Distro s najvyssim dorazom na stabilitu
Distro s najvyssim dorazom na stabilitu
Hladam distribuciu linuxu ktora bude klast doraz na velku stabilitu , nebude vadit ze budu programy a prostredia zastaralejsie , nejde mi o nove veci proste aby to bolo vymaknute , dakujem
Nainštaluj si Kubuntu, aspoň základné veci ti tam pôjdu ľahko, nájdeš si veľa návodov, pomoci, sú aj stabilnejšie distribúcie ale na začiatok to ale bude dobré.
Nastavíš si adetp manager/repozitorá, stiahne ti to caa 200 MB update a bude to stabilné, hlavne to inštaluj z Live-CD.
Debian stable je stabilný, zase si nainštaluješ Gnome, používať chceš KDE programy a stále dookola, takého kombinácie Gnome/KDE len znižujú stabilitu.
Nastavíš si adetp manager/repozitorá, stiahne ti to caa 200 MB update a bude to stabilné, hlavne to inštaluj z Live-CD.
Debian stable je stabilný, zase si nainštaluješ Gnome, používať chceš KDE programy a stále dookola, takého kombinácie Gnome/KDE len znižujú stabilitu.
http://www.hojko.com/debian-netinstall- ... 75681.html
ináč ti tam nainštaluje gnome, v installer treba zadať ten parameter ale treba mať nastavený net alebo 3DVD so systémom.
Dá sa aj tak, že si stiahneš KDE-CD ale tak sa nainštaluje oveľa menej ako z netinstall, asi tam nie len všetko, asi o 40% menej balíčkov sa nainštaluje ako s netinstall.
Problém môžeš mať hneď s grafickou kartou, monitorom (h/v refreshrate), sources.list, namountované bude tak, že zapisovať sa do ostatných oddielov bude dať len ako root, všetko treba manuálne editovať.
S Debianom s nudiť nebudeš, oproti Debianu je Fedora Widnows XP.
Kubuntu je tiež 90% Debian a aspoň je to jednoduché, nainštaluj si to podľa mňa.
ináč ti tam nainštaluje gnome, v installer treba zadať ten parameter ale treba mať nastavený net alebo 3DVD so systémom.
Problém môžeš mať hneď s grafickou kartou, monitorom (h/v refreshrate), sources.list, namountované bude tak, že zapisovať sa do ostatných oddielov bude dať len ako root, všetko treba manuálne editovať.
S Debianom s nudiť nebudeš, oproti Debianu je Fedora Widnows XP.
Kubuntu je tiež 90% Debian a aspoň je to jednoduché, nainštaluj si to podľa mňa.
Ale určite, že tam je KDE, ja som to inštaloval off-line, je tam celé KDE ale len KDE, nič iné. Ako som písal zle to rozpoznáva grafiku, monitor, musíš editovať xorg.conf, zatiaľ skús VESA a startx, malo by sa to spustiť. Taký modifikovaný kcontrol ako v kubuntu alebo v mandrive tam samozrejme nie je, hardware musíš nastaviť v xorg.conf s nano.
Skôr netinstall je lepší, ked máš rychly net a dá sa cez installer nastaviť skús tak + ten parameter, ináč ti nainštaluje len gnome.
Na tom KDE-CD niečo chýba, cez netinstall to nainštaluje skoro dvakrát viacej balíkov tým istým paramterom.
Skôr netinstall je lepší, ked máš rychly net a dá sa cez installer nastaviť skús tak + ten parameter, ináč ti nainštaluje len gnome.
Na tom KDE-CD niečo chýba, cez netinstall to nainštaluje skoro dvakrát viacej balíkov tým istým paramterom.
no skusil som
a ide len by to chcelo nejaky navodik
Kód: Vybrať všetko
apt-get install KDE
apt-get install xorg
a na zaver reboot a startx