Bojíte sa EURA ??

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bojíte sa EURA ??

Príspevok od používateľa ST1 »

Cawte vsetci len tak ma napadlo ze co to euro vlastne spravi s cenami nasich vyrobkov ?? Co si myslite bude sa to zdrazovat v PC priemysle a tak ?? oplati sa teraz rychlo nakupit veci do PC a nove PCcka abo neskor ?? a to iste aj s elektronikou......velmi ma to zaujima tak piste vase nazory..
emko29
Novice
Novice

Príspevok od používateľa emko29 »

Ci budu celkovo ceny vyssie alebo nie, tak do techniky sa urcite neoplati investovat. Technika pojde vzdy dolu, ci tu bude euro alebo ne
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nemam sa coho bat. zavadzanie eura nieje ako ked si skusas ponozky....je to proces
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja sa musim priznat, ze ano. Ceny neviem, ci sa urcite budu menit, ale zo skusenosti mojej rodiny, ktora bola Nemecku, ked sa zavadzalo euro, tak ceny isli hore.

Ja si vzdy uvadzam tento jeden priklad:

Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?

Samozrejme, tieto hodnoty hore som len tak hodil, ako priklad. Netyka sa ma to konkretne, ale snazim sa pochopit, resp. si vysvetlit, ze ako to bude.

30 EUR na noc som odvodil z toho, ze napr. vo vnutrozemi, v Grecku jeden drink stoji 6 EUR. A uprimne. Co je 6 drinkov za jeden vecer?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nasa ekonomika na euro nie je ani pripravena, tak som zvedavy ako to bude prebiehat. penazenku nahradime mescom drobakov :lol: neviem ako budem pchat tie drobaky do penazenky. papierovych asi vela nosit u seba nebudem. mesce pridu do mody :D
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

vpohodke. pojdem vonku s troma mincami :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kachna napísal:vpohodke. pojdem vonku s troma mincami :?
ako za starých čias
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:30 EUR na noc som odvodil z toho, ze napr. vo vnutrozemi, v Grecku jeden drink stoji 6 EUR. A uprimne. Co je 6 drinkov za jeden vecer?
A preco to odvadzas od Grecka, ked nie sme v Grecku? Za 6Euro si na Slovensku nikto 6 drinkov za noc nekupi. Cenu urcuje trh.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

sice ja sa eura dost nebojim...ale ked mi kamos napisal ze v nemecku stoji jedno pivo 8eur ...sice bol na pivnom festivale...no vtedy som mal dost :D:D :lol: :lol:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja sa obávam len toho, že sa na hlavnej stanici pomiznú nápisy na stánkoch s hod dogmi "Na drobne nerozmieňame". :?
Stenky
Professional
Professional

u nas panuje taka predstava ze na zapade sa sku*vene vela zaraba.....v prepocte na nasu menu ano. lenze oni tomu maju vseobecne prisposobene aj vydavky. preto sa zasa tvrdi ze je tam draho....... vsetko treba vidiet relativne. ak nam daju vyssie ceny, musia tomu prisposobit prepocet platu relativne adekvatne. nech sa zachova relativna hodnota platu (plat 10.000 -> 1.5 Sk rozok => 6.666,66 rozkov za vyplatu) (100 EUR za rozok -> 100*6.666,66 = 666.666,66 EUR plat)

treba len najst tu spravnu bulharsku konstantu
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

p4ra napísal:Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?

30 EUR na noc som odvodil z toho, ze napr. vo vnutrozemi, v Grecku jeden drink stoji 6 EUR. A uprimne. Co je 6 drinkov za jeden vecer?
P4ra ale to je otazka Krajiny ... preco v londyne stoji kopcek zmrzliny 65Sk ... pritom oni Euro Nemaju ... ;)
Nemozes to porovnavat z Greckom alebo tak ...
Na slovensku si nikdy nikto nedovoli Rapidne dvihnut Ceny ... Pretoze v tej sekunde strati 90% svojej Klientely
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pozor, ja som to nechcel porovnat. Ja som len uviedol priklad.. Citajte este raz.

