ho neposlouchá, ani týmy, ani jezdci. Jezdci ho mají za zábavnou figurku. Chodí oblečený jako člověk z kabaretu z třicátých let. Je to nesvéprávný hlupák," řekl Mosley.
Tomasito
VIP
VIP

To je nas Mad Max... a potom ze FIA ma take "renome" ake ma : )
Takto zjavne zaujaty clovek imho vo vedeni FIA nema co hladat...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:
To hovoril o Stewartovi - http://www.formule.cz/formule/rss_clank ... anku=10110 :roll:

Max je už asi úplne na hlavu, vylúčiť McLaren zo sezóny 2008? Už teraz je F1 dosť nudná, tak ešte vyhoďme jeden z dvoch tímov čo sa bijú o víťazstvo :smt081.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

To o kom hovoril si kludne mozes precitat aj v mojom odkaze. Ja som iba vytiahol pasaz, ktora si myslim nepatri do ust takto postaveneho cloveka.
Tomasito
VIP
VIP

Fudzi GP: Kvali OK, uz len aby sa veci rovnako dobre vyvijali aj zajtra. Prakticky su tu dve idealne miesta na predbiehanie, zaujimavo to vyzera aj s pocasim, no najvacsie vzruso naznacuje prva zakruta. Dufam, ze Lewis aj Alonso v klucovych situaciach zachovaju chladnu hlavu, pretoze Ferrari na ich chyby caka. Bude to Lewis, Fernando, alebo Kimi? Napatie stupa ; )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze jediny koho je treba krotit je prave Alfonz. Modlim sa aby sa zajtra v prvej zakrute nesnazil za kazdu cenu dostat pred Hamiltona.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

poradie po 1. zakrute: 1. kimi, 2. Ali, 3. lewis :D skuste aj vy :wink:
konipasek88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa konipasek88 »

no uvidime :D ja v kutiku duse dufam ze ferrari ma natankovane viac ako v McL a co ma asi bude najviac zaujmat je ci nahodou fernandito nevybuchne v prvej zakrute a nezepali lewisa. Startu sa uz neviem dockat a kedy je pls presne start v nasom case ? 6 30 ?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

tak suboj Massa - Kubica v poslednom kole nemal chybu :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nedival som VC, ale titulok na F1.sk ma neskutocne potesil: ,,Víťazstvo Hamiltona, Alonso skončil v múre!" Co viac si moze skutocny fanusik McLarenu zelat, ako takyto zaver??? Vzhladom na to, ze McL uz nejde o titul v pohari konstrukterov, tak takyto zaver je viac nez dobry.
Tomasito
VIP
VIP

Gratulacia Hamiltonovi k fantastickemu vykonu, vdaka ktoremu ziskal vitazstvo v imo klucovej GP. Ked sa do neho oprel Kubica, moj tlak dosahoval vysok hory Fuji, nastastie napokon dopadlo vsetko lepsie ako som ocakaval (obaval som sa, ze pri kontakte prislo k vaznejsiemu poskodeniu). Gratulacia taktiez smeruje Hekkimu- z jeho 2. miesta som sa tesil rovnako ako z vitazstva Lewisa, kedze ide o jedneho z mojich 3 "konov" v peletone. No a napokon velmi potesilo aj 4. miesto Davida. Z mojho pohladu teda uplynula GP skoncila fantasticky. Alonso by ma "trapil", pokial by este malo zmysel bojovat o pohar konstrukterov, no za danych okolnosti ma jeho caste vyjazdy mimo trat akurat prekvapovali- podobne ako u Kimiho, no najma Massu. Po tejto stranke Lewis z prvej stvorky podal na vode najlepsi vykon, pricom zase raz potvrdil, ze za vykony vo svojej debutovej sezone by si titul plne zasluzil- tento pretek ukazal vela... BTW. velka skoda kolizie Webbera s Vettelom- aj ked Vettela moc nemusim...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

massa je v dazdi slaby, takze ten ma neprekvapil. kimi ma sklamal. sice isiel asi nadoraz a snad tie vyjazdy aj kontroloval, vyuzival celu sirku trate :) . no a co dodat k weberovi a vettelovi = (trest v dalsich pretekoch, na starte, o desat miest dozadu). v TV to vidiet nebolo, ale je celkom mozne, ze ich mal na svedomi hamilton a tie jeho nepredvidatelne brzdenia za SC. ale kedze prvy udava rychlost, tak je to podla pravidiel OK.

btw. po 25s penalizacii Liuzziho, skoncil na 8. mieste Sutil.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:... no a co dodat k weberovi a vettelovi. v TV to vidiet nebolo, ale je celkom mozne, ze ich mal na svedomi hamilton a tie jeho nepredvidatelne brzdenia za SC. ale kedze prvy udava rychlost, tak je to podla pravidiel OK.
lol, to o com pises? Neprespal si ty v skutocnosti dnesnu GP? Wettel sundal Webbera a podla zaberov, ktore sme mali moznost vsetci vidiet si svoju chybu chlapec aj patricne uvedomoval. To, co za SC robil Lewis je pre prveho za SC uplne standardne, pricom ako byvaly Scumi-fan si spomen, ake extremi v podobnych situaciach zvykol predvadzat tvoj Scumi, a to dokonca nie len za SC (vid Jerez 97 a jeho provokacie Jacquina, na ktore napokon banan sam doplatil). Niekedy ma vazne prekvapujes krija...

// aby toho nebolo malo, prave som sa docital, ze Vettel dostal za incident s Webberom trest- po kvali v Cine pride o 10 miest. Webber sa naviac na margo tej situacie vyjadril nasledovne: "Vettel to ale očividne podcenil. Musím povedať, že to bol silný náraz. V tej chvíli sa určite sústredil na niečo úplne iné. Trochu sa zasníval a naše tímy to stálo veľa bodov. Teraz musíme navštíviť komisárov. Ak by bol veľkým chlapom, tak by som mu niečo povedal, ale s malým chlapcom..." ( www.f1.sk/clanok23665.htm )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neprespal! videl som ju dokonca dva krat. rano, a potom aj zaznam. ciastocne moje slova potvrdil aj lewis na tlacovke po preteku. nepocul si ho? (on to porad citil, ze sa nieco stane).
Tomasito
VIP
VIP

Tlacovku po GP som nevidel, pretoze na ORF z nej dali len prve 1-2 min. a ja som mal dalsi program, no prepis tlacovky som si po prichode domov precital a... prd makovy Lewis "ciastocne potvrdil" tvoje slova: "Aké boli reštarty? LH: Nebol to veľký problém. Potreboval som si len zahriať brzdy. Musel som brzdiť zľahka, pretože inak mohlo dôjsť k zablokovaniu. Snažil som sa vytvoriť si náskok a ten potom kontrolovať. Bolo to ale ťažké, pretože Mark jazdil tesne za mnou a po nejakom náhlom brzdení sa mohlo stať všetko. Som jednoducho rád, že to dopadlo takto a že to mám za sebou. Boli to pridlhé preteky." Lewis robil presne to, co sa v tychto situaciach ocakava od kazdeho pilota, Mark s tym uplne prirodzene pocital: "Stalo sa to počas zahrievania pneumatík. Samozrejme, že gumy sa zahrievajú ľahšie ak vediete a máte všetko pod kontrolou. Ja som si bol ale istý, že do Hamiltona nenarazím, pretože som radšej volil inú stopu. Radšej sa totiž pohnem na stranu, ako by som mal skončiť v jeho aute. Vettel to ale očividne podcenil. Musím povedať, že to bol silný náraz. V tej chvíli sa určite sústredil na niečo úplne iné. Trochu sa zasníval a naše tímy to stálo veľa bodov.", jediny, kto danu situaciu nezvladol bol neskuseny Vettel. Slova Webbera hovoria jasne, zabery na Vettela po prichode do boxov taktiez, jeho ospravedlnenie Webberovi taktiez, pricom Vettelov trest tuto situaciu uz len klincuje. Este aj v takto jednoznacnej situacii musis prskat na Hamiltona, dokonca ako byvaly Scumi-fan (vid asociacie vyssie), OMG!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie!!! povedal toto:
Lewis Hamilton - McLaren Mercedes, 1.
Tohle byl nejdelší závod mé kariéry, zdálo se, že trvá do nekonečna. Při druhé žluté fázi jsem neustále říkal mým inženýrům, ať kontaktují Red Bull a ti zase řeknou Markovi Webberovi, ať si udržuje větší odstup, že díky bezpečnostnímu vozu nemohu jet rychleji. Po restartu jsem si dělal obavy v případě Kovalainena, ale byl jsem o vteřinu rychlejší. Z výsledku jsem ohromně šťastný a je to skvělé i pro tým. Jízda v dešti na prvním místě v posledním kole, to mi připomíná Sennu a Prosta a věřím tomu, že jsem na správné cestě, abych dosáhl podobných úspěchů jako oni. Moc děkuji týmu za jeho podporu a tvrdou práci.
zaujimave je, ze to iste robil aj alonsovi. aj ten ho za SC takmer predbehol, a nie raz. a este uveris takym bludom, co povie. vraj zlahka. v zime, v studenom dazdi, na studenej vozovke...zlahka :roll: je fakt, ze mlady vettel to nezvladol, ale to co robil lewis, nezvladali ani alonso, ani webber. trat nie je nikde tak siroka, aby si kazdy mohol vybrat svoju stopu!!! myslim, ze na dnes by stacilo :wink: . este nazor kubicu na jeho koliziu s lewisom:
S odštartovaním pretekov som nesúhlasíl, pretože viditeľnosť bola stále mizerná. Každopádne som mal problémy s vodou, ktorá sa dostala do motora a do vzduchového filtru. Stratil som pozície, pretože motor na štarte nemal žiadny výkon. Vo vysokých otáčkach fungoval ale dobre, takže som mohol predbehnúť oba renaulty. Potom som kolidoval s Hamiltonom. Bol som trestom prekvapený. Jazdil oveĺa pomalšie ako ja a v trinástej alebo štrnástej zákrute jazdil úplne inú líniu. Ostal som na vnútornej strane, on ale strihol apex a dotkli sme sa. Myslím, že to bola normálna pretekárska nehoda. V závere som bojoval s Massou. Súboj som nakoniec prehral, ale užili sme si pri ňom veĺa zábavy.
Tomasito
VIP
VIP

