compleX napísal:ades & mikkimikki aj ste nieco ponachadzali?
jasne, vzdy plne kose. foto bohuzial nemam. inak mohli by ste sem napisat trebars aj nejake fajnovosti co ste z tych hribov potom navarili, napiekli atd. inak je pravda ze ked do prazenice z hub dam strucik cesnaku a on scerna ze je tam nejaka jedovata huba?
ades napísal:jasne, vzdy plne kose. foto bohuzial nemam. inak mohli by ste sem napisat trebars aj nejake fajnovosti co ste z tych hribov potom navarili, napiekli atd. inak je pravda ze ked do prazenice z hub dam strucik cesnaku a on scerna ze je tam nejaka jedovata huba?
o tom cesnaku to nepoznam ale ja vzdy spravil prazenicu a mama spravi bedle v cesticku, ak mame kopu malych suchohribov tak zavarame a dubaky susime
compleX napísal:to sa nebojis ze sa ti tie huby sparia ??? (na foto igelitka)
tolko vydrzali, povodne som si zobral kosik ale ked som uvidel tie kvanta podpiniek tak sme museli vybrat igelitky, inak to neslo. vydrzali bez problemov, uz sa mrazia, susia, travia v zaludku.
nj huby ja rád.vyprážané bedľe to je šmak.aj takú hubová polievku môžem a hubová praženica to je klasa no na huby už moc nechodíme.keď som bol malý tak ma rodičia brali nasilu kade-tade a teraz,keď ja chcem,chodiť im sa nechce.mama to rieši tak,že huby nakúpi od kolegyne a mne to ostane akurát čistiť
pinacolada napísal:nj huby ja rád.vyprážané bedľe to je šmak.aj takú hubová polievku môžem a hubová praženica to je klasa no na huby už moc nechodíme.keď som bol malý tak ma rodičia brali nasilu kade-tade a teraz,keď ja chcem,chodiť im sa nechce.mama to rieši tak,že huby nakúpi od kolegyne a mne to ostane akurát čistiť
tak to je oazj riesenie , zbieranie hub je nieco ako chytanie ryb .)
kde najdem este nejake huby co sa daju vyprazat ?
potreboval by som TT lokaciu ( GA - okres , SALA okres ... ) senec alebo penizinok okres ( maximalne )
alebo nesiel by niekto by sme sa stretli pokecali nazbierali ....
( nemusite ist sami ani ja nepojdem sam ... )
R1k1nko napísal:kde najdem este nejake huby co sa daju vyprazat ?
potreboval by som TT lokaciu ( GA - okres , SALA okres ... ) senec alebo penizinok okres ( maximalne )
alebo nesiel by niekto by sme sa stretli pokecali nazbierali ....
( nemusite ist sami ani ja nepojdem sam ... )
ja poznam lokalitu iba v okrese malacky a som z okresu TT
compleX napísal:ja poznam lokalitu iba v okrese malacky a som z okresu TT
fu malacky su uz pre mna dost daleko nepojdem kvoli hrybom tak dalako vsak za benzin zaplatim 500sk
skoda no nic budem este dufat ze niekde nieco najdem,
R1k1nko napísal:fu malacky su uz pre mna dost daleko nepojdem kvoli hrybom tak dalako vsak za benzin zaplatim 500sk
skoda no nic budem este dufat ze niekde nieco najdem,
Tak ja musim skonštatovat že som velky hubar.A podla mna je ovela lahsie najst Hrib smrekový ako Hrib dubovy!!Takže ten kto ma v okoli smrekove lesy tak ten nazbiera ozaj vela hub.To viem lebo bol som v Lipt.Mikulasi na huby(prvykrat som bol v tom lese) a nasiel som velmi vela.V dubovych a bukovych lesoch treba važne poznat miesta na huby.
MGSnake napísal:Tak ja musim skonštatovat že som velky hubar.A podla mna je ovela lahsie najst Hrib smrekový ako Hrib dubovy!!Takže ten kto ma v okoli smrekove lesy tak ten nazbiera ozaj vela hub.To viem lebo bol som v Lipt.Mikulasi na huby(prvykrat som bol v tom lese) a nasiel som velmi vela.V dubovych a bukovych lesoch treba važne poznat miesta na huby.
ja chodim tie z na huby do okolia Tatier presnejsie do Važca
teta mala 74r kym sa spametala uz uz divak " napadal " taky clovek ( od 20 - 49 ) by sa chitil a nejak zareagoval ( utekal , niekde liezol alebo nieco ine ... )
Ale teta sama v lese ledva chodi .....
Dalo sa to cakat ..
micpu napísal:hriby nemusim ale rad ich zbieram jedine co zjem su sampiony a dubaky
jo, a aký je podľa teba rozdiel medzi hríbom a dubákom?
Dubák je hríb dubový /Boletus reticulatus/, to znamená že dubák je hríb, a je to jedna a tá istá huba, takže si ujasni pojmy a potom tu niečo píš, ok ?
no boli sme omrknut, a le uz je to dost slabota....dubaky uz ziadne,nejake osikace a podpnovky, ale vela hribov je uz zosusenych alebo plesnivych,a ktomu myslim ze uz aj mrzlo tento tyzden,takze to uz asi koncii
belo15:Možno ešte príde jedno oteplenie, takže niečo by byť ešte mohlo. Minimálne podpňovky,hlivy, červeňáky /osikáče/, určite by ešte mohli byť pôvabnice fialové a nejaké tie kozáriky /brežňaky/.
No ale tak uvidíme.
Inak tohto ročná sezóna bola rozprávková