Basová gitara

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Basová gitara

Príspevok od používateľa jurdzi »

zdravim hrava niekto na tento nastroj?lebo dneska som sa prihlasil a zaujimalo by ma ake mate skusenosti...thanks
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

no ja hram na bass guitar.. nejake 2 alebo 3 roky.. nie je to vela...boh vie aky virtuoz niesom ale kapelku co mame, tak tam na mna nikto nenadava :) ...co konkretne ta zaujima?
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

napriklad ceny gitár... :)
asontragy
Medium Star
Medium Star

jazdenych ci novych? ked nove skus www.muziker.sk
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

No, záleží čo chceš na base hrávať a koľko plánuješ investovať na začiatok svojej snahy.
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ja by som chcel hrat rock alebo jazz..a co sa tyka tej investicie tak na zaciatok by som potrebival nie moc drahu ale dobru gitaru a nejake mensie kombo lebo v byte moc hrat na velkom kombe nemozem
asontragy
Medium Star
Medium Star

tak na zaciatok si najdi basu co vydava normalny zvuk, teda ma v poriadku snimace, elektroniku, potaky a tak.... a hlavne nech ma rovny hmatnik a v poriadku prazce... pozri si radsej aj jazdene, mozem tam najst lespi kus ako pri novych za tu istu cenu...len musis ju scekovat ci je vporiadku.. a tiez si na nej trochu zahraj ako ti sedi velkost prazcov a rozostup strun...to by ti malo na zaciatok stacit..a ked ti bude sediet a nebude v zlom stave tak si tam len kupis lesie snimace a mas to..:-)

co sa tyka komba. ked si nazoaj zaciatocnik a chces sa naozaj naucit hrat tak si ziadne kombo nekupuj. a uz vobec niee tie male lebo maju blby zvuk.. viem tazko sa to hovori hrat bez komba ale takto je to na zaciatok najlepsie, lebo ta basa vydava aky taky zvuk a naucis sa aspon presne a pevne chytat tie prazce...skor by som na zaciatok to nejak prepojil cez komp a dal si radsej nejake starsie basove repro, alebo aj stredove, vyskove, proste hocico co by ti nebolo luto odpalit, ak by si chcel pocut velmi ten zvuk.
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

okay tak diky moc pojdem daco popozerat na nete aj u nas v meste...este raz thanks ZAP ;)
asontragy
Medium Star
Medium Star

niet zaco.keby nieco este si potreboval kludne napis..koklko budem vediet, tolko poradim.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Jurdzi napísal:ja by som chcel hrat rock alebo jazz..a co sa tyka tej investicie tak na zaciatok by som potrebival nie moc drahu ale dobru gitaru a nejake mensie kombo lebo v byte moc hrat na velkom kombe nemozem
kamos v kapele ma jolana j-bass abo dajak tak sa vola.proste jazzova.celkom dobra.prechadzajuci majitel sa onu staral je aj pomenena elektronika a hra ako diabol.a stala ho smiesnych 2000 :lol: akurat drevo je poslabsie.takze ak najdes nejaku taku peknu jolanku v dobrom stave zle neurobis
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

na zaciatok sa neoplati setrit , zly nastroj vela zaciatocnikov odradi . Radil by som si nastroj odskusat pretoze kazdy kus je iny, urcite by som uz basu neobjednaval. Hlavne sa vyvarovat znackam typu Stagg a podobne, to je odpadove drevo ...
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

snaž sa nekupovať čo najlacnejšiu, lebo nebudeš s ňou spokojný a ak kúpiš fakt totálny bullshit tak ťa ai ani nebude baviť hra na ňu... v akej cenovej hladine by si si predstavoval basu? ak niečo do 10 000,- tak skús sa poobzerať po nejakom Fokuse, ale musíš poriadne poskúšať aby si našiel jeden z tých lepších kusov... inak skvelé ceny majú tunaq:
http://eshop.kytary.cz/baskytary/elektr ... 38:0:0:0:0
asontragy
Medium Star
Medium Star

fokus basa? kamos ma fokus gitaru a velmi dobry kus si vybral, teraz tam ma iny humbucker (lepsi samozrejme), a ta gitara ma perfektny zvuk a super sa na nej hra...ale nevedel som ze fokusy su ja basy...len ci ako zaciatocnik bude vediet ktory kus je ten dobry :wink:
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

jasné, že majú aj basy :) to je bývalá Jolana :D no budeš vedieť asi tak, že zahráš na nej či znie na každom pražci dobre (či niekde nedrnčí-ak iba na jednom dvoch pražcoch tak je to v norme), musíš odskúšať zapojenú aj nezapojenú, pozrieť sa na hmatník či je rovný, či má dobre zabrúsené pražce - t.j. aby ťa nerezali na krajoch a tak podobne... a hlavne sa ti musí na nej dobre hrať ;)

http://www.fokuskytary.cz/144--baskytar ... =Precision
asontragy
Medium Star
Medium Star

peken dreva tie fokusy...nebolo by odveci ich skusit aky maju teraz zvuk...aj ceny su privetive... i ked ta focus arrow vyzera ako nepodareny pokus o vtip :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ZAP napísal:skor by som na zaciatok to nejak prepojil cez komp a dal si radsej nejake starsie basove repro, alebo aj stredove, vyskove, proste hocico co by ti nebolo luto odpalit, ak by si chcel pocut velmi ten zvuk.
ufff no tak vyskove repro sklbit s bass gitarou by nebol najlepsi napad. tiez nemozes zapojit basu na kombo k normalnej gitare. ked uz kombo, tak jedine na to urcene. i ked najprv je naozaj najlepsie bez komba. aspon je pocut ci to dobre drzis a tak. cez kombo to znie vzdy o kus lepsie. a este ked je daky efekto do toho tak to uz je uplne ine. no zapajat basu na ine kombo alebo reprak ako basovy by som neodporucal. nevyznam sa az tak velmi, ale mam pocit, ze toto by sa nemalo robit
Napísať odpoveď