V com ten citat vyvracia to o com som doteraz pisal? Aj ten dokazuje prave to, ze Lewis nemal zaujem robit ziadne problemy- sa cudujem, preco bol az tak korektny, ze cez svojich inzinierov posielal odkazy Markovym inzinierom, ktory sa na neho standardne tlacil, no podla vlastych slov pocital so vsetkym (vid citat vyssie). Zaujimave, ze nikto okrem kriju v Lewisovom "zahrievani pneus" za SC problem nevidi, logicky- v F1 uplne bezna vec, nestazuje si ani tebou spominany Alonso, ani tebou spominany Webber, kazdy F1 fan podobne situacie videl uz mnohokrat, no len nas krija sa tu z tej dnesnej snazi vyrobit kauzu.

Pokial ide o Kubicu, o tom, ci si trest zasluzil alebo nie nejdem polemizovat, no kazdy, kto dnesnu GP sledoval, videl, kto koho sepalil. Krija, chapem tvoju frustraciu z vysledkov uplynulej GP, no prekvapuje ma, coho si schopny sa chytit a z akych hovien sa tu snazis pliest bic na Hamiltona ; ) Nic v zlom, ale tvoj hon na vsetko, co je spojene s McL uz pripomina hon na carodejnice...

... radsej si precitaj, ako sa "vasi" vyhovaraju, preco odstartovali na intermediate- chalani su zlati... vsetky teamy na e-mail od FIA dokazali promptne zareagovat, no Ferrari- top team- sa vyhovara, ze im e-mail prisiel neskor ako ostatnym, pricom nam nezabudli dat prednasku z informatiky o firewalloch, odlisnych kanaloch, ovladacoch etc. : ))) Zaujimave, ze doteraz ziadne problemy s e-mailovou komunikaciu neboli... ; )

PS: FIA sa v dosledku tejto "kauzicky" popri e-mailoch vrati k tlacenym spravam- umrncane F si u maminky vydupkalo svoje : ))
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dakujeme Ferrari za genialnu taktiku, ktorou sa sami pripravili o titul :-D Vivat Heiki!!

krija, no comment, usetri si hanbu a nerob zo seba sasa :-)
Napísať odpoveď