Starnutie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

S rastucim vekom pribudaju vyhody aj nevyhody mozno v rovnakom, mozno v nerovnakom pomere, a preto ma nieco do seba mat osem a sediet pri anglicakoch, mat sedemnast a prvykrat sa milovat, mat 24 a promovat... dalej pokracovat nebudem, nechajte sa prekvapit, co vam zivot prichysta...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

taiksto ma nieco do seba aj to ked sedis pri anglicakoch v 40tich rokoch ..akurat to nezapada do diskusie o starnuti ale o mentalite, vykonnosti jedinca atd. :-) ... ale asi by ta moc netrapili veci jak politika a tak :-)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

cloveku vyhovuje podla jeho povahy v akom veku by chcel zit ..lenivy clovek alebo taky uzivavec moc nechce mat 40 a pracovat a zasa domased za PC nechce byt moc mlady a uzivat si ..myslim nie?
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

budem mat 17 a myslim ze kazdy vek ma nieco do seba ( teda snad okrem staroby, ktora je hrozna si myslim )
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Drago napísal:( teda snad okrem staroby, ktora je hrozna si myslim )
Podľa toh oako sa na to pozrieš a akú starobu očakávaš. Staroba je akoby finálnym produktom tvojho života. Ako žiješ život, tak "prečkáš" starobu. Pokiaľ si starobu predstavuješ, ako postupné slyhávanie orgánov, úniky moču, a senilitu niet divu, že sa na ňu netešíš. To sú veci, ktoré človek síce neovplyvní, no dá sa na to pozerať aj inak. Myslím, že pokiaľ je človek zmierený so smrťou, tak je pre neho aj staroba omnoho ľahším obdobím. Teraz sa vám môže zdať, čo to dokelu kecám, keď mám ešte iba 18. Ale verte, dobre to vidím na ľuďoch v mojom okolí a vidím oba modely, aké som opísal. Iste, určité veci neovplyvníme, no niektoré si môžeme aspoň prispôsobiť. :)
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

fizz napísal:chcela by som mat tak 70 rokov....kazdy by mi veril, ze ma nieco boli a mala by som dokonca zivota svaty pokoj
do konca zivota ktory by mozno netrval moc dlho :wink:

mne zivot na strednej skole vyhovuje a v klude by som prijal aby sa to v tomto stadiu zastavilo... :)
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

ja som so svojim vekom spokojny vsetko podstatne ma este len caka, hovori sa ze roky na strednej skole su najlepsie tak som zvedavyy.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

je sice pravda ze kazdy vek ma daco do seba, ale cim som starsi tym viac zistujem, ze na jednej strane mam viac moznosti a na druhej viac starosti. najme stres. to je fakt stale horsie a horsie. mam viac penazi, viac minam. mojim jedinym cielom je dostudovat a potom odist pracovat do zahranicia.
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .I.LoVe.lOvE. »

Starnutie a smrt mi pridu desive, ked pomyslim, ze napr. uz nestihnem znova ochutnat svoj oblubeny kolac a tak :lol: . Inak asi nie, zivot treba zit naplno, kazdy den, kazdy rok je iny a svojim sposobom zaujimavy. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Niekedy, keď sa veci nakopia a ja nič nestíham, si spomeniem, aké by to bolo fajn vrátiť sa do obdobia, keď som mala 18-20 rokov. Mojou jedinou starosťou vtedy bola len škola. Mala som veľmi veľa voľného času, žiadne veľké povinnosti a tak som si mohla robiť, čo som len chcela.

Teraz väčšinu týždňa strávim v práci a voľného času mám dosť málo a preto si musím dobre premyslieť, ako s ním vynaložím. Ale na druhej strane, keď si to porovnám s tým obdobím, keď som mala 20, tak som aj teraz v podstate spokojná. Mám síce menej času, ale zase som o množstvo skúseností a vedomostí múdrejšia, môžem si dovoliť viac, ako vtedy a hlavne sa nemusím pýtať na súhlas rodičov :)
Tiež môžem celý víkend stráviť niekde preč a trochu si oddýchnuť a nemusím sedieť nad knihami a študovať na písomku :)

Preto si myslím, že aj keď budú roky pribúdať, že každé to obdobie bude mať niečo do seba. Budem mať iné starosti, povinnosti, radosti... O tom je život. Keby som sa už teraz mala trápiť, že raz zostarnem, tak by som sa len poriadne zdeptala a nikam by to neviedlo. Oplatí sa asi vsadiť na pozitívny prístup so štipkou realistického pohľadu, trochu si veriť, nerobiť si z maličkostí veľkú hlavu a tešiť sa, že žijem a môžem si svoj život zariadiť podľa seba.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

nedavno som mal 18.... a uz davnejsie zalezi vsetko odo mna, rodicia uz nie su ani moc nadomnou(nemaju vliv).... takze sa uz viac zamyslam nad vsetkym a hlavne nad svojou zodpovednostou ktora cim dalej tym viac pribuda...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

stale dufam ze ked budem starsi budem krajsi :D:D:D
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

brm napísal:njn.. jediná zmena, že teraz všetci násťroční sa Ti zdravia "dobrý deň".. :D

Inak zatiaľ v pohode, akurát keď priateľka zvýskne od radosti z ďalšieho môjho nového šedivého vlasu, tak je to trochu...... :cry:
Toto poznam :D Priatelku zdravia dobry den aj taky, co by nemuseli a prave prijemne jej to nepripada :) a mne na kotrbe furt daky sedivy vlas najde :D Cim to tak asi ze bude....

Inak, co sa toho starnutia tyka, tak si pamatam, ze ked som mal tak 15 rokov, mozno menej, ma to strasne bralo a som mal normalne depku z toho, ze postupne starnem a tak. Najradsej by som bol maly spunt a cecal mleko, to by bola krasa :) pohodicka, ziadne starosti, zarevem, tak vsetci do pozoru a zase len to mlieko a spanok atd :D
katrina
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa katrina »

Kazdy vek ma vyhody aj nevyhody. Ked chodite do skoly, byvate u rodicov, je menej starosti, viac casu na hobby , ale malo slobody. Ked sa osamostatnite, zalozite rodinu, mate dostatok osobnej slobody, ktora je ale obmedzovana mnozstvom starosti, rieseni problemov a cas na zaujmy sa zredukuje, alebo celkom strati. :? Hovori sa, ze svet patri mladym, a je to tak, lebo staroba je smutna. :( Ala zas ako tu niekto napisal, vsetko zalezi na cloveku ako to berie. :wink: Lenze ked sa pozriete na starych ludi sediacich na lavickach a civiet do prazdna, az to stisne za srdce. Mladost je radost, tak si to treba uzit! :lol: Lebo cas leti, a ani sa nenazdame a sme dochodcovia. :D
Napísať odpoveď