Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yoplin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

v kazdom vacsom meste (cca 20 000 obyv) je aspon jedna pobocka z kazdej banky. minimalne 1 bankomat, takze to nie je take hrozne. cim vacsie mesto, tym viacej bankomatov, pobociek...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

smejo napísal:no sestra ma ucet (studentsky) v SLSP a tam ma viac vyhod:
-studentsky klub: -karta studentsky klub (nieco na styl isic)-zlavy na koncerty, kulturne podujatia a podobne
aj ty mas moznost si dat v CSOB k tvojmu studentskemu uctu si dat bezplatne vydat isic platobnu kartu, ak si o tom nevedel
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Pýtal som sa preto, lebo sám mám účet v ČSOB a som so všetkými službami spokojný, aj s dostupnosťou bankomatov.

Nabudúce je lepšie nič nepísať ako dávať "odporúčania" na základe NIČOHO. :idea:
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

potrebujem poradit, lebo neviem ci si mam vybrat TB alebo SLSP a v tychto veciach sa velmi nevyznam, jedine co viem ze vo firme kde teraz popri skole robim funguje tatra banka, ale to je len jden z faktorov, lebo v tej firme nemusim robit donekonecna :)
p.s potrebujem to "pomere" urgentne
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Oba banky sú dobré, ja osobne mám účet v SLSP a som spojojný. Neplatím za nič, peniaze chodia načas, a bankomat na kažedej zákrute.
Už skôr som tu pridal ako prílohu zoznam poplatkov pre VŠ študenta a SŠ študenta, stačí prezrieť túto tému, snáď sa rozhodneš :)
violator
Star
Star

uz som si to porovnanie pozeral, inak co je grid karta a ta embosoovana karta???
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

grid kata je sposob zabezpecenia transakcii realizovanych cez IB, embosovana karta je typ platobnej karty (s tymi vytrcajucimi cislami), vacsinou pri plateni staci overenie podpisom, alebo obcianskym (netreba zadavat PIN),

taky moj laicky nazor zo skusenosti, definicie, ti to povedia presnejsie
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

SLSP: SPOROžíro EURO<26 vs. SPOROžíro vysokoškolák

co sa mi viac oplati? cim skor si dat euro26 alebo pockat si rok kym budem vysokoskolak? (v novembri mam 18r. ak to je podstatne)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

mi-chau napísal:Tak som si vtedy nakoniec vybral dexia - vyhoda, dva roky vsetko zadara a po dvoch rokoch budem platit 24Sk/mes za vedenie uctu, vyber z cudzich bankomatov bez poplatkov
Tak po troch ci styroch mesiacoch cez internet banking zistujem ze tie prijemne slecny u nas v dexii su obycajne suky co odrbavaju jedna radost. Slubovali mi dva roky bez poplatkov a zrazu mam ucet v minuse za poplatky za vyber z inych bankomatov, vedenie a zvysok... v pondelok im spravim prievan v kancelariach.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

mi-chau napísal:Tak po troch ci styroch mesiacoch cez internet banking zistujem ze tie prijemne slecny u nas v dexii su obycajne suky co odrbavaju jedna radost. Slubovali mi dva roky bez poplatkov a zrazu mam ucet v minuse za poplatky za vyber z inych bankomatov, vedenie a zvysok... v pondelok im spravim prievan v kancelariach.
mam taky pocit ze mozes mat hocijaky ucet - ci studentsky alebo normalny s poplatkami alebo bez ale za vybery z CUDZYCH BANKOMATOV VZDY PLATIS :?

PS: este dodavam k Holubarovej definicii embosovej karty ze ma vyhodu v tom ze ju bez problemov zaregistrujes napriklad na PAYPALe a bezproblemovo mozes platit na nete iba za pomoci 16miestneho cisla karty a 3 (mam pocit ze pri AMEX 4) miestneho CVV na zadnej strane .. nevyhoda je v tom ze ked ju stratis alebo ti ju ukradnu ludia ktory to poznaju mozu ti ju lahko zneuzit
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Ja ma ucet v Slovenskej Sporitelni pozeral som hlavne na poplatky pre vklad a vyber dalej kde sa da platit kartou a ako je to z internet bakingom
violator
Star
Star

Ja som spravil nakoniec ucet v Tatra Banke a som nadmieru spokojny...vsetko fici ako ma
mi-chau
Darca
Darca

mikkimikki napísal:mam taky pocit ze mozes mat hocijaky ucet - ci studentsky alebo normalny s poplatkami alebo bez ale za vybery z CUDZYCH BANKOMATOV VZDY PLATIS :?

PS: este dodavam k Holubarovej definicii embosovej karty ze ma vyhodu v tom ze ju bez problemov zaregistrujes napriklad na PAYPALe a bezproblemovo mozes platit na nete iba za pomoci 16miestneho cisla karty a 3 (mam pocit ze pri AMEX 4) miestneho CVV na zadnej strane .. nevyhoda je v tom ze ked ju stratis alebo ti ju ukradnu ludia ktory to poznaju mozu ti ju lahko zneuzit
dnes som pozeral na ebanking a mam to tam v normale tak ako som mal pred tym takze sa asi sekli kazdopadne pojdem zajtra mrknut
poldo
Light Expert
Light Expert

Re: Ucet v banke

Príspevok od používateľa poldo »

Stoporko napísal:pomaly si ho budem musiet zalozit. Chcem vas poprosit o radu ktora banka je spolahliva, kde maju ake poplatky, pripadne ktory program sa mne ako studentovi na VS oplati. Predom vdaka za ochotu pomoct :)
ja mam ucet v SLSP a VUB. Myslim, ze SLSP mala nieco ako do 26 rokov bez poplatkov, ale neviem ci to tak naozaj je, vo VUB mam cca 50,- poplatok
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

dexia... preco pisete ze to je bezplatne ked na stranke maju v inych poplatoch ze za axion sa plati 7sk mesacne ?

Kód: Vybrať všetko

. BALÍKY SLUŽIEB
2.1. Axion
2.1.1.	Poplatok za balík 	7 SKK mesačne 
Vedenie osobného účtu Axion v SKK

mi-chau
Darca
Darca

ak myslis mna ja axion nemam, mam iny balik
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

chalani platite za platbu kartou? kolko?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

na embosovanej karte v pripade straty alebo kradeze je prave to riziko ze staci len podpis a moze na nu zaskodnik nakupit co mu pride na mysel. Preto sa v niektorych lepsich obchodoch zvykne pri plateni vyssej ciastky pytat aj OP na preukazanie identity (v spanielsku nic neobvykle aj pri par stokorunovom nakupe), v Baumaxe nad 6k.. atd

Vyhody tejto karty spocivaju prave v moznosti platby cez net. Tato karta je kryta urcitou ciastkou, ktorou fyzicky nedisponujete, avsak cerpate z nej a kazdy mesiac po akejsi uzavierke tam treba tie peniaze vratit. V pripade ze sa nevrati cela pouzita suma, dlzna ciastka sa uroci podla sadzobnika tej ktorej banky (u TB to bolo tusim 17%).

Dalsou vyhodou je, ze za samotnu platbu kartou vy neplatite nic, plati predajca (cca 4%-6% z celkovej platenej sumy), avsak zaroven nevyhodou - pri vybere z bankomatu sa dana ciastka automaticky uroci uz tymi spominanymi 17%.

No a u embosovanej mozte platit snad vsade na svete, je jedno aka tam je mena, strhne sa ciastka podla aktualneho kurzu.

Ja vyuzivam sluzby tatrabanky zopar rokov, plna spokojnost. Ale myslim ze je jedno kto ktoru banku vyuziva, banky ako take sa snazia byt ustretove voci kazdemu (aby nie, keby im clovek nedoveruje tak im svoje peniaze nezveri). Takze spokojnost by bola snad u kazdej banky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

tomexx napísal:chalani platite za platbu kartou? kolko?
neplatime, lebo mame rozum a mame kreditnu kartu:)
plati sa za kartu a kartovy ucet, obe su ale zadarmo pri presiahnuti stanoveneho mesacneho obratu (rata sa individualne).
Napísať odpoveď