Distro s najvyssim dorazom na stabilitu

Všetko ohľadom Linuxu...
havrann
Expert
Expert

Distro s najvyssim dorazom na stabilitu

Príspevok od používateľa havrann »

Hladam distribuciu linuxu ktora bude klast doraz na velku stabilitu , nebude vadit ze budu programy a prostredia zastaralejsie , nejde mi o nove veci proste aby to bolo vymaknute , dakujem
grgnet
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grgnet »

skoro kazdy linux je dobry ale musis si ho vyladit, nemat naistalovat veci ktore nepouzivas a tak a zbytocnosti, a ci chces system na konzolu alebo na pracovanie s Xami
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nainštaluj si Kubuntu, aspoň základné veci ti tam pôjdu ľahko, nájdeš si veľa návodov, pomoci, sú aj stabilnejšie distribúcie ale na začiatok to ale bude dobré.

Nastavíš si adetp manager/repozitorá, stiahne ti to caa 200 MB update a bude to stabilné, hlavne to inštaluj z Live-CD.

Debian stable je stabilný, zase si nainštaluješ Gnome, používať chceš KDE programy a stále dookola, takého kombinácie Gnome/KDE len znižujú stabilitu.
havrann
Expert
Expert

som sa rozhodol pre Debian + Kde 4.0r1 a finito
Cesar
Addict
Addict

http://www.hojko.com/debian-netinstall- ... 75681.html

ináč ti tam nainštaluje gnome, v installer treba zadať ten parameter ale treba mať nastavený net alebo 3DVD so systémom. :? Dá sa aj tak, že si stiahneš KDE-CD ale tak sa nainštaluje oveľa menej ako z netinstall, asi tam nie len všetko, asi o 40% menej balíčkov sa nainštaluje ako s netinstall.

Problém môžeš mať hneď s grafickou kartou, monitorom (h/v refreshrate), sources.list, namountované bude tak, že zapisovať sa do ostatných oddielov bude dať len ako root, všetko treba manuálne editovať. :D

S Debianom s nudiť nebudeš, oproti Debianu je Fedora Widnows XP. :lol:

Kubuntu je tiež 90% Debian a aspoň je to jednoduché, nainštaluj si to podľa mňa.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Keď hľadáš stabilitu určite neinštaluj *Ubuntu. Debian je dobrá voľba (určite sa tam dá vybrať, či sa má inštalovať grafické prostredie a ak áno, aké).
havrann
Expert
Expert

stiahol som CD-KDE_AMD64_Debian4.0r1 , vsimol som si ze po instalacii tam nieje KDE ani X server nic , malo by to byt na CD , co mam zadat ak chcem nainstalovat ciste KDE bez jeho vsetkych programov ? viem ze apt-get install kde nainstaluje cele KDE
Cesar
Addict
Addict

Ale určite, že tam je KDE, ja som to inštaloval off-line, je tam celé KDE ale len KDE, nič iné. Ako som písal zle to rozpoznáva grafiku, monitor, musíš editovať xorg.conf, zatiaľ skús VESA a startx, malo by sa to spustiť. Taký modifikovaný kcontrol ako v kubuntu alebo v mandrive tam samozrejme nie je, hardware musíš nastaviť v xorg.conf s nano.

Skôr netinstall je lepší, ked máš rychly net a dá sa cez installer nastaviť skús tak + ten parameter, ináč ti nainštaluje len gnome.

Na tom KDE-CD niečo chýba, cez netinstall to nainštaluje skoro dvakrát viacej balíkov tým istým paramterom. :(
havrann
Expert
Expert

no skusil som

Kód: Vybrať všetko

apt-get install KDE
apt-get install xorg

a na zaver reboot a startx
a ide len by to chcelo nejaky navodik
Napísať odpoveď