Bojíte sa EURA ??

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
den333
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ja sa bojim akurat toho ze mi Euromešec bude tahat dolu rifle :lol:
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

jimino napísal:nevravim, ze slovensko je najdrahsie, ale v porovnani s platmi najlacnejsie nie je. uz len to, ze 90% rakusanov nejazdi na feliciach, ale bavorakoch za nieco hovori. a to, ze sa z bavoraka nenajem pokladam za "divny argument". pretoze ak sa nenajem, tak si bavorak predsa nemozem dovolit...

a prechodu sa ciastocne bojim. mali s nim problemi aj nemci a my sa s tym podla nasich politikov vysporiadame. som zvedavy. a to, ze nebude bankovka 1 euro, povazujem za zle. ako student budem mat vacsinou len mince, takze... nie je o com.

je pravda, ze to bude lepsie, ked pojdem do ostatnych clenskych krajin, ze nemusim rozmienat apod. ale ako si chudobny clovek bude moct dovolit vycestovat napr do francuzska? to radsej si tie peniaze rozmenim.

velke rise dlho nevydrzia
su veci co su u nas lacnejsie a veci co su u nas drahsie. preto beriem ten clanok s tak obrovskym nadhladom akoby ani neexistoval.
samozrejme budu ludia nespokojni, neutralni aj spokojni s prechodom na EURo vsetkym nikdy nevyhovies.
dvihnu sa ceny adekvatne k okoliu, dvihnu sa platy adekvatne k cenam...je to vecou spravnych koeficientov.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Stenky napísal:dvihnu sa platy adekvatne k cenam...
uz vidim, ako sa zdvihnu platy statnym zamestnancom ako medikom, ci ucitelom. je to pekne co pises a bolo by fajn, ak by to bola pravda, ale prax bude urcite ina
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

prosim vas ludia odpovedzte mi nato co som pisal v predchadzajucom prispevku.....nefim ci si mam teraz kupovat veci do pc a pod. alebo az po zavedeni eura ??? ja fakt nefim som uplne zmateny ztoho vsetkeho :cry:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

kobalt napísal:Sak si si presne odpovedal. Nemas jedno ci minies z 500 EUR 30 alebo z 15000 SK 1000?
Neber tie cifry doslovne. To bol len priklad. Ak budem zarabat 500 EUR priklad, tak najomne bude 200 EUR asi. Toto cisto len tak hadzem cisla, snazim si predstavit situaciu. Teda 300 EUR ostane na zivot. Jeden vikend ides von, mas 250 EUR povedzme este. A to mas pred sebou cely mesiac. Ja viem, ze sa to zda prehnane, ale sa len snazim si predstavit situaciu.

Tomasko, to znie zaujimavo kazdopadne, co si povedal..
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

tak toto porovnanie je dost neobjektivne podla mna, vzhladom na to, ze ked to je americka firma urcite to bude drahsie tu ako v amerike :?
p4ra napísal:Tomasko, to znie zaujimavo kazdopadne, co si povedal..
ale zjavne to vsetci nepochopili, citam ohlasy :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Prave som to rozoberal s rodicmi. Aj moji hovoria, ze pravdepodobne prerobime, ked nam prehodia bankove ucty.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

neviem ani nie.. len sa bojím výšky svojej vyplaty
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

ano bojim lebo ak moja mama zarobi dajme tomu +18000 a jej to daju ako euro tak bude mat asi dajme tomu 400 eur nepocitam a chcelieb bude stat 2 eura a bit 180 az 200 ano bojim sa ci nebudem mat co si obliest
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

puccik napísal:ano bojim lebo ak moja mama zarobi dajme tomu +18000 a jej to daju ako euro tak bude mat asi dajme tomu 400 eur nepocitam a chcelieb bude stat 2 eura a bit 180 az 200 ano bojim sa ci nebudem mat co si obliest
tak platy by mali ist tiez hore, pretoze, pojde vsetko hore (sluzby...), len do akych hodnôt

ale ved budme optimisti :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

puccik napísal:ano bojim lebo ak moja mama zarobi dajme tomu +18000 a jej to daju ako euro tak bude mat asi dajme tomu 400 eur nepocitam a chcelieb bude stat 2 eura a bit 180 az 200 ano bojim sa ci nebudem mat co si obliest
no rátaj s tým že zo začiatku to bude tak trocha prispôsobené že chleba bude v prepočte stáť rovnako.. a ak dobre uvazujem tak potom tak ako aj ceny napr chleba prídu na 2 euro tak aj plat by mal ísť alikvotne hore a nemalo by to ostať pri tých 4 stofkách nie?
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

No len abi :?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

puccik napísal:No len abi :?
tak dúfam ved
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Tak ako si to vy predstavujete? Kolko nas bude stat drink napr.?
Pokial sa platy prerataju kurzom eura, tak ten drink nema inu moznost ako stat tolko eur, kolko vychadza podla kurzu, pretoze drink ktory stoji teraz napr. 50 korun, si za 3eura (napr.) vela ludi nekupi. Predstavujes si to, ze ako sibnutim carovneho prutika zrazu budu zo vsetkych zobraci. Urcite nieco malo na tom prerobime, ale to je dan za 'europskost'. Na druhu stranu, ziadne drasticke zmeny by prist nemali. (dufam)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nebojim, a absolutne ma tato preblamtika nezaujima kedze nemam moznost ju ovplyvnit, samozrejme urcite budem za bezne veci jako cigarety alebo jedlo davat viac penazi... :?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jediné čo ma vôbec neteší že zo začiatku budeme všetci chodič s mešcami ako v starveku hhh.. boha toľko dorbných :cry:
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

vobec sa nebojim, kedze uz mam tuto skusenost..
bol som v zahranici , ked sa zavadzalo euro.. :wink:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Silmer napísal:bol som v zahranici , ked sa zavadzalo euro.. :wink:
kde? a ako to prebiehalo?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Pokial sa platy prerataju kurzom eura, tak ten drink nema inu moznost ako stat tolko eur, kolko vychadza podla kurzu, pretoze drink ktory stoji teraz napr. 50 korun, si za 3eura (napr.) vela ludi nekupi. Predstavujes si to, ze ako sibnutim carovneho prutika zrazu budu zo vsetkych zobraci. Urcite nieco malo na tom prerobime, ale to je dan za 'europskost'. Na druhu stranu, ziadne drasticke zmeny by prist nemali. (dufam)
No, snad mas pravdu. Ja nehovorim, ze budeme zobraci, ale bojim sa, ze pride k velkej zmene.
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

podla akeho kurzu sa budu perpocitavat peniaze na stavebnych sporeniach a uctoch? ved ked mam napriklad nejake peniaze na par stavebnych a ulozenych v banke niekde tak to nie je dobre. strata penazi tam bude. neda sa proti tomu nejako chranit?
Napísať odpoveď