A to, ze v UK stoji kopcek zmrzliny 65 SK, to ja neberiem. Ja nepreratavam peniaze, ked som inde na slovenske koruny.

Tak ako si to vy predstavujete? Kolko nas bude stat drink napr.?
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ja osobne som uvazval nad tym, ze ked mas v banke milion a changne sa ti to na € tak ti podla mna klesne hodnota tych penazi vzhladom na to, ze v inych krajinach kde je euro ma tolko na ucte asi kazdy druhy ...
vlastne to je ta hodnota kurzu a platov...

a dik za karmu, ani sa nepodpise, ani nic nenapsie :roll:
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Stenky napísal:u nas panuje taka predstava ze na zapade sa sku*vene vela zaraba.....v prepocte na nasu menu ano. lenze oni tomu maju vseobecne prisposobene aj vydavky
http://www.tvojepeniaze.sk/slovensko-pa ... porteb_p01
Stenky
Professional
Professional

to si teraz robis rit nie? clanok "Slovensko patri k drahsim krajinam" na zaklade koncovej ceny iPodu......jeden velky smiech. ano ked si zoberiem ze u nas Adidas superstar stoja 3300Sk a ja ich mam z ameriky aj s dovozom za 2700Sk tak sme zrejme NAOZAJ NAJDRAHSIA KRAJINA POD SLNKOM. cena iPodu nieje meritko moje krasne :twisted:

chod na chlvilku so slovenskou vyplatou zit do rakuska a zistis o com sa bavime.....z iPodu sa nenajes
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

waw zaujimave odozvy take neco som aj od vas cel, len ja som teraz chcel kupovat nejaky HW a tak napr. ramku, mysku a take hovadinky.....handry tez sem patria pojdu podla vas ceny tychto veci rapidne hore ?? ja pritom nezarabam tak preto sa hlavne pytam, pretoze vravia ze platy pojdu hore tez ae velmi sa mi to euro nepaci :(
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

trosku sa obavam prechodu. hlavne toho ako si budem zvykat na tolko drobnych. neviem si predstavit ako sa v tom budem hrabat niekde v obchode pri pokladny a hladat centy... mali sme pekne ostat na nasej mene. starsi ludia si na to nezvyknu vobec. pre mna je vyhoda len to, ze nebudem musiet zamienat peniaze z sk na eur. ceny budu zhruba totozne napr. z nemeckom, lenze platy nie a tu je velky problem. neviem aka je priemerna mzda u nas, ale urcite to neni tolko ako uvadzaju (mozno v BA). realita je max. cca 11 000-12 000. je to spinavost aby sme platili tolko isto ako v krajine kde maju min mzdu 40 000... cize mali by sa najskor vyriesit taketo problemy.
este jeden odkaz: nemam na to je.em na to
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Stenky napísal:...
nevravim, ze slovensko je najdrahsie, ale v porovnani s platmi najlacnejsie nie je. uz len to, ze 90% rakusanov nejazdi na feliciach, ale bavorakoch za nieco hovori. a to, ze sa z bavoraka nenajem pokladam za "divny argument". pretoze ak sa nenajem, tak si bavorak predsa nemozem dovolit...

a prechodu sa ciastocne bojim. mali s nim problemi aj nemci a my sa s tym podla nasich politikov vysporiadame. som zvedavy. a to, ze nebude bankovka 1 euro, povazujem za zle. ako student budem mat vacsinou len mince, takze... nie je o com.

je pravda, ze to bude lepsie, ked pojdem do ostatnych clenskych krajin, ze nemusim rozmienat apod. ale ako si chudobny clovek bude moct dovolit vycestovat napr do francuzska? to radsej si tie peniaze rozmenim.

velke rise dlho nevydrzia
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

p4ra napísal:Ja si vzdy uvadzam tento jeden priklad:

Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?
Sak si si presne odpovedal. Nemas jedno ci minies z 500 EUR 30 alebo z 15000 SK 1000?
Napísať odpoveď