"Zobudenie",zapnutie PC na dialku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

"Zobudenie",zapnutie PC na dialku

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ahojte.potreboval by som poradit ohladom programu...Mal by sluzit na ovladanie PC.Mam zosietovane PC a NB.A Notebok je kvoli signalu(wifi),umiestneny v podkrovi.No a cez remote desktop(nastroj windows) sa pripajam z PC,ktory mam v izbe a tak vlastne fungujem aj na nete.No a stale musim ist do podkrovia a zapinat NB.A preto potrebujem cim jednoduchsi program na uplne ovladanie toho NB z mojho PC.Teda zapnut,zobudit a pripojit sa je asi zaklad.Toto cez windows nieje mozne-shit.Aby som nemusel hore vobec chodit.

A skusal som VNC.Nainstaloval som VNC Server na NB(tam sa pripajam) a VNC Viewer na PC(odtialto sa chcem pripajat).A problem je- V options Servera zvolim ktore IP sa mozu pripojit.Zvolim ADD,do okienka napisem 192.168.0.2/255.255.255.0(adresa mojho PC).No a ak dam OK,tak sa tam(v zozname pridanych) objavi-192.168.0.0/255.255.255.0 :roll: .Proste ina IP.Nech zadam hocijaku,stale sa tam objavi 192.168.0.0 :( .A neda sa pripojit-asi kvoli tomu.A vlastne ani neviem,ci sa da pomocou VNC zobudit PC,v lokalnej sieti...Ale myslim,ze da...
Viem,ze tu je par tem..Ale su na pripajanie sa cez internet..Ja hladam,cim jednoduchsie riesenie ,pri zosietovani 2 PC.

Tak,ak by mal niekto skusenosti s VNC,alebo vedel lepsi,jednoduchsi soft,budem vdacny ak poradi :)
Invader
Light Star
Light Star

Re: "Zobudenie",zapnutie PC na dialku

Príspevok od používateľa Invader »

dudo02 napísal:Ahojte.potreboval by som poradit ohladom programu...Mal by sluzit na ovladanie PC.Mam zosietovane PC a NB.A Notebok je kvoli signalu(wifi),umiestneny v podkrovi.No a cez remote desktop(nastroj windows) sa pripajam z PC,ktory mam v izbe a tak vlastne fungujem aj na nete.No a stale musim ist do podkrovia a zapinat NB.A preto potrebujem cim jednoduchsi program na uplne ovladanie toho NB z mojho PC.Teda zapnut,zobudit a pripojit sa je asi zaklad.Toto cez windows nieje mozne-shit.Aby som nemusel hore vobec chodit.

A skusal som VNC.Nainstaloval som VNC Server na NB(tam sa pripajam) a VNC Viewer na PC(odtialto sa chcem pripajat).A problem je- V options Servera zvolim ktore IP sa mozu pripojit.Zvolim ADD,do okienka napisem 192.168.0.2/255.255.255.0(adresa mojho PC).No a ak dam OK,tak sa tam(v zozname pridanych) objavi-192.168.0.0/255.255.255.0 :roll: .Proste ina IP.Nech zadam hocijaku,stale sa tam objavi 192.168.0.0 :( .A neda sa pripojit-asi kvoli tomu.A vlastne ani neviem,ci sa da pomocou VNC zobudit PC,v lokalnej sieti...Ale myslim,ze da...
Viem,ze tu je par tem..Ale su na pripajanie sa cez internet..Ja hladam,cim jednoduchsie riesenie ,pri zosietovani 2 PC.

Tak,ak by mal niekto skusenosti s VNC,alebo vedel lepsi,jednoduchsi soft,budem vdacny ak poradi :)
Takze za prve:

Pises to tam zle, napis to tam takto: 192.168.2.0/255.255.255.255

Preto ti to nejde, lebo si tam "vyratal" zlu masku podsiete (255.255.255.255). Tym sa udava rozsah, kolko PC bude v IP sieti. Cize ked tam napises IP/255.255.255.0 cize v danej sieti bude 254 PC. Ked das 255.255.255.255, bude tam jeden PC. A dalej sa to vyratava podla ttoho kolko PC bude v sieti aby sa neplitvalo IPckami. To je nadlho a nieje to zrovna jednoduche.

Tu IP co si tam pisal ty so zlou maskou podsiete si len urcil rozsah IP odkial sa moze pripojit host na dany PC:.

Za druhe: To povolenie ti tam vobec netreba, lebo pristup je chraneny heslom.

Za tretie. Ako zobudit PC po sieti?

Tunak nieco o VNC:
http://www.zive.sk/h/Poradca/AR.asp?ARI=122171

PS: Cez VNC sa PC zobudit asi neda.

Tunak nieco o Wake on LAN

http://www.zive.sk/h/Poradca/AR.asp?ARI=122002

Pozdravujem Dudo.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

wake on lan (dalej WOL) musi byt povolene v biose. tiez som sa mi zda, ze ak mas prepojenie routrom, tak to musi byt povolene aj na routri. no tym som si nie isty. videl som na routroch aj funkciu WoL. z toho som len dedukoval, ze to asi treba mat zapnute a ze to musi router povolovat. no ale zmysel mi to nedava. takze asi som dedukoval zle. kazdopadne v biose to musis mat povolene urcite. existuje mnoho programov, ktore poslu packet na "prebudenie" pc. v linuxe sa da tusim taky packet aj vyrobit :) WoL funkciu ma aj remote administrator (ktory som pouzival kym som nepresiel na linux). remote admin ma tiez aj funkcie ako VNC. no ale ak si na VNC zvyknuty, tak radsej sosni daku 10kB utilitu na prebudzanie :)
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

turtlak69 napísal:wake on lan (dalej WOL) musi byt povolene v biose. tiez som sa mi zda, ze ak mas prepojenie routrom, tak to musi byt povolene aj na routri. no tym som si nie isty. videl som na routroch aj funkciu WoL. z toho som len dedukoval, ze to asi treba mat zapnute a ze to musi router povolovat. no ale zmysel mi to nedava. takze asi som dedukoval zle. kazdopadne v biose to musis mat povolene urcite. existuje mnoho programov, ktore poslu packet na "prebudenie" pc. v linuxe sa da tusim taky packet aj vyrobit :) WoL funkciu ma aj remote administrator (ktory som pouzival kym som nepresiel na linux). remote admin ma tiez aj funkcie ako VNC. no ale ak si na VNC zvyknuty, tak radsej sosni daku 10kB utilitu na prebudzanie :)
Veru zle dedukujes. On router nema, ma prepojene len dva PC, ako to opisuje a AP ma, ale cez vnutornu siet LAN netreba mat povolene ziadne porty. Ano, na routeroch existuje WOL, no on ako som spominal router medzi tymi dvoma PC nema.
Napísať odpoveď