IQ,EQ a veci tomu podobne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vojtk
Medium Star
Medium Star

IQ,EQ a veci tomu podobne

Príspevok od používateľa vojtk »

Zaujimalo by mam ake mate skusenosti s rôznymi IQ testami, ci uz na internete, alebo serioznymi testmi u psychologa...
Taktiez sa casto hovori o vztahu IQ a EQ(emocny kvocient). Niektore zname osobnosti historie vraj mali neuveritelne nizke IQ, ale vdaka vysokemu EQ si dokazali nakolnit masy.(kedysi davnejesie som cital ze prezident Bush ma Velmi nizke IQ-ale nevim co je na tom pravda)

Takze, vsetko ohladom IQ, EQ , testov a vasich skusenosti s nimio môzte dat sem. :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

bush ma najnizsie IQ zo svetkych doterajsich amreckych prezidentov a je to aj vidiet :D
ja mam ako kazdy kto sa tu vyjadri nadpriemerne IQ.o EQ som nepocul ale asi si daco najdem bo to znie zaujmavo
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

btw kamos, taky manik, ma superiorne(nadpriemerne) IQ, ale na nom to aj vidiet a myslim ze nestaci mat vysoke len IQ, ale IQ a EQ by bolo tak narovnako :)
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

A ma niekto stranky na nete na IQ a EQ testy ... ze sa otestujem :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

audiotrack napísal:http://www.psychotest.sk/
aale nie su tam eq testy :(
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja som si robil original IQ test. kedze mam mamu psychologicku, tak k tomu mam pristup pomerne lahko. neviem presny vyledok. vraj mam IQ ako horna stvrtina gymnazistov. cize nieco nadpriemerne. vraj som to zbuchal velmo dobre. no niektore tie veci boli fakt primitivne a chvilami som si pripadal ako debil, ze take lahke veci su tam a chvilami preto, ze som s tym ani nepohol :D no a EQ som nemeral este nikdy. kazdopadne dalsi IQ test si uz robit nechcem. parilo sa mi z hlavy a nemam chut to opakovat. myslenie boli :lol:
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Kazdopadne EQ je menej znamejsie ako IQ.
Ak by ste si chceli o tom precitat viac, nasiel jeden referat, ktory sa Tejto problematike venuje obsirnesjie - a je tam aj blizsie opisane EQ

Kód: Vybrať všetko

http://referaty.atlas.sk/odborne-humanitne/psychologia/15830/iq-verzus-eq
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

ak zvladate, tak tu mate EQ test v ENG >>> Emotional IQ Test
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Mám spolužiaka, ktorý má nadpriemerné IQ. Ale je to totálny blb so silne podpriemerným EQ. :x Nemôžem ho ani cítiť, nemám rád takých ľudí.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

tiez mam nadpriemerne IQ, ale pomerne male EQ, takze nieco pravdy asi na vztahu tychto dvoch velicin bude.
mam kvoli tomu par nepriatelov, ktori su netolerantni... :roll:
CrakeN
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CrakeN »

Tuším je tu viac nadpriemerných, tiež k nim patrím, aspoň podľa viacerých psychologických testov. Všetko má samozrejme svoje muchy a IQ sa pravdepodobne vzťahuje len na niektoré oblasti (určite nie na všetky rovnako), pretože niečo mi ide naozaj perfektne a iné zasa nie. Avšak aj IQ aj EQ sú pojmy relatívne, nedá sa podľa toho určovať, čoho je človek naozaj schopný a aký je.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

nedávno vlastne teraz v piatok som som mal prednášku z riadenia ľudských zdrojov.. no a čo som tým chcel povedať.. profák tam prednášak niečo málo aj IQ a že v súčastnosti sa to nepovažuje za objektývny test pretože je stavaný globálne a niketo môže byť vysoko nad priemer v jedenej veci ale v druhe veci slabší a ked sa to vezme tak cekové IQ je slabšie.. (kedže je to brané z viacej hladísk)
niečo na tom pravdy bude - vravel aj taký prípad že týpek na základke bol totál vytretý zo všetkých predmetov len historía bola za jedna to isté aj na strednej.. nejako sa dostal študovať dejiny a teraz je nejaký archeolég dakde preč..

no a čo nám robili testy ešte na strednej tak vtedy som mal 112 čo je štyri roky starý výsledok. neviem je možné nejako IQ trenovať aby bolo vyšie a vyšie alebo sa človek s tým narodí a cleý life je to tak
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

IQ pocas zivota nie je stale ale myslim ze ho voloou alebo nejakym treningom neovplyvnis... :?

ja mam IQ okolo 100 co je asi priemer ale aj napriek tomu som dost sprosty :lol:
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

fizz napísal:IQ mi na nete vychadza pravidelne 130-140. EQ som si nemerala, ale podla toho ako sa poznam, bude to asi 10% z IQ.
preco tak kriticky ? :) Ja mam IQ okolo 120 a EQ mensie, ale myslim, ze nepoznam cloveka ktory by mal nadpriemerne IQ aj EQ. Vzdy je jedno trochu poslabsie
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Sheep napísal:IQ pocas zivota nie je stale ale myslim ze ho voloou alebo nejakym treningom neovplyvnis... :?
IQ sa moze menit pocas zivota. samozrejme nie tak, ze preskocis napr. z priemernej urovne do nadpriemernej, ale z cisla 120 mozes skoci na 125 popr. aj 115. na IQ moze vplyvat aj nejaka choroba/uraz apod. napr ja sa domnievam (i ked to nie je velmi dokazane), ze castym pouzivanim elektroniky sa IQ zmensuje. ale mozno je to blbost, nemam vedecke dokazy, ale je to moj osobny nazor.

aj v IQ podla mna plati veta vsetkeho vela skodi. samozrejme malo tiez. imbecilita je jasnym prikladom... v kontraste s genialitou :).... keby som si mal vybrat byt geniom a totalnym outsiderom, alebo byt butlavou vrbou pre viac ludi a byt dobrym kamaratom a byt priemerne inteligentny, tak si vyberiem druhu moznost. po 89 bol boom iq testov. aj firmy brali ludi s vyssim IQ. ale teraz sa to meni a beru ludi s kvalitnym EQ, pretoze timova praca je dolezita
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

IQ sme robili na strednej len ako sranda ... moj vysledok bol 131 ... EQ som si nemeral ale najlepsi bol spoluziak .. Vsetko vie Vsetko Ovlada ...a drb ho IQ 89
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

som si prave robil tento test http://www.psychotest.sk/index.php?test=IQ_test_2 a vyslo mi IQ 130. Je to normalne? :shock:

inac sry za ozivenie tak starej temy
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

130 je vyzsie ale nie nieco neobvykle, takze neviem preco by to malo byt nenormalne :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

co to sa mi mari z psychlogie, ze 130 je pomaly genialita

Kód: Vybrať všetko

http://sk.wikipedia.org/wiki/Inteligenčný_kvocient
takze zas az take bezne to nieje :wink:

vyŽšie IQ je raz vyŽšie IQ
Napísať odpoveď