Bojíte sa EURA ??
Bojíte sa EURA ??
Cawte vsetci len tak ma napadlo ze co to euro vlastne spravi s cenami nasich vyrobkov ?? Co si myslite bude sa to zdrazovat v PC priemysle a tak ?? oplati sa teraz rychlo nakupit veci do PC a nove PCcka abo neskor ?? a to iste aj s elektronikou......velmi ma to zaujima tak piste vase nazory..
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja sa musim priznat, ze ano. Ceny neviem, ci sa urcite budu menit, ale zo skusenosti mojej rodiny, ktora bola Nemecku, ked sa zavadzalo euro, tak ceny isli hore.
Ja si vzdy uvadzam tento jeden priklad:
Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?
Samozrejme, tieto hodnoty hore som len tak hodil, ako priklad. Netyka sa ma to konkretne, ale snazim sa pochopit, resp. si vysvetlit, ze ako to bude.
30 EUR na noc som odvodil z toho, ze napr. vo vnutrozemi, v Grecku jeden drink stoji 6 EUR. A uprimne. Co je 6 drinkov za jeden vecer?
Ja si vzdy uvadzam tento jeden priklad:
Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?
Samozrejme, tieto hodnoty hore som len tak hodil, ako priklad. Netyka sa ma to konkretne, ale snazim sa pochopit, resp. si vysvetlit, ze ako to bude.
30 EUR na noc som odvodil z toho, ze napr. vo vnutrozemi, v Grecku jeden drink stoji 6 EUR. A uprimne. Co je 6 drinkov za jeden vecer?
-
audiotrack
VIP
-
Stenky
Professional
u nas panuje taka predstava ze na zapade sa sku*vene vela zaraba.....v prepocte na nasu menu ano. lenze oni tomu maju vseobecne prisposobene aj vydavky. preto sa zasa tvrdi ze je tam draho....... vsetko treba vidiet relativne. ak nam daju vyssie ceny, musia tomu prisposobit prepocet platu relativne adekvatne. nech sa zachova relativna hodnota platu (plat 10.000 -> 1.5 Sk rozok => 6.666,66 rozkov za vyplatu) (100 EUR za rozok -> 100*6.666,66 = 666.666,66 EUR plat)
treba len najst tu spravnu bulharsku konstantu
treba len najst tu spravnu bulharsku konstantu
-
Shark NX
Addict
P4ra ale to je otazka Krajiny ... preco v londyne stoji kopcek zmrzliny 65Sk ... pritom oni Euro Nemaju ...p4ra napísal:Dnes zaraba clovek povedzme 15.000 SK cisteho. Ide von v piatok a sobotu, minie 1000-1500 SK. A teraz si neviem predstavit, ze budeme zarabat kolko? 500 EUR? A ked jeden vecer bude stat 30 EUR, z coho budeme schopni zit?
Nemozes to porovnavat z Greckom alebo tak ...
Na slovensku si nikdy nikto nedovoli Rapidne dvihnut Ceny ... Pretoze v tej sekunde strati 90% svojej Klientely
-
Tomasko
Guru wannabe
ja osobne som uvazval nad tym, ze ked mas v banke milion a changne sa ti to na € tak ti podla mna klesne hodnota tych penazi vzhladom na to, ze v inych krajinach kde je euro ma tolko na ucte asi kazdy druhy ...
vlastne to je ta hodnota kurzu a platov...
a dik za karmu, ani sa nepodpise, ani nic nenapsie
vlastne to je ta hodnota kurzu a platov...
a dik za karmu, ani sa nepodpise, ani nic nenapsie
http://www.tvojepeniaze.sk/slovensko-pa ... porteb_p01Stenky napísal:u nas panuje taka predstava ze na zapade sa sku*vene vela zaraba.....v prepocte na nasu menu ano. lenze oni tomu maju vseobecne prisposobene aj vydavky
-
Stenky
Professional
to si teraz robis rit nie? clanok "Slovensko patri k drahsim krajinam" na zaklade koncovej ceny iPodu......jeden velky smiech. ano ked si zoberiem ze u nas Adidas superstar stoja 3300Sk a ja ich mam z ameriky aj s dovozom za 2700Sk tak sme zrejme NAOZAJ NAJDRAHSIA KRAJINA POD SLNKOM. cena iPodu nieje meritko moje krasnejimino napísal:http://www.tvojepeniaze.sk/slovensko-pa ... porteb_p01
chod na chlvilku so slovenskou vyplatou zit do rakuska a zistis o com sa bavime.....z iPodu sa nenajes
waw zaujimave odozvy take neco som aj od vas cel, len ja som teraz chcel kupovat nejaky HW a tak napr. ramku, mysku a take hovadinky.....handry tez sem patria pojdu podla vas ceny tychto veci rapidne hore ?? ja pritom nezarabam tak preto sa hlavne pytam, pretoze vravia ze platy pojdu hore tez ae velmi sa mi to euro nepaci 
re
trosku sa obavam prechodu. hlavne toho ako si budem zvykat na tolko drobnych. neviem si predstavit ako sa v tom budem hrabat niekde v obchode pri pokladny a hladat centy... mali sme pekne ostat na nasej mene. starsi ludia si na to nezvyknu vobec. pre mna je vyhoda len to, ze nebudem musiet zamienat peniaze z sk na eur. ceny budu zhruba totozne napr. z nemeckom, lenze platy nie a tu je velky problem. neviem aka je priemerna mzda u nas, ale urcite to neni tolko ako uvadzaju (mozno v BA). realita je max. cca 11 000-12 000. je to spinavost aby sme platili tolko isto ako v krajine kde maju min mzdu 40 000... cize mali by sa najskor vyriesit taketo problemy.
este jeden odkaz: nemam na to je.em na to
este jeden odkaz: nemam na to je.em na to
nevravim, ze slovensko je najdrahsie, ale v porovnani s platmi najlacnejsie nie je. uz len to, ze 90% rakusanov nejazdi na feliciach, ale bavorakoch za nieco hovori. a to, ze sa z bavoraka nenajem pokladam za "divny argument". pretoze ak sa nenajem, tak si bavorak predsa nemozem dovolit...Stenky napísal:...
a prechodu sa ciastocne bojim. mali s nim problemi aj nemci a my sa s tym podla nasich politikov vysporiadame. som zvedavy. a to, ze nebude bankovka 1 euro, povazujem za zle. ako student budem mat vacsinou len mince, takze... nie je o com.
je pravda, ze to bude lepsie, ked pojdem do ostatnych clenskych krajin, ze nemusim rozmienat apod. ale ako si chudobny clovek bude moct dovolit vycestovat napr do francuzska? to radsej si tie peniaze rozmenim.
velke rise dlho nevydrzia
Sak si si presne odpovedal. Nemas jedno ci minies z 500 EUR 30 alebo z 15000 SK 1000?p4ra napísal:Ja si vzdy uvadzam tento jeden priklad: